اعتراض یک نماینده به گرانی و آمار نادرست دولت: کسی جرات ندارد آمار واقعی تورم را منتشر کند

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۹

یک نماینده مجلس با انتقاد از رکود تورمی بازار مسکن گفت تورم آن‌قدر بالاست که کسی «جرات» انتشار آمار واقعی را ندارد. او در حالی آمارهای ارائه شده به ابراهیم رئیسی درباره وضعیت اقتصادی را نیز «غیرواقعی» خواند که به تازگی گزارش نرخ تورم سالانه ناقص و با سانسور منتشر شده است.

محمدرضا رضایی کوچی، رییس کمیسیون عمران مجلس، در گفت‌وگو با سایت مُنیبان درباره تعلل دولت در انتشار آمار تورم فرودین با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور گفت: «گرانی مسکن و افزایش قیمت مسکن منجر به این شده که دیگر کسی فکر گذشته را نکند. در حقیقت به دلیل این که مسکن ساخته نمی‌شود، قیمت مسکن افزایش پیدا می‌کند.»

به گفته او این افزایش قیمت به اندازه‌ای است که «کسی جرات انتشار آمار واقعی را ندارد».

این نماینده مجلس همچنین به ادعاهای ابراهیم رئیسی درباره بهبود وضعیت اقتصادی، «مثبت بودن همه شاخص‌ها» و کنترل تورم هم اشاره کرد و گفت: «شاخص‌ها و آمارهایی که به رییس‌جمهوری می‌دهند واقعی نیستند.»

رضایی کوچی گفت که برای تشخیص چگونگی وضع اقتصادی باید «به سفره مردم نگاه کرد»: «به کارمند، کارگر و کسبه خرد فشار وارد می‌شود. شرایط طوری شده که وضع عده‌ای پولدار هر روز بهتر می‌شود اما در مقابل طبقه متوسط به پایین، در حال از بین رفتن است.»

او به راه‌حل‌هایی برای خروج از وضعیت فعلی اقتصادی به ویژه در حوزه مسکن هم اشاره و از ایجاد «تعادل در عرضه و تقاضای تولید» به‌عنوان راهکاری اساسی در کاهش قیمت‌ها یاد کرد اما در ادامه گفت: «البته در حال حاضر کسی به دنبال تولید مسکن نمی‌رود.»

تاکید بر تورم و گرانی در شرایطی است که مرکز آمار ایران روز ۱۷ اردیبهشت پس از یک ماه و نیم تاخیر و در گزارشی ناقص، نرخ تورم سالانه در پایان اسفند گذشته را حدود ۴۶ درصد اعلام کرد.

در حالی‌ که بسیاری از بخش‌های این گزارش سانسور شده، مرکز آمار ایران می‌گوید نرخ تورم سالانه کالا‌ها و خدمات مصرفی خانوار‌های کل کشور بر اساس سال پایه ۱۴۰۰ در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ به عدد ۴۵/۸ درصد رسید.

پیش از این بانک مرکزی ایران اعلام کرده بود نرخ تورم نقطه به نقطه یعنی در اسفند سال ۱۴۰۱ در مقایسه با اسفند ۱۴۰۰ به ۶۳/۹ درصد رسیده که رکوردی تاریخی محسوب می‌شود.

به گفته منابع دولتی همچنین تورم در فروردین ماه امسال ۳/۷ درصد نسبت به اسفند سال گذشته افزایش یافته است.

گزارش مرکز آمار در زمستان سال گذشته هم نشان می‌داد هزینه اجاره مسکن در ایران ۳۵ تا ۵۰ درصد هزینه‌های یک خانوار ایرانی را به خود اختصاص می‌دهد؛ در حالی‌ که اجاره‌بها رشدی چند برابری داشته است.

علی‌اکبر شوکت، رییس انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی نیز اخیرا از تورم هزار درصدی مسکن طی سال ۱۳۹۵ تاکنون خبر داده بود.

رکود و تورم در بازار مسکن به گفته بسیاری از کارشناسان متاثر از عواملی چون روابط بین‌الملل، اصلاح نظام یارانه‌ای، نوسانات نرخ ارز، قیمت نهاده‌های ساختمانی و نرخ ساخت در سال ۱۴۰۱بوده که به رشد پدیده‌های «بدمسکنی» مانند اتوبوس‌خوابی، خانه‌های اشتراکی، کانکس‌نشینی، پشت‌بام‌خوابی و ... به ویژه در پایتخت دامن زده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها