وزیر اطلاعات اسرائیل به ایران‌اینترنشنال: درخواست جدایی آذربایجان از ایران سوءتفاهم بود

جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۱۵

گیلا گم‌لیئل، وزیر اطلاعات اسرائیل، در یک گفت‌وگوی اختصاصی با ایران‌اینترنشنال اعلام کرد بیانیه اخیر تعدادی از نمایندگان پارلمان اسرائیل برای درخواست در زمینه جدایی آذربایجان از ایران، یک سوءتفاهم بوده است.

وزیر اطلاعات اسرائیل در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایران‌اینترنشنال گفت که این نمایندگان پس از گفت‌وگو با او و روشن شدن موضوع، امضای خود را پس گرفتند.

هفته گذشته، ۳۲ نماینده کنست، پارلمان اسرائیل، با امضای نامه‌ای به الی کوهن، وزیر امور خارجه این کشور، خواهان جدایی آذربایجان از ایران شده بودند اما روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت، ۲۵ تن از آنان امضاهای خود را پس گرفتند.

در پی انتشار نامه ۳۲ نماینده مجلس اسرائیل برای حمایت از تشکیل کشور آذربایجان جنوبی، وزیر اطلاعات اسرائیل در توییترش نوشت اکثر نمایندگان پارلمان را برای عقب‌نشینی از این نامه قانع کرده است.

گیلا گم‌لیئل نوشت: «پس از آن که از طرح به اصطلاح حمایت از تجزیه بخش‌هایی از ایران اطلاع یافتم، اکثر نمایندگان پارلمان اسرائیل را برای عقب‌نشینی از این نامه و متن آن قانع کردم.»

او تاکید کرد: «مبارزه با رژیم تندروی دینی خواست مشترک ملت‌های بسیاری است، و ما باید این راه را همواره ادامه دهیم.»

پیش از این شاهزاده رضا پهلوی نیز نامه ۳۲ نماینده مجلس اسرائیل به کوهن برای حمایت از تشکیل کشور آذربایجان جنوبی را «غیرقابل پذیرش و در خدمت رژیم ضدایرانی جمهوری اسلامی» خواند.

او این اقدام را «تعرض کلامی» به تمامیت ارضی ایران دانست و در توییتی نوشت: «این اظهارات نابخردانه در تقابل کامل با مواضع رهبران و مقامات ارشد اسرائیل در دیدارهایی است که با آن‌ها داشتم. امروز نگرانی خودم و هم‌میهنان را به اطلاع دوستانمان در اورشلیم رساندم.»

شاهزاده پهلوی ابراز امیدواری کرد که «آن‌ها با شفاف‌سازی در این خصوص، مانع سوءاستفاده کسانی شوند که از بازسازی دوستی قدیمی میان دو ملت ایران و اسرائیل ناخشنودند».

این نامه همچنین منجر به واکنش جبهه هفت آبان شد که در بیانیه‌ای آن را محکوم کرد و نمونه‌ای آشکار از اقدام خصمانه علیه موجودیت و تمامیت ارضی ایران و در تضاد با سخنان مقام‌های اسرائیل در سفر اخیر شاهزاده رضا پهلوی به این کشور دانست.

این سازمان سیاسی در بیانیه خود نوشت: «ما همچنان تنش‌زدایی، رابطه دوستانه با همه کشورهای جهان و مبارزه با گفتمان‌های ارتجاعی همچون یهودستیزی را چشم‌انداز آینده ایرانی آزاد می‌دانیم اما به هیچ کشور یا نیروی سیاسی‌ای اجازه سوءاستفاده از این پرنسیپ‌ها را در راستای نفرت‌پراکنی و ستیزه‌جویی با ملت ایران نمی‌دهیم.»

نامه‌ ۳۲ نماینده پارلمان اسرائیل اندکی پس از سفر وزیر امور خارجه اسرائیل به باکو منتشر شد. در این نامه از اسرائیل خواسته شده است به عنوان نماینده جوامع یهودی در تنش میان ایران و آذربایجان مداخله کند زیرا آذری‌ها در طول تاریخ برخوردی بسیار دوستانه با یهودیان داشته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها