کنعانی روز دوشنبه در پاسخ به خبرنگاران گفت که این درخواست بر مبنای توافق تبادل زندانی میان تهران و بروکسل انجام شده است.
او گفت: «موافقتنامه انتقال محکومان بین ایران و بلژیک پیش از این میان طرفین امضا شده و پس از حدود دو سال طی فرآیند حقوقی از ۲۹ فروردین سال جاری لازم الاجرا شده است.»
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین این موضع حکومت را تکرار کرد که «از نظر ما تمامی مراحل مربوط به بازداشت، محاکمه و صدور حکم قضایی برای آقای اسدی نقض فاحش کنوانسیون وین است.»
اولیویه وندکاستیل، امدادگر ۴۱ ساله بلژیکی که از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ در ایران بازداشت است، از جمله به جاسوسی متهم و به حبس محکوم شده است.
حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک، چند روز پیش گفت که در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود، نسبت به شرایط حبس این شهروند بلژیکی اعتراض کرده و خواهان انتقال او به کشورش شده است.
دی ماه سال گذشته خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، نوشت که این امدادگر بلژیکی، متهم به چهار اتهام «جاسوسی، همکاری با آمریکا علیه ایران، قاچاق ارز به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار و پولشویی» است.
پیش از این و با امضای توافقنامه تبادل زندانی میان تهران و بروکسل، گمانهزنیهایی درباره احتمال مبادله این امدادگر بلژیکی با اسدالله اسدی، دیپلمات محکوم شده جمهوری اسلامی در بلژیک مطرح شد.
اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، تیر ماه سال ۹۷ به اتهام تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در فرانسه بازداشت و در بهمن ۹۹ در دادگاه بلژیک به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
او در دادگاه حاضر نشد و پس از صدور این حکم هم درخواست تجدیدنظر نکرد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین در نشست خبری هفتگی خو درباره روابط با عربستان سعودی گفت: «ما در مرحله آغازین از سرگیری فعالیتهای سفارتخانهها و نمایندگیهای کنسولی میان دو کشوریم.»
او افزود همین الان هم سه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران سفارت در ریاض و نماینده سرکنسولی در جده و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان همکاریهای در جده به طور معمولی و گامهای اولیه فعالیت خود را آغاز کردهاند.
کنعانی به نتایج توافق ایران و عربستان سعودی بر مسائل داخلی لبنان اشاره کرد و گفت: «متعاقب توافق جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط سیاسی میان دو کشور، فضای رسمی و عمومی لبنان از این تحول بسیار استقبال کردند.»
او با اشاره به سفر امیرعبداللهیان به بیروت افزود که سیاستمداران لبنانی «همچنین بهشدت منتظر این بودند که مطلع شوند که فضای جدید در مناسبات سیاسی ایران و عربستان چه تاثیری میتواند بر مسائل و مشکلات پیچیده داخلی لبنان و معادلات منطقهای بگذارد.»