

فایننشالتایمز خبر داد اقدام جمهوری اسلامی در توقیف نفتکشی به نام «ادونتیج سوئیت»که به سوی آمریکا میرفت «تلافیجویانه» بوده است. بر اساس این گزارش، مقامهای آمریکایی در روزهای گذشته کشتی نفتی «سوئز راجان» را که از ایران عازم چین بود مصادره کردند.
در گزارش روز هشتم اردیبهشت فایننشالتایمز به نقل از سه منبع آگاه آمده که ایالات متحده به تازگی یک کشتی بارگیری شده با نفت خام ایران را به مقصد چین تغییر مسیر داده است. زیرا واشنگتن به دنبال تشدید اجرای تحریمها علیه تهران است.
این سه فرد مطلع گفتند که وزارت دادگستری آمریکا نفتکش «سوئز راجان» را پس از بارگیری محمولهای از نفت ایران، توقیف کرده است.
به دنبال این توقیف و تغییر مسیر، نیروی دریایی جمهوری اسلامی تلاش کرد این نفتکش را پس بگیرد اما موفق نشد.
فایننشالتایمز همچنین به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: «به نظر میرسد توقیف نفتکشی که راهی تگزاس بود، در تلافی توقیف اخیر نفت ایران از سوی آمریکاست.»
روز پنجشنبه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نفتکشی به نام «ادونتیج سوئیت» را که با پرچم جزایر مارشال سفر میکرد، در دریای عمان توقیف کرده است.
این شناور به تازگی از کویت خارج شده بود و مقصد نهایی آن هیوستون تگزاس ذکر شده بود.
به گفته فایننشالتایمز و به نقل از مقامهای آمریکایی، توقیف کشتی نفت ایران، ماشه اقدام تلافیجویانه جمهوری اسلامی را برای توقیف یک نفتکش به مقصد آمریکا کشیده است.
جمهوری اسلامی ایران اما سابقه توقیف نفتکشها را در تلافی توقیف محمولههای نفت خام خود از سوی کشورهای غربی دارد. در سال ۲۰۱۹، ایران دو نفتکش با پرچم بریتانیا توقیف کرد. این اتفاق اندکی پس از آن رخ داد که بریتانیا یک کشتی ایرانی را که در جبل الطارق و در مسیر سوریه متوقف شده بود، تغییر مسیر داد.
سال گذشته، پس از اینکه یونان به آمریکا اجازه تخلیه محموله نفتکش ایرانی در آبهای خود را داد ، جمهوری اسلامی به تلافی، دو کشتی با پرچم یونان را در تنگه هرمز ربود.
مکان فعلی سوئز راجان که حامل نفت ایران به سمت چین بود، نامشخص است اما به گفته شرکت دادههای ماهوارهای اسپایر گلوبال، این شناور آخرین بار در غروب ۲۲ آوریل موقعیت خود را برای کشتیهای دیگر ارسال کرد که در حال حرکت به سمت جنوب غربی ماداگاسکار به سمت دماغه امید نیک بود.
شرکت فلیتاسکیپ آمریکایی، زیرمجموعه اوکتری و مالک نفتکش «سوئز راجان» است که پیش از این هم متهم به نقض تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی شده بود.
اواخر بهمن سال ۱۴۰۰ آسوشیتدپرس گزارش داد که گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» در نامهای، شرکت سرمایهگذاری اوکتری آمریکا را متهم کرده که نفتکش تحت مالکیت آن در انتقال غیرقانونی نفت جمهوری اسلامی ایران همکاری کرده است.
بر اساس گزارشها، جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریمها و انتقال محموله خود به نفتکشهای دیگر، این روش را برای رد گم کردن منبع و مقصد نفت صادراتی به کار میگیرد.
از سوی دیگر، تنگه هرمز، کانال باریکی که ایران را از عمان و امارات متحده عربی جدا میکند، یکی از مهمترین خطوط کشتیرانی جهان برای نفت است.
به گفته اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، حدود یکسوم کل محمولههای نفتی دریایی هر روز از این کانال عبور میکند.