افشاگری خانواده زن قربانی تذکر حجاب اجباری درباره توهین‌ها و آزارهای «زائران قاسم سلیمانی»

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۰۷

یکی از اعضای خانواده کلثوم افتاده‌پور، زن کشته‌شده در درگیری حجاب اجباری در باغ‌شازده ماهان در استان کرمان، آزار و اذیت‌ها و توهین‌های «زائران قاسم سلیمانی»، کفن و دفن جسد این زن بدون اجازه خانواده‌اش و همچنین فشارهای حکومت علیه این خانواده را افشا کرد.

این عضو درجه یک خانواده افتاده‌پور به وبسایت خبری رویداد۲۴ گفت: «برخی گفتند درگیری به خاطر مسائل قومی بود که چنین چیزی کاملا دروغ است. دلیل درگیری تذکر گروهی از مسافران به خانواده ما برای رعایت حجاب بود.»

او تاکید کرد که افراد موسوم به آمران به معروف «برای تذکر از الفاظ توهین‌آمیز زیادی استفاده کردند که من شرمم می‌آید بگویم چه چیزهایی به خانواده ما گفته شد.»

این عضو خانواده زن کشته‌شده افزود افرادی که تذکر حجاب اجباری می‌دادند مربوط به یک اتوبوس بودند که پلاک استان کرمان را نداشت و «بعدا گفتند زائران قاسم سلیمانی هستند».

او گفت که این افراد «از راه رسیدند و حرف‌هایی زدند. حرف زدنشان جوری بود که انگار بگویند ما تصمیم‌گیرنده هستیم و گردن کلفتیم و با همین لحن سخن می‌گفتند.»

او ادامه داد: «آنها برای اینکه تذکر افتادن شال بدهند، از الفاظ رکیکی استفاده کردند که شبیه متلک‌پرانی‌های زمان قدیم بود که به دخترانی که از کوچه رد می‌شدند، گفته می‌شد.»

شدت رکیک بودن توهین‌های آمران به معروف به حدی بوده که وبسایت رویداد۲۴ نوشت «از انتشار این سخنان که این عضو خانواده افتاده‌پور مدعی شده، معذور است.»

این عضو خانواده کلثوم افتاده‌پور همچنین گفت: «سرنشینان اتوبوس قصد داشتند اعضای خانواده را به زور داخل اتوبوس حبس کنند و زنگ بزنند پلیس یا سپاه بیایند که به اصطلاح این‌ها را امر به معروف کنند.»

او درباره چگونگی کشته شدن این زن نیز گفت: «معلوم نیست چه کسی یک ضربه‌ای به مادر ما زد که روی زمین افتاد. یک پزشک هم در جمع حاضر بود و زمانی که اعلام کرد ایشان دیگر نفس نمی‌کشند، خانواده ما جوش آورد و چند تا سنگ هم به سمت اتوبوس پرتاب کرد. وگرنه تا قبل از این اصلا درگیری فیزیکی نداشتند؛ هرچند آن‌ها با تلفن دائم تهدید می‌کردند که به فلان مقام و ... زنگ می‌زنند.»

به گفته این عضو خانواده زن کشته‌شده، نیروهای حکومتی خودشان این زن را به بیمارستان منتقل کردند و «قبل از خاک کردن هم اصلا نگذاشتند ما ایشان را ببینیم که بفهمیم ضربه‌ای خورده یا نه.»

او تاکید کرد که نیروهای حکومتی «خودشان غسل و کفن کردند. دختران خواهر خانم افتاده‌پور که بسیار متدین هستند می‌خواستند خودشان غسل و کفن را انجام بدهند، اما وقتی رسیدند دیدند همه کار‌ها انجام شده و آماده دفن در بهشت زهرای رودان است. خودشان کفن کردند گفتند بیایید نماز میت را بخوانید. خودشان از سردخانه مجوز گرفتند و مستقیم بردند غسالخانه. تشییع جنازه سه شنبه ۵ اردیبهشت برگزار شد. حتی نگذاشتند جسد را ببینیم و پزشک قانونی نگاه کند که مشخص شود جای ضربه وجود دارد.»

او افزود: «یکی از اعضای خانواده خانم افتاده‌پور احضار شده و فشار روی خانواده برای اینکه هیچ خبری منتشر نشود بسیار زیاد است.»

به گفته او، کسی از اعضای خانواده بازداشت نیست، اما خانواده را تهدید کرده‌اند که حرفی نزنند.

پیشتر خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، گزارش داد که دو نفر از عوامل دخیل در درگیری باغ شاهزاده ماهان کرمان بازداشت شدند، اما این گزارش جزئیات بیشتری درباره هویت افراد بازداشت شده ارائه نکرده است.

رسانه‌های ایران سوم اردیبهشت گزارش دادند که بر اثر درگیری در پارکینگ باغ شازده کرمان بین یک گروه از گردشگران و افراد دیگر، یک زن ۶۰ ساله دچار ایست قلبی شده و در بیمارستان فوت کرده است.

پیشتر نیز بارها نیروهای موسوم به «آمران به معروف» با مردم ایران بر سر حجاب اجباری درگیر شده‌اند.

با وجود چندین ماه خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی و سیاست حجاب اجباری، حکومت فشارهای خود علیه حق آزادی پوشش زنان و دختران را افزایش داده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها