سقوط در یک چاه کشاورزی؛ ۸ عضو یک خانواده در کوهدشت کشته شدند
مراد ناصری، فرماندار شهرستان کوهدشت در استان لرستان اعلام کرد که در پی سقوط هشت عضو یک خانواده به درون یک چاه کشاورزی، تمامی این افراد جان باختند. به گفته او این چاه کشاورزی در بخش کونانی (کوهنانی) ۵۰ متر عمق دارد.
ناصری، شامگاه جمعه ۱۹ اردیبهشت در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا از پایان جستوجو برای بیرون کشیدن این افراد از چاه خبر داد و گفت هشتمین جسد از چاه آب کشاورزی بیرون کشیده شد.
اسامی افراد جانباخته در این رخداد، تورج مرادی، ایرج مرادی، یوسف مرادی، ساسان مرادی، ایرج کاظمیان، یونس ملکی، یوسف ملکی و فتحاله باقری عنوان شده است.
ناصری با استناد به نظر پزشکان حاضر در صحنه، دلیل فوت این افراد را گازگرفتگی و خفگی اعلام کرد.
ایرنا در گزارش خود به نقل از منابع محلی نوشت ابتدا یک کودک به درون چاه سقوط کرد و سپس به ترتیب پدر، برادر و دیگر اعضای خانواده برای نجات او وارد چاه شده و یکی پس از دیگری دچار حادثه شدند.
فرماندار کوهدشت نیز با بیان اینکه با هماهنگی با آتشنشانی و شهرداری نسبت به اعزام تیمهای عملیاتی اقدام شده بود، گفت: «در فضای این چاه گاز وجود داشت و امکان ورود به آن سخت و دشوار بود.»
بالا بودن آمار حوادث کار در ایران
در سالهای گذشته گزارشهای بسیاری درباره سقوط کارگران و کشاورزان به چاه و جان باختن آنها در پی حوادث کار ناشی از فقدان ایمنی محیط یا شرایط کار منتشر شده است.
سایت حقوق بشری هرانا، ۹ اردیبهشتماه در گزارشی به مناسبت «روز جهانی ایمنی و سلامت کار» نوشت در بازه زمانی ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ تا هفتم اردیبهشت سال جاری مرگ دستکم دو هزار و ۷۹ کارگر از سوی رسانهها یا سازمانهای فعال در این حوزه مخابره شده است.
علاوه بر این، تعداد ۱۶ هزار و ۲۷۳ مورد مصدومیت ناشی از حوادث کار به همین ترتیب از سوی رسانهها مخابره و از سوی بخش آمار این نهاد گردآوری شده است.
در هشتم اردیبهشت نیز کنفدراسیون کار ایران-خارج از کشور با صدور نامهای سرگشاده به اتحادیههای کارگری جهان، نسبت به وضعیت «فاجعهبار» کارگران در ایران هشدار داد.
این نامه از شرایط معیشتی و ایمنی وخیم کارگران ایران پرده برداشت و خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شد.
بر اساس بررسیها، ایران در زمینه رعایت مسایل ایمنی کار میان کشورهای دنیا رتبه ۱۰۲ را دارد و آمار مرگ کارگران در آن بیش از میانگینهای جهانی است.