روزنامه سپاه در حمایت از علی خامنه‌ای درخواست‌ها برای برگزاری رفراندوم را «بامبول» خواند

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۳۰

روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران، در حمایت از اظهارات روز گذشته (سه‌شنبه ۲۹ فروردین) رهبر جمهوری اسلامی علیه رفراندوم، در سرمقاله‌اش تلاش کرد این نظر منفی خامنه‌ای نسبت به همه‌پرسی را توجیه و مستدل کند. این روزنامه درخواست‌ها برای برگزاری رفراندوم را «بامبول» خواند.

این روزنامه در شماره روز چهارشنبه ۳۰ فروردین خود در این یادداشت توهین‌آمیز، مدعی شد مردمی که در روستاها و نقاط دورافتاده کشور زندگی می‌کنند از تحلیل مسایل ناتوان هستند و توان شرکت در همه‌پرسی را ندارند.

روزنامه وابسته به سپاه پاسداران همچنین درخواست‌ها برای برگزاری رفراندوم را ترفندی تبلیغاتی خواند و اضافه کرد: «اصلاح‌طلبان هر گاه در قدرت نیستند، موضوع همه‌پرسی را مطرح می‌کنند.»

جوان نوشت: «مدعای اصلی پیشنهاددهندگان رفراندوم آن است که می‌گویند "فلان موضوع (حجاب، رابطه دوستانه با آمریکا، تغییرات گسترده در قانون‌اساسی و مانند آن) آن‌قدر فراگیر شده و از پشتوانه گسترده افکارعمومی برخوردار است که به رفراندوم گذاشتن آن منطقی و دموکراتیک است" اما این خود مغالطه‌ای‌ست آشکار، زیرا ادعای فراگیر بودن آن به حرف این و آن نیست بلکه خود نیاز به یک رفراندوم دیگر دارد و این "رفراندوم برای رفراندوم" یک دور باطل و تسلسل بی‌پایان ایجاد می‌کند.»

این یادداشت روزنامه جوان یک روز پس از اظهارات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی علیه برگزاری رفراندوم در ایران است.

خامنه‌ای گفت: «کجای دنیا این کار را می‌کنند؟ مگر مسایل گوناگون کشور قابل رفراندوم است؟ مگر همه‌ مردمی که در رفراندوم باید شرکت کنند و شرکت می‌کنند، امکان تحلیل آن مساله را دارند؟ این چه حرفی است؟ چه‌طور می‌شود رفراندوم کرد، در مسایلی که تبلیغات می‌شود کرد، از همه طرف حرف می‌شود زد؟ اصلا یک کشور را شش ماه درگیر بحث و جدل و گفت‌وگو و دوقطبی‌سازی می‌کنند برای این که یک مساله‌ای رفراندوم بشود. در همه‌ مسایل رفراندوم بکنیم؟ یعنی قضایا این‌جوری نیست که آدم این‌جور ساده از رویشان [عبور کند].»

اما این اظهارات خامنه‌ای واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت و بسیاری این اظهارات را توهین به مردم ایران دانستند.

در ماه‌های اخیر تعدادی از چهره‌های سیاسی در داخل ایران از جمله میرحسین موسوی، حسن روحانی و عبدالحمید اسماعیل‌زهی، خواستار برگزاری رفراندوم شدند اما حکومت با این خواسته مخالف است.

همچنین در حالی که سرکوب‌ها علیه زنان در زمینه اعمال حجاب اجباری ادامه دارد، ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز با برگزاری رفراندوم در این زمینه مخالفت کرد.

این مخالفت در حالی است که محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت ابراهیم رئیسی، مدعی شده است اکثریت مردم در ایران به حجاب اجباری اعتقاد دارند.

اما به نظر می‌رسد حکومت نگران است موضوع رفراندوم از حجاب اجباری به دیگر مسایل از جمله خود جمهوری اسلامی سرایت کند.

علی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد «امر به معروف و نهی از منکر»، درباره درخواست‌هایی که برای برگزاری همه‌پرسی در موضوع حجاب می‌شود، گفت: «اگر برای حجاب [اجباری] رفراندوم بگذاریم، فردا باید برای مسایل دیگر هم رفراندوم بگذاریم.»

پس از خیزش انقلابی ایرانیان در شهریور ماه سال گذشته که با کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در مقر گشت ارشاد آغاز شد، مخالفت با حجاب اجباری شکل گسترده‌تری به خود گرفت و بسیاری از زنان در اماکن عمومی و خیابان‌ها بدون بر سر داشتن روسری حاضر می‌شوند.

این موضوع واکنش‌های پی در پی و گسترده مقام‌های جمهوری اسلامی و وابستگانشان را به همراه داشته و آن‌چه آنان «رواج بی‌حجابی» می‌خوانند، تبدیل به چالشی جدی و البته کنترل‌ناپذیر برای حکومت شده است.

پربیننده‌ترین‌ها

خبرها
۲۴
خبرها

پربیننده‌ترین ویدیو‌ها

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید