همدردی انوشه آشوری با خبرنگار بازداشتی در روسیه: آسیب بازداشت توسط رژیم وحشی بسیارعمیق است

یکشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۷

انوشه آشوری زندانی دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی پیشین در زندان اوین، در نامه‌ای خطاب، به خبرنگار بازداشت‌شده وال استریت جورنال در روسیه نوشت که آسیب بازداشت شدن به دست یک «رژیم وحشی، بسیارعمیق است.»

آشوری در این نامه که در روزنامه بریتانیایی تایمز منتشر شده، تاکید کرده که اگرچه در ابتدا، داستان او کاملا متفاوت از داستان این خبرنگار بازداشتی به نظر می‌رسد، اما هر دو در میزان «آسیب روحی و جسمی» ناشی از بازداشت شدن توسط «یک رژیم وحشی» مشترک هستند.

چندی پیش، ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال توسط روسیه به اتهام جاسوسی بازداشت شد و موجی از واکنش‌ها را برانگیخت.

آشوری نوشت: «اتهام هر دوی ما جاسوسی مطرح شد، اگر چه که هویت من در زندان اوین برای دو سال مخفی ماند، اما تصویر ایوان، صفحه اول همه روزنامه های مطرح بوده است.»

او با انتقاد از عملکرد مقام‌های بریتانیایی پس از بازداشتش افزود: «وزارت خارجه بریتانیا به خانواده من اجازه صحبت درباره بازداشت مرا نمی‌داد و نام من توسط قوه قضاییه زمانی علنی شد که متوجه شدند که اگر کسی از او اطلاعی نداشته باشد، گروگان نگه داشتن فایده‌ای ندارد، اما وزارت خارجه آمریکا از همان لحظه اول نام ایوان را مطرح کرد.»

این زندانی دوتابعیتی پیشین در ادامه نوشت: «با وجود همه تفاوت‌ها، اکنون هر دوی ما به این باشگاه کوچک و بدشانس تعلق داریم؛ آنهایی که به ناحق در کشورهایی که هزاران مایل دورتر از خانواده‌شان هستند بازداشت شده‌اند و به پیاده‌های سیاسی تبدیل شده‌اند.»

آشوری تاکید کرد: «آسیب عاطفی اسارت عمیق است. من وارد دنیایی شدم که اکنون آن را یک جهان موازی در دنیای خودمان می‌نامم و چهار سال و هفت ماه در آنجا ماندم.»

در اواخر اسفند ماه ۱۴۰۰، انوشه آشوری و نازنین زاغری، دو شهروند ایرانی بریتانیایی پس از پرداخت بدهی بریتانیا به ایران مربوط به تانک‌های چیفتن آزاد شدند.

آشوری، بازرگان ایرانی‌بریتانیایی که سال ۹۶ هنگامی که برای دیدار مادرش به ایران سفر کرده بود بازداشت شده بود، پس از آزادی در مصاحبه با بی‌بی‌سی جهانی زندان اوین را «جهنم» خواند و گفت هنوز گاهی باورم نمی‌شود که برگشته‌ام. بر اساس این گزارش، آشوری که در ایام زندان چندین بار اقدام به خودکشی کرده بود.

او اکنون در نامه خود به ایوان گرشکویچ نیز نوشت: «شرایط در سلول انفرادی وحشتناک بود... ربایندگان من را از خواب محروم می‌کردند، به من اطلاعات نادرست می‌دادند و می‌گفتند که می‌توانند مامورانی را برای کشتن خانواده من به لندن بفرستند و همسرم مرا ترک کرده است.»

جمهوری اسلامی با گروگانگیری اتباع دوتابعیتی و خارجی در تلاش برای باجگیری از دولت‌های خارجی است.

به تازگی شماری از زندانیان سابق و دوتابعیتی و خانواده‌های آنان، از جمله آشوری، با راه انداختن کارزاری اعتراضی، خواستار آزادی زندانیان سیاسی در جمهوری اسلامی شدند.

در متن این کارزار آمده است: «جمهوری اسلامی به اعمال ظالمانه خود در گروگان‌گیری، تجاوز جنسی، شکنجه و قتل ادامه می‌دهد تا با ترس و کنترل بر مردم حکومت کند. آن‌ها افراد را با اتهاماتی بی‌اساس مانند همکاری با اسرائیل، جاسوسی، فساد فی‌ الارض، اداره گروه‌های غیر‌قانونی برای ایجاد اختلال، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم می‌کنند.»

خلاصه خبرها
۱۹۷۹، سال انقلاب اسلام‌گرایان
خبرها

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید