واکنش‌ها به «پایتون گیت» ادامه دارد؛ مستعان ۱۱۰ جدید یا ابزار پیش‌بینی زمان رفتن آخوندها؟

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۴

واکنش‌ها به سخنان «استاد دانشگاهی» که در دیدار با ابراهیم رئیسی خواستار پیش‌بینی آینده با زبان برنامه‌نویسی «پایتون» شد ادامه دارد. بسیاری این ماجرا را به جد یا طنز، تداعی‌گر خاطره کرونایاب «مستعان۱۱۰» خواندند و برخی هم آن را مشابه دیگر ادعاهای مقام‌های جمهوری اسلامی دانستند.

داوود دمیری گنجی، استاد دانشگاه نوشیروانی بابل، در نشستی که با عنوان «دانشمندان یک درصد برتر جهان» و با حضور رییس دولت برگزار شد، پایتون را «شبکه جهانی» توصیف کرد و گفت از آن می‌توان برای پیش‌بینی موضوعات نظامی و اقتصادی از جمله تورم استفاده کرد.

این گفته‌ها در ویدیویی حدود یک دقیقه‌ به سرعت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و کلیدواژه «پایتون» را هشتگ داغ توییتر فارسی کرد، به‌طوری‌ که از کاربران عادی تا برخی استادان دانشگاه،‌ جامعه‌شناسان و فعالان اصولگرا و اصلاح‌طلب، به این ویدیو واکنش نشان دادند.

محمد فاضلی، استاد دانشگاه و جامعه‌شناس، در توییتر خود نوشت: «مورد پایتون گیت خوشبختانه علنی شده و آن‌قدر هم چرند هست که مبنای عمل قرار نگیرد (ان‌شاالله). اما باید ترسید از هزاران جلسه‌ای که در آن‌ها مقامات در معرض دانشمندان پایتونی قرار می‌گیرند.»

او در ادامه با استفاده از کلمه «پایتونیسم» برای توصیف منطقِ برنامه‌ریزی در جمهوری اسلامی نوشت: «سیاست‌های پایتونی پنهان و آشکار وضع و اجرا می‌شوند.»

علی شریفی زارچی، مدرس دانشگاه و عضو هیات علمی بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی هم در توییتی نوشت: «می‌خواهم از همین فرصت استفاده کنم و پیشنهاد دهم آموزش پایتون در برنامه درسی مقطع متوسطه و آموزش مقدماتی هوش مصنوعی در برنامه‌ درسی تمامی رشته‌های دانشگاهی قرار گیرد.»

بسیاری هم در واکنش به این ماجرا به انتقاد از پیشینه حکومت در جعل علم پرداختند.

احسان بداغی، روزنامه‌نگار، با اشاره به «سیستمی که به راحتی گول می‌خورد» در توییتی نوشت: «چیزی که محصول شعارزدگی، ایدئولوژی‌زدگی و سیاست‌زدگی موضوعات فنی است، نتیجه‌اش می‌شود اوضاعی که اکنون می‌بینیم.»

برخی نیز آن را مشابه ادعاهای عجیب ابراهیم رئیسی و کابینه او در چند سال گذشته خواندند: ادعاهایی درباره ایجاد شغل «با یک میلیون تومان»، ساخت «چهار میلیون مسکن در چهار سال»، ادعای تک‌رقمی کردن تورم بدون «گره زدن اقتصاد به مذاکرات برجامی» و «کاهش قیمت دلار با ارزپاشی» که به گفته کاربران، قرار است از سوی «پایتون» انجام شود.

حجت عبدالمالکی، مشاور رییس‌جمهوری، دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی و وزیر پیشین کار در صدر کسانی قرار دارد که این جملات از زبانشان مطرح شده است.

او که پیش از رسیدن به سمت وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مدعی شده بود با یک میلیون تومان می‌توان شغل ایجاد کرد، در اظهارنظری دیگر گفته بود: «دولت با ارزپاشی به میزان ۳۰۰ میلیون دلار می‌تواند قیمت دلار را به کمتر از ۱۵ هزار تومان رسانده و دو ماه در همان سطح نگه دارد.»

پایتون گیت اما برای بسیاری از کابران بیش از هر چیز یادآور «کرونایاب» مستعان ۱۱۰ است. دستگاهی که اواخر فروردین سال ۱۳۹۹ از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان دستگاهی در ستاد فرماندهی کل سپاه رونمایی و عنوان شد که می‌توان از آن برای شناسایی لحظه‌ای ویروس کرونا از فاصله دور و شعاع ۱۰۰ متری استفاده کرد.

در سال‌های گذشته، علاوه بر مستعان ۱۱۰، ادعاهای دیگر مقامات جمهوری اسلامی مانند تولید خودروی آب‌سوز، زمستان سخت اروپا، فروپاشی آمریکا و دلارزدایی، سوژه طنزآفرینی کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی شده‌اند.

کاربری خواستار «پیشی‌بینی زمان دقیق رفتن آخوندها» با استفاده از «سیستم جهانی پایتون» شد و یک کاربر دیگر از پایتونی گفت که برای خانه‌شان گرفته‌اند و «ظرف‌ها را می‌شورد، بربری می‌خرد، شب‌ها جلوی در نگهبانی می‌دهد و دزدها را نیش می‌زند».

امید جهانیان، عضو هیات علمی دانشگاه نوشیروانی بابل و رییس دانشکده مهندسی مکانیک نیز خطاب به همکار خود در اینستاگرام، عنوان باب چهارم از کلیات سعدی را نمایش داد که «در فواید خاموشی» نام دارد.

پربیننده‌ترین‌ها

خبرها
چشم‌انداز
خبرها

پربیننده‌ترین ویدیو‌ها

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید