

علی بهادری، سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی، از تغییرات جدید در هیات دولت خبر داد و علت این تغییرات را «شرایط موجود و شرایط روز کشور» اعلام کرد.
بر اساس اظهارات بهادری، داوود منظور به جای مسعود میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه، محمد آقامیری به جای جواد ساداتی نژاد، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و محمدصادق خیاطیان به جای علی وحدت، مدیرعامل جدید صندوق نوآوری و شکوفایی شدهاند.
بهادری مدعی شد که برکناری میرکاظمی بنا به درخواست خود او بوده است.
سخنگوی دولت گفت که میرکاظمی از اواسط سال گذشته از رئیسی درخواست کرده بود به دلیل «بیماری قلبی» از دولت استعفا بدهد.
این در حالی است که پیشتر خبرگزاری فارس از برکناری میرکاظمی از ریاست سازمان برنامه و بودجه در آینده نزدیک خبر داد.
این خبرگزاری روز یکشنبه ۲۰ فروردین نوشت: «طبق اطلاعات به دست آمده از مقامهای آگاه، مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه بهزودی این مسوولیت را به داوود منظور تحویل خواهد داد.»
خبر کنارهگیری رییس سازمان برنامه و بودجه در حالی است که میرکاظمی صبح روز یکشنبه در نشستی مطبوعاتی بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی را میراث دولت قبل اعلام کرد.
میرکاظمی در دولت اول محمود احمدینژاد برای چهار سال وزیر بازرگانی و در ابتدای دولت بعدی احمدینژاد نیز برای مدت کمتر از دو سال وزیر نفت بود.
سخنگوی دولت روز سهشنبه ۲۲ فروردین درباره تغییر وزیر جهاد کشاورزی نیز گفت: «با توجه به جنگ اوکراین شاهد مشکلاتی در تامین مواد غذایی بودیم و با توجه به تورمهای جهانی و رکود دوره کرونا، تصمیم بر این شد که محمد آقامیری، رییس کنونی سازمان نظام دامپزشکی، سرپرستی وزارت جهاد و کشاورزی را بر عهده بگیرد.»
ایراناینترنشنال پیشتر اسنادی منتشر کرد که بر اساس آن، جمهوری اسلامی در تامین کالاهای اساسی دچار بحران شده و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در نامهای «خیلی محرمانه» خطاب به ابراهیم رئیسی هشدار داده بود وضع کمبود نهادههای دامی نگرانکننده و وضعیت ذخایر و عرضه کنجاله سویا «به شدت بحرانی» است.
همزمان گمانهزنیهایی در مورد برکناری احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد هم منتشر شده است.
خبرگزاری فارس همچنین نوشته بود: «شنیده شده قرار است محمدهادی سبحانیان از معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد به سازمان امور مالیاتی برود.»
همزمان خبرگزاری تسنیم، دیگر رسانه وابسته به سپاه نوشت: «احتمال جابهجایی وزیر یکی از وزارتخانههای غیراقتصادی دولت نیز طی هفتههای آینده وجود دارد. این وزیر بنا به شرایط جسمی، از رییسجمهوری خواسته است که درباره ادامه فعالیت او تصمیم بگیرد.»
در حالی که قیمت کالاهای اساسی در ایران شدیدا افزایش یافته، احسان خاندوزی پیشتر گفت که «بدخواهان مردم ایران از طریق هراسآفرینی و القای انتظارات تورمی» باعث افزایش قیمت ارز شدند.
به گفته کارشناسان اقتصادی اما خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی که با برخورد قهرآمیز حکومت مواجه شده، خروج سرمایهها از ایران و همچنین شکست برجام، از مهمترین مواردی هستند که باعث بالا رفتن قیمت دلار در ایران شدهاند.