تجمع بازنشستگان، کارگران و کادر درمان در اهواز، تهران و مشهد؛ محمد حبیبی دوباره بازداشت شد

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۱۶

روز چهارشنبه بازنشستگان در اهواز، کارگران شرکت داروگر تهران و کادر درمان دو بیمارستان مشهد در اعتراض به مشکلات صنفی و معیشتی تجمع کردند. از سوی دیگر، هم‌زمان با ادامه فشار بر فرهنگیان، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، بازداشت و سه معلم گیلانی برای اجرای حکم حبس، احضار شدند.

بر اساس گزارش‌ها، روز ۱۶ فروردین‌ جمعی از بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی اهواز برای چندمین بار در هفته‌های گذشته مقابل اداره‌‌کل تامین اجتماعی خوزستان تجمع کردند.

این تجمع و راهپیمایی در اعتراض به شرایط بد معیشتی و عدم رسیدگی به خواسته‌ها و مطالبات بازنشستگان بر‌پا شد.

از سوی دیگر، پیش از ظهر امروز جمعی از کارگران شرکت داروگر، مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند.

اتحادیه آزاد کارگران در توضیحی درباره این تجمع نوشت که در حال حاضر تنها تعداد کمی از این کارگران مشغول به کارند و مابقی بدون هیچ مجوزی طی ماه‌های متمادی از کار بیکار شده‌اند.

کارگران معترض چهار ماه است حقوق خود را دریافت نکرده‌اند و از شش ماه پیش تاکنون، کارفرما بیمه‌شان را پرداخت نکرده‌ است.

هم‌زمان در مشهد، کادر درمان بیمارستان قائم در اعتراض به آن‌چه «ادامه بی‌عدالتی در پرداخت‌ها و فرمول‌های وزارت بهداشت» عنوان شده است، مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی تجمعی اعتراضی برپا کردند.

پرستاران و کمک پرستاران بیمارستان دیگری در مشهد به نام «امام رضا» نیز در اعتراض به «دریافت‌های ناعادلانه تعرفه خدمات پرستاری» دست به اعتصاب و تجمع زدند.

اعتراض به برخورد امنیتی و قضایی با فعالان صنفی فرهنگیان

با تداوم اعتراضات و تجمع‌های صنفی معلمان در روزهای گذشته، امروز چهارشنبه ۱۶ فروردین، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در حالی بازداشت شد که تنها دو ماه از آزادی‌اش می‌گذشت.

به گفته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، این فعال صنفی صبح امروز در مدرسه محل تدریس‌اش واقع در شهریار با شکایت «وزارت اطلاعات» و از سوی شعبه دوم بازپرسی شهید مقدسی اوین بازداشت شده است.

بر اساس گزارش این شورا، بازداشت او به اتهام «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» با «فحاشی و الفاظ رکیک» انجام گرفته است.

خدیجه پاک‌ضمیر، همسر محمد حبیبی نیز در توییتی نوشت که او را پس از بازداشت و برای تفتیش خانه، به منزل برده‌اند و با فحاشی به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند.

حبیبی ۱۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ و یک روز پیش از برگزاری تجمع سراسری معلمان معترض، از سوی ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد.

او اواخر بهمن ماه سال گذشته پس از تحمل حدود ۱۰ ماه حبس از زندان اوین آزاد شده بود.

از سوی دیگر، روز ۱۵ فروردین هم شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ای به تشدید سرکوب علیه فعالان صنفی اعتراض و احکام «پر شبهه» صادر شده برای سه معلم گیلانی به نام عزیز قاسم‌زاده، محمود صدیقی‌پور و انوش عادلی را محکوم کرد.

نویسندگان بیانیه «هم‌صدا با معلمان کشور و آحاد جامعه» خواهان توقف اجرای حکم زندان و مختومه شدن پرونده قضایی این سه عضو کانون صنفی فرهنگیان گیلان شده و گفتند اعمال این‌گونه فشارهای غیرقانونی و پرونده‌سازی‌ها باید متوقف شود.

این تشکل همچنین تشدید سرکوب علیه فعالان صنفی و پرونده‌سازی علیه آن‌ها را «انتقام‌گیری از معلمان مطالبه‌گر» ارزیابی کرد.

عزیز قاسم‌زاده، محمود صدیقی‌پور و انوش عادلی، سه عضو هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان هستند که پیش از این در دادگاه انقلاب رشت به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده بودند اما فردای روز تجمع ۱۶ اسفند سال گذشته از آنان خواسته شد برای اجرای حکم، خودشان را به شعبه پنجم اجرای احکام دادگاه انقلاب رشت معرفی کنند.

به گفته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، انتخاب این زمان برای اجرای حکم حبس سه فعال صنفی به دلیل انتقام‌جویی از معلمان مطالبه‌گری است که در اعتراض به مسموم‌سازی سریالی دختران دانش‌آموز در سراسر ایران تجمع کرده بودند.

بر اساس گزارش این نهاد صنفی فرهنگیان، برخی از مصادیق اتهامی آن‌ها در زمینه تبلیغ علیه نظام شامل بیانیه‌های کانون گیلان در زمینه «مطالبه واکسیناسیون عمومی مطلوب» و «اعتراض به سرکوب تشنگان خوزستان» است.

پربیننده‌ترین‌ها

جهان‌نما
خبر
خبر ورزشی

پربیننده‌ترین ویدیو‌ها

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید