

مدیرعامل پیامرسان ایرانی «گپ» در خصوص کسبوکارهای فعال در شبکه اجتماعی اینستاگرام که با فیلتر شدن این پلتفرم با خطر نابودی مواجه شدهاند گفت فقط فروشندگان «کالاهای غیرمجاز» به پلتفرمهای داخلی کوچ نمیکنند.
مهدی انجیدنی در گفتوگو با ماهنامه پیوست با تاکید بر این که اظهاراتش «واقعیت» کسبوکارهای مجازی در ایران است، موضوع کسبوکارهای اینستاگرامی را از اساس رد کرد و طرح چنین مسالهای را «سیاسی و غیر کارشناسی» دانست.
او اینستاگرام را که حالا بیش از شش ماه از فیلترینگ آن در ایران میگذرد، تنها ویترینی برای فروش و بازاریابی نامید که شامل چند عکس و پست از محصولات فیزیکی میشود.
انجیدنی که به تازگی با الگوبرداری از شبکه اجتماعی توییتر، نمونه داخلی این محصول را نیز راهاندازی کرده، ظرفیت پلتفرمهای داخلی را بسیار بیشتر از اینستاگرام دانست و ادعا کرد پیامرسانهای داخلی به این دلیل که اجازه فروش کالای قاچاق و ممنوعه را نمیدهند به بهبود فروش مجازی کمک میکنند.
این در حالی است که انجمن تجارت الکترونیک تهران، مهر ماه سال گذشته با انتشار بیانیهای هشدار داد تداوم فیلترینگ اینستاگرام موجب نابودی ۴۰۰ هزار کسبوکار و به خطر افتادن یک میلیون شغل خواهد شد.
وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات و در صدر آن، عیسی زارعپور به عنوان وزیر این وزارتخانه، تا این لحظه هرگز آمارهای منتشر شده از سوی اصناف و مجموعههای داخلی در خصوص زیانهای فیلترینگ اینستاگرام را به رسمیت نشناختهاند.
پیامرسانهای داخلی به دلیل افزایش محدودیتهای اینترنتی در ماههای گذشته با رشد کاربر مواجه شدهاند.
شرکتهای وابسته به این پلتفرمها که برخی از آنها از خدمات و زیرساختهای حکومتی برای ادامه حیات خود بهره میبرند، آمارهای چند ۱۰ میلیونی از استقبال کاربرانشان منتشر کردهاند.
با وجود این در فایلهای هک شده از نشست خبرنگاران خبرگزاری فارس با برخی سرداران سپاه، آمارهای میلیونی ارائه شده از سوی مدیران پیامرسانهای داخلی به سازمانهای دولتی زیر سوال رفته است.
در یکی از این نشستها، مجموع کاربران فعال روزانه این پیامرسانهای داخلی در مجموع تنها ۵۰۰ هزار نفر عنوان شده است.