دلار به کانال ۵۳ هزار تومان بازگشت؛ افزایش قیمت طلا و تداوم گرانی در بازار کالاهای اساسی

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۰۹

بازار ارز و طلا در سال جدید همچنان در وضعیتی صعودی به سر می‌برند به‌طوری‌که در نهمین روز از سال جدید، دلار به کانال ۵۳ هزار تومان بازگشت و بهای هر قطعه سکه بهار آزادی به ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. از سوی دیگر موج گرانی همچنان بازار کالاهای اساسی را در برگرفته است.

دلار که از ابتدای سال جاری تا روز سه‌شنبه هشتم فروردین بیش از دو هزار تومان گران شده بود، روز ۹ فروردین از ۵۳ هزار تومان هم عبور کرد.

قیمت حواله درهم به‌عنوان یکی از معیارهای تعیین کننده نرخ دلار هم به ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان و بهای درهم نقدی به ۱۴ هزار و ۷۰۰ تومان رسیده است.

به گفته برخی کارشناسان اقتصادی، قرار گرفتن دوباره دلار در مسیر صعودی به دلیل تخلیه شوک منفی توافق ایران و عربستان سعودی به بازار ارز است که باعث شده بود در نیمه دوم اسفند سال گذشته ارزش دلار اندکی کاهش پیدا کند.

دلار که سال گذشته سقف‌شکنی‌های پی در پی را تجربه کرده بود، از ۲۶ هزار تومان در فروردین ماه ۱۴۰۱ به ۶۰ هزار تومان در اوایل اسفند رسید و پس از آن برای دو هفته مسیری نزولی طی کرد.

علاوه بر ارز، بازار طلا هم در وضع صعودی قرار دارد و روز نهم فروردین قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی به ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

هر گرم طلای ۱۸ عیار هم به قیمت دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

افزایش قیمت‌ها اما تنها محدود به این دو بازار نمانده و کالاهای اساسی نیز گرفتار موج گرانی شده‌اند، به‌ طوری‌ که برخی رسانه‌های وابسته به حکومت نیز با انتشار گزارش‌هایی به انتقاد از این گرانی پرداخته‌اند.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی به افزایش «نامتعارف» قیمت‌ها در ابتدای سال نو پرداخته و نوشته است: «قیمت میوه‌های عید که عمدتا سیب و پرتقال است، در بازار سطح شهر به کیلویی ۴۰ هزار تومان رسیده در حالی که قبل از عید، سیب ۲۵ هزار تومان و پرتقال کمتر از ۲۰ هزار تومان فروخته می‌شد.»

گزارش‌های مردمی از قیمت اقلام غذایی در بازار هم نشان می‌دهند هر کیلو قند به ۳۵ هزار تومان و ‏چای سیلان به‌ ۳۹۵ هزار تومان رسیده است. قیمت سیب درختی هم در یک هفته ۲۰ هزار تومان گران شده است.

در بازار مواد پروتیینی هم برخلاف ادعای مسوولان مبنی بر فروش مرغ و گوشت با قیمت مصوب، هر کیلو مرغ به ۷۱ هزار تومان رسیده است.

سیر صعودی قیمت‌ها در حالی‌ است که در روزهای گذشته رییس کل بانک مرکزی مدعی شد این نهاد برنامه جدی برای کاهش تورم در پیش دارد و قرار است تورم را تا کانال ۲۰ تا ۳۰ درصدی پایین بیاورد.

این ادعای رییس کل بانک مرکزی در شرایطی مطرح شده که ۵۰ اقتصاددان فعال در حوزه پژوهش‌های اقتصادی ایران، نسبت به کاهش تورم خوش‌بین نیستند و ۹۰ درصد آنان معتقدند تورم در سال جاری یا به اندازه سال قبل خواهد بود یا حتی از آن فراتر خواهد رفت.

از سوی دیگر مرکز آمار ایران به بهانه «تکمیل فرایند تغییر سال پایه از ۱۳۹۵ به ۱۴۰۰»، تاکنون نرخ تورم اسفند ماه سال گذشته را اعلام نکرده است.

مرکز آمار در آخرین اطلاعیه خود نرخ رسمی تورم را در بهمن‌ ماه، ۴۷/۷ درصد اعلام کرده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
اقتصاد و بازار

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.