

در ادامه اعتراضات صنفی و معیشتی، روز چهارشنبه ۹ فروردین، جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه و همچنین شماری از بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی شوشتر، دست به برگزار کردن تجمع زدند.
بر اساس گزارشها، روز چهارشنبه جمعی از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه در اعتراض به سطح نازل دستمزد مصوب برای کارگران در سال ۱۴۰۲ و عدم رسیدگی به دیگر مطالباتشان در محوطه این کارخانه تجمع کردند.
تجمعکنندگان شعارهایی از جمله «کارگر ایرانی اتحاد، اتحاد» و «مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر» سر دادند.
عدهای از بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی شوشتر هم امروز در اعتراض به شرایط بد معیشتی و عدم رسیدگی به خواستهها و مطالباتشان بار دیگر مقابل سازمان تامین اجتماعی شوشتر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
همزمان کمیته پیگیری مطالبات معلمان استان تهران از معلمان خواست روز ۱۴ فروردین از حضور در کلاسهای درس خودداری و روز ۱۷ فروردین مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کنند.
این فراخوان در اعتراض به اجرا نشدن مطالبات معلمان از جمله اصلاح آییننامه قانون رتبهبندی و پرداخت اضافهکاری شش ماهه منتشر شده است.
این در حالی است که روز چهارشنبه ۹ فروردین، سازمان برنامه و بودجه درباره علت تاخیر در پرداخت حقوق اسفند معلمان اعلام کرد که آموزش و پرورش احکام رتبهبندی معلمان را دیر صادر کرده است.
این سازمان اضافه کرد: «روز ۲۴ اسفند درخواست ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان منابع کرده که این رقم بالاتر از سقف بودجه و پرداخت آن خارج از اختیار دولت بوده است.»
تداوم تجمعهای اعتراضی در نهم فروردین در حالی بود که روز گذشته نیز دستکم هشت تجمع در اعتراض به مشکلات صنفی و معیشتی در سراسر ایران برگزار شد.
روز سهشنبه هشتم فروردین، جمعی از معلمان استانهای خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، زنجان، کرمانشاه، اردبیل و همدان در اعتراض به مشکلات معیشتی و عدم رسیدگی به مطالبات خود مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش این استانها تجمع کردند.
در این روز همچنین تجمع جمعی از بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی اهواز در اعتراض به شرایط بد معیشتی و عدم رسیدگی به خواستهها و مطالبههایشان، مقابل ادارهکل تامین اجتماعی خوزستان برگزار شد.
تجمعکنندگان خواستار افزایش مستمری مطابق با تورم سالانه شده و پلاکاردهایی را با شعارها و درخواستهایی مانند «فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون»، «همسانسازی صحیح حق مسلم ماست» و «زندگی بالای خط فقر، حق مسلم ماست» در دست داشتند.
تداوم و گسترش اعتراضهای صنفی و معیشتی در شرایطی است که انتشار سند حداقل حقوق و مزایای کارگران مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد حداقل دستمزد روزانه کارگران کمتر از ۱۷۷ هزار تومان و حداقل حقوق ماهانه پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
در این مصوبه که به واکنشهای اعتراضی کارگران منجر شده، کمک هزینه مسکن ۶۵۰ هزار تومان و بن کارگری اقلام مصرفی یکمیلیون و ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
همچنین حق ماهانه فرزند برای یک کارگر ۵۳۰ هزار تومان تعیین شده است.