«۱۱ شبه‌نظامی کشته شده در حملات آمریکا اهل سوریه هستند»؛ تهران می‌گوید پاسخ فوری می‌دهد

شنبه ۱۴۰۲/۰۱/۰۵

واکنش‌ها به درگیری نظامی میان ایران و ایالات متحده در سوریه ادامه دارد. تهران می‌گوید حمله به پایگاه‌های ایجاد شده به درخواست رژیم اسد، با پاسخ فوری روبه‌رو خواهد شد. تاکنون دست‌کم ۱۹ شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در حمله‌های آمریکا کشته شده‌اند که ۱۱ نفرشان سوری هستند.

به گفته کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ایران، هر گونه حمله به پایگاه‌هایی که به درخواست سوریه [از سوی جمهوری اسلامی] ایجاد شده، پاسخ فوری خواهد داشت.

خسروی گفت آمریکا تلاش دارد با فرافکنی اتهاماتی را متوجه ایران کند که واقعیت ندارد.

سخنگوی شورای عالی امنیت تصریح کرد که ایران در سوریه متحمل هزینه‌های زیادی شده و با هر گونه اقدامی که ثبات سوریه را به خطر بیندازد، مقابله می‌کند.

اما پس از کشته شدن دست‌کم ۱۹ شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی که در پی حملات هوایی ارتش آمریکا در شرق سوریه اتفاق افتاد، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه در یک گفت‌وگوی تلفنی اطلاعات جدیدی را درباره اوضاع شبه‌نظامیان نزدیک به سپاه پاسداران در سوریه در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار داد.

رامی عبدالرحمان، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه به ایران‌اینترنشنال گفت که ۱۱ شبه نظامی کشته شده در حملات آمریکا، اهل سوریه هستند.

از سوی دیگر به گزارش رویترز به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه، پنج نفر از کشته‌شدگان در این حملات، سوری نیستند. به نظر می‌رسد اطلاعات درباره دست‌کم سه نفر نیز وجود ندارد.

به گفته عبدالرحمان، احتمال افزایش تعداد کشته‌شدگان به دلیل شدت جراحات وجود دارد.

او افزود حملات هوایی آمریکا یک ایست-‌بازرسی گروه‌های مورد حمایت سپاه پاسداران را در صحرای المیادین در شرق استان دیرالزور هدف قرار داده است.

مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه به ایران‌اینترنشنال گفت نیروهای شبه‌نظامی نزدیک به جمهوری اسلامی در حالت آماده‌باش هستند و به دلیل بیم از حملات جدید از سوی آمریکا، بیش از ۱۲ اتوبوس، غير‌نظامیان را از المیادین به دمشق منتقل کردند.

عبدالرحمان همچنین تاکید کرد آمریکایی‌ها ماه‌هاست برای جذب عناصر وفادار به خود به منظور جمع‌آوری اطلاعات درباره اهداف ایرانی مانند انبارهای اسلحه و مهمات در البادیه و دیرالزور تلاش می‌کنند.

به گفته او، اطلاعات جمع‌آوری شده نشان می‌دهند آمریکایی‌ها از ماه‌ها قبل خود را برای چنین حملاتی آماده کرده بودند.

مدیر دیده‌بان حقوق بشر گفت: «تنش رسانه‌ای میان ایران و ایالات متحده به رغم توافق جدید ریاض و تهران، بالاخره به حملات نظامی میان دو طرف در سوریه منتهی شد.»

پیش از این وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد در پی حمله پهپادی مرگ‌بار گروه‌های وابسته به جمهوری اسلامی به تاسیسات ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در سوریه که به کشته شدن یک آمریکایی و زخمی شدن شش نفر دیگر انجامید، نیروهای آمریکا حملات بسیار دقیقی را علیه تاسیسات مورد استفاده این گروه‌ها در شرق سوریه انجام دادند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا اما در موضع‌گیری خود درباره این حملات در جریان سفر به کانادا در کنار جاستین ترودو، نخست‌وزیر این کشور به تاکید گفت: «ایالات متحده "بدون شک" به دنبال درگیری با ایران نیست اما آماده است برای محافظت از شهروندان آمریکا با قدرت جواب بدهد؛ اتفاقی که دقیقا در حملات هوایی بامداد پنج‌شنبه رخ داد.»

از سوی دیگر اما عبدالله گنجی، عضو شورای اطلاع‌رسانی دولت در توییتی نوشت:

«پاسخ دیشب مقاومت به آمریکا در شرق سوریه دو پیام مشخص دارد. اول: روابط و تحولات جدید منطقه‌ای در حوزه دیپلماسی، جریان مقاومت را به لاک محافظه‌کاری نخواهد برد. دوم: اثبات این موضوع که: دوران بزن-دررو واقعا تمام شده است.»

در مقابل بهنام قلی‌پور، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی این فرض را مطرح کرد که ممکن است رفتارهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سوریه خودسرانه و برای بر هم زدن تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط جمهوری اسلامی با همسایگانش باشد:

«درگیری نظامی در سوریه از دو حالت خارج نیست: ۱- پیام تهران به واشینگتن که بهبود رابطه با همسایگان به منزله آغاز دوستی و مذاکره با شما نیست. ۲- عملیات تخریب از داخل برای بر هم زدن رویکرد جدید تهران در منطقه.»

به گفته قلی‌پور اگر احتمال دوم درست باشد، می‌تواند منجر به تنبیه و برکناری‌هایی در سپاه شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

کاوش
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.