علی شمخانی خواستار جلوگیری از فعالیت احزاب کرد ایرانی در اقلیم کردستان عراق شد
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در دیدار با قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق خواستار اجرای توافقنامه امنیتی بین دو کشور و جلوگیری از فعالیت احزاب کرد ایرانی در اقلیم کردستان عراق شد.
شمخانی گفت که اجرای این توافق میتواند به فعالیت «این گروهها به طور کامل و اصولی پایان دهد».
همچنین همزمان با سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، به بغداد، نورنیوز، رسانه نزدیک به این شورا، احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی را تهدید کرد.
نورنیوز در حساب توییتری خود از امضای یک «سند بسیار مهم همکاریهای مشترک امنیتی میان دو کشور» ایران و عراق در جریان سفر شمخانی به بغداد خبر داد.
به نوشته نورنیوز، با امضای این سند «برخی گرایشها» در اقلیم کردستان عراق که بنا بر ادعای نورنیوز «هماهنگکننده اقدامات ضدامنیتی عوامل» اسرائیل و مخالفان جمهوری اسلامی هستند «با تبعات بیمسئولیتی خود روبهرو خواهند شد».
نورنیوز در وبسایت خود نیز نوشت این سند «تقویتکننده مسئولیتپذیری و تعهد متقابل برای حفاظت فعال از حسن همجواری و حراست از امنیت مرزهای مشترک است» و «نقش تعیینکنندهای در پایان دادن به حضور غیرقانونی» احزاب کرد در مرزهای شمال غرب ایران دارد.
سپاه پاسداران تاکنون بارها مواضع احزاب کرد مستقر در اقلیم کردستان عراق را هدف حمله موشکی قرار داده و این حملات پس از آغاز خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی شدت گرفته که در نتیجه آنها دهها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان کشته و زخمی شدند.
جامعه بینالمللی به ویژه کشورهای غربی حملات سپاه پاسداران به خاک اقلیم کردستان عراق را محکوم کردهاند.
پیشتر دفتر سازمان ملل در عراق با محکوم کردن «حملات مجدد موشکی و پهپادی ایران به اقلیم کردستان» آن را نقض حاکمیت عراق توصیف و هشدار داد: «عراق نباید به عنوان میدانی برای تسویه حساب مورد استفاده قرار گیرد و تمامیت ارضی آن باید رعایت شود.»
سفر شمخانی به عراق در حالی است که او پیشتر به امارات متحده عربی سفر کرده و همچنین در سفر به پکن با عربستان سعودی، توافقی برای احیای روابط دیپلماتیک امضا کرد.
افزایش تحرکات شمخانی در این مدت، موجب انتشار گزارشهایی درباره کنار گذاشته شدن وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از مذاکره با کشورهای منطقه شده است.
اما روزنامه دولتی ایران نوشت دلیل سپردن مذاکرات به علی شمخانی، «همه جانبه بودن» آن است و در این مذاکرات در مورد پیمانهای امنیتی، نظامی و اقتصادی بحث میشود.
جمهوری اسلامی در سالهای اخیر تنشهای امنیتی بسیاری با همسایگان خود داشته است؛ از قطع روابط با عربستان سعودی و تنشهای ناشی از حملات دریایی در خلیج فارس، تا تنشهای مرزی با طالبان و جمهوری آذربایجان و همچنین حملات سپاه به خاک عراق.