کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل: نگرانیم مسمومیت‌ها تنبیه دختران به خاطر مخالفت با حجاب باشد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۵

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران و برخی دیگر از گزارشگران سازمان ملل با ابراز خشم از مسموم کردن عامدانه دانش‌آموزان در ایران اعلام کردند نگرانند این اقدام برای تنبیه دختران به دلیل مشارکت در جنبش «زن، زندگی، آزادی» و ابراز مخالفت با حجاب اجباری باشد.

این کارشناسان روز پنج‌شنبه ۲۵ اسفند با انتشار بیانیه‌ای نوشتند: «ما عمیقا نگران سلامت جسمی و روحی این دانش‌آموزان هستیم. همچنین نگران والدین آن‌ها و توانایی دختران برای برخورداری از حق اساسی خود برای آموزش.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «در حالی که دستگیری‌ها [در رابطه با مسمومیت‌ها] به تازگی اعلام شده اما ما از این واقعیت که برای چندین ماه، مقامات حکومتی نه تنها نتوانستند به سرعت در مورد این حملات تحقیق کنند، بلکه تا همین اواخر بارها آن‌ها را تکذیب کردند، به شدت نگران هستیم.»

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تعلل مقام‌های جمهوری اسلامی در رسیدگی به مسمومیت‌ها و همچنین بازداشت خبرنگاری که در این زمینه اطلاع‌رسانی کرده است نیز ابراز نگرانی کردند.

کارشناسان و گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره مسمومیت‌ها در ایران اعلام کردند: «همه این‌ها شواهد دیگری از الگوی مقامات ایران در ساکت کردن همه کسانی است که تلاش می‌کنند در مورد نقض حقوق بشر گزارش دهند یا در مورد آن‌ها خواستار پاسخگویی هستند.»

کارشناسان و گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل همچنین ابراز نگرانی کردند مسمومیت دانش‌آموزان دختر «برای تنبیه دختران به دلیل مشارکت در جنبش زن، زندگی، آزادی و ابراز مخالفت با حجاب اجباری» باشد.

کارشناسان سازمان ملل از مسموم‌سازی عمدی بیش از هزار و ۲۰۰ دختر دانش‌آموز در شهرهای بزرگ ایران خبر دادند و نوشتند که این مسمومیت‌ها از اواخر نوامبر سال گذشته آغاز شده است.

این کارشناسان گفتند: «تضاد شدیدی بین استقرار سریع نیرو برای دستگیری و زندانی کردن معترضان مسالمت‌آمیز و ماه‌ها ناتوانی در شناسایی و دستگیری عاملان حملات هماهنگ و گسترده علیه دختران جوان در ایران وجود دارد.»

از سوی دیگر روز ۲۵ اسفند پارلمان اروپا با ۵۱۶ رای موافق، ۱۴ رای ممتنع و پنج رای مخالف، قطعنامه‌ای صادر کرد که در آن از کمیته حقیقت‌یاب در مورد نقض حقوق بشر در ایران خواسته شد درباره مسموم‌سازی‌ها در ایران تحقیق کند.

این قطعنامه‌ ۹ بندی، مسموم‌سازی دختران دانش‌آموز را «به شدیدترین شکل» محکوم و حمله شیمیایی به مدارس را «اقدامی شنیع با هدف ساکت کردن زنان» توصیف کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها