

بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در سفر خود به برلین اعلام کرد که برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، هر کاری که لازم باشد انجام خواهد داد. همزمان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به امارات متحده عربی رفته و قرار است اوایل هفته آینده نیز به بغداد سفر کند.
یک منبع مطلع در دفتر مشاور امنیت ملی عراق به میدل ایست نیوز گفته است شمخانی در سفری رسمی برای امضای یک توافق امنیتی مهم با عراق به بغداد میرود.
از سوی دیگر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه ۲۵ اسفند در نشست خبری مشترک با نتانیاهو بار دیگر بر موضع دولت آلمان مبنی بر تامین امنیت اسرائیل به عنوان یکی از اولویتهای سیاست خارجی آلمان تاکید کرد.
پس از فاجعه هولوکاست از سوی دولت نازیها، دولتهای آلمان همواره پس از جنگ جهانی دوم، بر تامین امنیت اسرائیل به عنوان یکی از اولویتهای اصلی سیاست خارجی خود تاکید کردهاند.
با این حال شولتس از قصد دولت اسرائیل برای انجام اصلاحات قضایی در این کشور انتقاد کرد.
نتانیاهو با فرانک والتر اشتاین مایر، رییسجمهوری آلمان نیز دیدار و گفتوگو کرد.
او پیش از سفر به برلین گفته بود موضوع اصلی مورد بحث او با مقامهای آلمانی درباره ایران خواهد بود.
همچنین نتانیاهو در ایتالیا، پیش از دیدار با نخستوزیر این کشور در رم، در اظهاراتی بر عزم کشورش بر عادیسازی روابط با عربستان سعودی تاکید کرد.
همزمان با سفر نتانیاهو به برلین، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی با محمد بن زاید آل نهیان، رییس دولت امارات متحده عربی دیدار کرد.
شمخانی پیش از آن در ابوظبی با طحنون بنزاید آلنهیان، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی، دیدار کرد و سفر خود را «آغازی معنادار برای وارد شدن دو کشور به مرحلهای جدید از مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی» خواند.
همزمان با سفر شمخانی به امارات، شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، گفت که اختلاف جمهوری اسلامی با امارات متحده عربی درباره عادیسازی روابط با اسرائیل «جدی» است.
سه سال پیش، امارات و اسرائیل روابط خود را در چارچوب توافق ابراهیم عادیسازی کردند.
حیدری در عین حال ابراز امیدواری کرد سفر شمخانی باعث «ارتقا و بهبود هرچه بیشتر روابط» بین دو کشور شود.
رییس سازمان اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی شمخانی را در سفر به امارات همراهی میکند.
در سالهای اخیر جمهوری اسلامی متهم به حملات پهپادی علیه کشتیهای تجاری از جمله کشتیهای اسرائیلی در منطقه خلیج فارس بوده است.