فشار بر حامیان خیزش انقلابی ادامه دارد؛ ۵۳ نفر از جمله برخی هنرمندان ممنوع از معامله شدند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۳

فشار بر افراد و هنرمندان حامی خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی ادامه دارد. بر اساس یک بخشنامه که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، ۵۳ نفر از جمله شماری از هنرمندان مثل ترانه علیدوستی، اصغر فرهادی و کیهان کلهر ممنوع‌المعامله شدند.

مهدی یراحی، خواننده‌ای که از خیزش سراسری مردم ایران حمایت کرده بود، روز دوشنبه تصویری از بخشی از این بخشنامه را که متعلق به سازمان ثبت اسناد و املاک است در اینستاگرام خود منتشر کرد.

یراحی همچنین از ممنوع‌المعامله شدن خود، ترانه علیدوستی، اصغر فرهادی و کیهان کلهر خبر داد و نوشت: «راضی‌ام از جرم خودم.»

بر اساس این تصویر، این بخشنامه مجموعا شامل «اسامی ۵۳ نفر اشخاص ممنوع‌المعامله جهت اقدام قانونی» است.

در شش ماه گذشته که ایران صحنه یک خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی بوده است، حکومت بسیاری از هنرمندان را با بازداشت، احضار، زندانی کردن، ممنوعیت از کار و ممنوعیت از معامله، تحت فشار قرار داده تا از حمایت آنان از این خیزش جلوگیری کند.

این فشارها به مجریان صداوسیما نیز رسیده است. پیشتر مجتبی پوربخش در یک توییت با کنایه نوشت: «‏یارو تمام زندگیش با رانت و رابطه درست شده، بعد به منی که ۴۰ روزه بیکار و بی‌پول نشستم خونه با سرطان می‌جنگم میگه بهتر نبود اینجوری رفتار نکنی مثل بقیه سکوت کن! تو اصلا نمی‌تونی درک کنی انسانیت چیه؛ منم نمی‌خوام مثل تو و بقیه لال باشم.»

این مجری برنامه «فوتبال یک»، چندی پیش به دلیل انتشار پست حمایتی از اعتراضات سراسری مردم و علی کریمی، با تصمیم مدیران صداوسیمای جمهوری اسلامی کنار گذاشته شد.

این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی به دلیل اعتراضات مردمی، هنرمندان یا دیگر فعالان و حتی روزنامه‌نگاران را ممنوع‌المعامله می‌کند.

در سال ۱۳۹۸، قوه‌ قضاییه جمهوری اسلامی، کارکنان ایران‌اینترنشنال را به دلیل پوشش اعتراض‌های آن سال در ایران ممنوع از معامله کرد.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه‌قضاییه اعلام کرد «عناصر کلیدی و موثر این شبکه» با «محدودیت‌های قضایی و حقوقی در مورد اموال خود مواجه شده‌اند».

ایران‌اینترنشنال با انتشار بیانیه‌ای نسبت به رفتار جمهوری اسلامی و اعمال فشارها بر کارمندانش واکنش نشان داد.

در بخشی از این بیانیه آمده بود: «ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در روزهای اخیر اعضای خانواده عده‌ای از کارکنان تلویزیون ایران‌اینترنشنال را در تهران و شهرهای دیگر اذیت و آزار کرده‌اند. آن‌ها در چند مورد اعضای خانواده‌ها را از خیابان یا محل کارشان به مراکز اطلاعاتی بردند و تهدیدشان کردند که با کارکنان ایران‌اینترنشنال تماس تلفنی بگیرند و بگویند که باید بلافاصله همکاری خود با این تلویزیون را قطع کنند.

حکومت ایران قبل از آن نیز به چنین اقداماتی علیه دیگر رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور دست زده بود. در یک نمونه کارمندان بی‌بی‌سی فارسی و رادیو فردا از سوی قوه قضاییه ممنوع‌المعامله شدند. در لیست ۵۳ نفره حال حاضر هم نام چند نفر از کارکنان شبکه من و تو به چشم می‌خورد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها