

شی جین پینگ پس از به دست آوردن رای پارلمان، سومین دوره ریاست جمهوری خود در چین را آغاز کرد، این در حالی است که به عقیده ناظران بینالمللی چین در اوج تنشهای خود با کشورهای غربی به ویژه آمریکا قرار دارد.
نمایندگان پارلمان جین روز جمعه ۱۹ اسفند با ۲۹۵۲ رای موافق و بدون رای مخالف یا ممتنع به سومین دوره ریاست جمهوری شی رای مثبت دادند.
این رای قاطع، از آنجایی که پارلمان چین در عمل تابع حزب کمونیست حاکم است، نتیجهای کاملا قابل پیشبینی بود.
همچنین این رای در حالی است که شی پیشتر در ماه اکتبر رای حزب کمونیست چین و کمیسیون نظامی این حزب را برای تمدید دوران ریاست جمهوری خود به دست آورده بود.
او به محض اعلام نتیجه رایگیری در پارلمان چین، گفت: «سوگند یاد میکنم که به میهن و مردم وفادار باشم و برای ساختن یک کشور بزرگ مدرن سوسیالیستی که مرفه، قوی، دموکراتیک، متمدنتر و هماهنگتر باشد، سخت تلاش کنم.»
این اظهارات در حالی است که چند ماه گذشته، ماههای پرچالشی برای دولت شی جینپینگ بوده است. او از یک سو با تظاهرات ضدحکومتی به دلیل قرنطینههای طولانی ناشی از شیوع کرونا مواجه بود و از سوی دیگر نیز تنشهایی با آمریکا بر سر حاکمیت جزیره تایوان را تجربه کرد.
همچنین سومین دوره ریاست جمهوری شی در چین همزمان با چالشهای اقتصادی این کشور به عنوان دومین اقتصاد جهانی است.
چین با کاهش رشد جمعیت مواجه است و به تازگی جمعیت هند از چین بیشتر شد.
همچنین تصویر چین در سالهای اخیر به دلیل سرکوب اعتراضات هنگکنگ و همچنین اقلیت اویغور در صحنه بینالمللی مخدوش شده است.
سومین دوره ریاست جمهوری شی در حالی آغاز شده که روابط پکن و واشینگتن در پایینترین سطح خود قرار دارد و شی هفته گذشته بار دیگر آنچه را «سیاست مهار، محاصره و سرکوب علیه چین» از سوی کشورهای غربی به رهبری آمریکا خواند، محکوم کرد.
این اظهارات در حالی است که بر اساس ارزیابی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، روسیه، چین و ایران بزرگترین تهدیدهای خارجی علیه این کشور در سال ۲۰۲۳ هستند.
با این حال، تمدید ماموریت رهبر شصت و نه ساله چین، موقعیت او را در چین مستحکمتر کرده و او طولانیترین رهبری را در تاریخ معاصر چین به دست آورده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، که کشورش شریک اقتصادی و دیپلماتیک نزدیک چین است، در فاصله کوتاهی «تبریک صمیمانه» خود را به شی جین پینگ ابزار داشت.