کاخ سفید: مسموم کردن دختران دانش‌آموز در ایران «بی‌وجدانی» است

با ادامه حملات شیمیایی به ده‌ها مدرسه به صورت روزانه در سراسر ایران، سخنگوی کاخ سفید در یک موضع‌گیری اعلام کرد مسموم کردن دانش‌آموزان «بی‌وجدانی» است.

کرین ژان پیر کاخ سفید اعلام کرد این احتمال که مسموم کردن دختران در ایران به دلیل تلاش آن‌ها برای کسب تحصیلات باشد، «شرم‌آور» و «غیرقابل‌قبول» است.

او گفت: «وضعیت عمیقا نگران‌کننده‌ای را که در حال حاضر در ایران شاهدیم از نزدیک دنبال خواهیم کرد،» و خواستار تحقیقاتی مستقل و معتبر در این‌باره شد.

به گفته ژان پیر، «اگر این مسمومیت‌ها مربوط به شرکت در تظاهرات باشد، در این صورت تحقیقات در حیطه وظایف هیات حقیقت‌یاب مستقل بین‌المللی سازمان ملل است.»

سخنگوی کاخ سفید با اشاره به این موضوع که زنان و دختران باید «در همه جا از حق اساسی برای آموزش برخوردار باشند» گفت: «بارها و بارها نشان داده شده که وقتی زنان و دختران آموزش ببینند و بتوانند به اقتصاد خود کمک کنند، به نفع کل جامعه است،» و افزود: «قربانیان و خانواده‌های آنها در یاد ما باقی می‌ماند.»

در واکنشی دیگر به مسموم‌سازی‌های سریالی در پی حملات شیمیایی به مدارس و خوابگاه‌های دختران، وزارت خارجه نیوزیلند در پاسخ به خبرنگار ایران‌اینترنشنال، این حمله‌ها را «بسیار نگران کننده» خواند و اعلام کرد: «مدارس باید همیشه مکانی امن برای کودکان‌ باشند.»

پیش‌تر، دولت استرالیا نیز درباره حملات شیمیایی علیه دختران ایرانی ابراز نگرانی کرده بود و سناتور کلر چندلر، رییس کمیته امور خارجه، آن را «جدیدترین تاکتیک هیولاها برای ادامه ستم بر زنان و دختران در ایران» توصیف کرده بود.

روز دوشنبه، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در بیانیه‌ای درباره تجمع اعتراضی ۱۶ اسفند علیه حملات شیمیایی به مدارس نوشت: «اگر فرهنگیان و اقشار مختلف اجتماعی در مقابل این تهاجم سیستماتیک به ساحت آموزش مقاومت نکنند، یقینا شاهد اعمال به مراتب خشونت‌بارتری در سطح جامعه خواهیم بود.»

این شورا در بیانیه خود خواسته‌هایی را مطرح کرده که شامل «پایان دادن به سرکوب بیولوژیک و تهدید جان شهروندان به ویژه دانش‌آموزان» می‌شود.

هم‌زمان با گمانه‌زنی‌ها درباره چگونگی انجام حملات شیمیایی، مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی، گفت: «مسمومیت‌های دانش‌آموزان ویروسی نیست و قطعا پای سم در میان است.»

تاکنون ده‌ها مدرسه دخترانه و خوابگاه‌های دانشجویی مورد حمله قرار گرفته‌اند و با وجود حدود سه ماه از شروع این حملات حکومت همچنان اعلام نکرده مسببان آن چه کسانی هستند.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، در شامگاه دوشنبه از بازداشت سه نفر که «سعی داشتند یک مدرسه در تهرانسر را به آتش بکشند» خبر داد و مدعی شد پلیس، پس از تماس سرایدار مدرسه ابن‌سینا، این افراد را با «استفاده از روشهای روانشناسانه» به آرامش دعوت و سپس دستگیر کرده است.

در حالی که آمار گردآوری‌‌شده از سوی ایران‌اینترنشنال حاکی است روز دوشنبه دست‌کم بیش از ۱۲۰ مدرسه در سراسر ایران هدف حمله شیمیایی قرار گرفتند، وزارت بهداشت با انتشار نتایج اولین بررسی‌های خود توضیحات مبهمی را ارائه و اعلام کرد مواد محرک حملات لزوما یک ماده نیست که اسمش را بگوییم.