مسمومیت زنجیرهای دختران دانشآموزان؛ مولوی عبدالحمید: مسمومیتها انتقام از خیزش زنان است
در حالی که مسموم شدن دانشآموزان دختر در مدارس شهرهای مختلف ایران همچنان ادامه دارد، واکنشها به این موضوع افزایش یافته و رسانهها ابعاد تازهای از ماجرا را فاش کردهاند. در یکی از واکنشها، مولوی عبدالحمید این مسمومیتها را انتقام از خیزش دختران و زنان علیه جمهوری اسلامی خواند.
روزنامه هممیهن روز دوشنبه در گزارشی با عنوان «بمبهای بودار»، به پیامدهای جسمی مسمومیتهای سریالی دانشآموزان پرداخت و نوشت: «تعدادی از دانشآموزان دبیرستان احمدیه بروجرد میگویند قسمتهایی از بدنشان در مدرسه فلج شده است.»
بر اساس این گزارش، دو دانشآموز مدرسه ۱۵خرداد بروجرد گفتهاند که یک شی شبیه یک بمب کوچک را دیدهاند که از بیرون مدرسه به حیاط پرتاب شده و مادهای که از آن بیرون میآمده، آنها را مسموم کرده است.
همچنین هممیهن نوشت که روز یکشنبه هفتم اسفند، دبستان فرشتگان واقع در منطقه یک بروجرد هم شاهد مسمومیت دیگری - این بار برای دانشآموزان دختر پایه ابتدایی بود؛ اتفاقی که به گفته والدین یکی از دانشآموزان مصدوم، نزدیک به ۶۰ دانشآموز را روانه بیمارستان کرد.
این روزنامه اضافه کرد پیگیریهایش برای ارتباط با مسوولان درمانی بروجرد به نتیجهای نرسیده است.
با این حال یکی از پزشکان اورژانس در بیمارستان شریعتی بروجرد که مداوای گروهی از دانشآموزان مسموم را به عهده داشته به هممیهن گفت که بیشتر دانشآموزان با علائم سردرد، مشکلات تنفسی، بیحالی و حالت تهوع و افت فشار مراجعه کردهاند و برخی از آنها هم دچار استرس شدیدی شده بودند.
فاطمه مقصودی، نماینده بروجرد هم به هممیهن گفت که این مسمومیتها «قطعا عمدی» است.
او تاکید کرد: «سرنخهایی هم پیدا شده که حاصل بررسی دوربینهای مداربسته مدارس به وسیله نیروهای امنیتی است. این سرنخها نشاندهنده آن است که اتفاق رخداده نه تنها طبیعی نیست که عمدی هم هست اما تا زمانی که دلیل آن مشخص نشود، نمیتوان بیش از این دربارهاش صحبت کرد.»
همزمان یوسف نوری، وزير آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، در ادامه مسمومیت سریالی دانشآموزان در ایران اعلام کرد وزارت بهداشت موضوع مسمومیت را پیگیری میکند و قرار است نتیجه از طریق رسانهها اعلام شود.
این اظهارات در حالی است که نوری پیشتر با «شایعه» دانستن گزارشها درباره مسمومیت دختران دانشآموز، این ادعا را مطرح کرد که دانشآموزان منتقل شده به بیمارستان دارای «بیماریهای زمینهای» بودند.
او روز ۲۶ بهمن پس از جلسه هیات دولت ابراهیم رئیسی در واکنش به انتشار گزارشها و تصاویر متعدد از مسمومیت دانشآموزان دختر در شهر قم، صحت این گزارشها را انکار کرد و آنها را «شایعه» خواند.
این در حالی است که یونس پناهی، معاون وزیر بهداشت، روز یکشنبه با عمدی خواندن این مسمومیتها با ترکیبات شیمیایی در قم گفت: «مشخص شد افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.»
مولوی عبدالحميد اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان اما در واکنش به مسمومیت سریالی دانشآموزان در ایران اعلام کرد این عمل غیرانسانی، ضد اسلام و دشمنی با تحصیل و آموزش زنان و انتقام از خیزش اخیر آنان است.
او در توییتی نوشت: «مسموم کردن دانشآموزان دختر در قم و بروجرد عملی غیرانسانی، ضد اسلامی و دشمنی با تحصیل و آموزش زنان و انتقام از خیزش اخیر آنان است. امیدواریم هرچه زودتر عوامل این جنایت سریالی شناسایی شوند و به سزای اعمالشان برسند.»
علیرضا منادی، رییس کمیسیون آموزش مجلس هم در گفتوگو با «شرق» عمدی بودن مسمومیت دانشآموزان را تایید کرد و گفت نهادهای امنیتی با حساسیت بیشتری در حال پیگیری موضوع و شناسایی عوامل دخیل در ماجرا هستند.
او با نسبت دادن ایجاد این مسمومیتها به «دشمنان»، به خبرگزاری تسنیم گفت: «با توجه به این که وزیر اطلاعات نیز اخیرا عنوان کرده است این وزارتخانه تحقیقاتی درباره مسمومیت دانشآموزان آغاز کرده، در صورت نیاز از وزیر اطلاعات نیز برای بیان توضیحات دعوت خواهیم کرد.»