همزمان با افزایش تنش‌ها، جمهوری اسلامی از موشک کروز «پاوه» با برد ۱۶۵۰ کیلومتر رونمایی کرد

شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۰۶

همزمان با افزایش تنش‌ها بین جمهوری اسلامی و غرب بر سر موضوعاتی همچون تلاش‌ها برای تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران و اعدام زندانی‌های دوتابعیتی، رسانه‌های ایران از رونمایی موشک کروز زمین‌پایه ایران با برد ۱۶۵۰ کیلومتر با نام «پاوه» خبر دادند.

«سومار»، «هویزه» و «طلائیه (ابومهدی)» کروزهای زمین‌پایه ایران بودند. پیش از این برد موشک کروز هویزه ۱۳۵۰ کیلومتر بود و مقامات سپاه پاسداران از طرح ساخت موشک هواپایه کروز با برد ۱۵۰۰ کیلومتر خبر داده بودند.

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، در یک برنامه تلویزیونی گفت: «موشک کروز با برد ۱۶۵۰ کیلومتر را با نام پاوه به یاد شهدای کردستان عملیاتی کردیم.» در این برنامه تلویزیونی ویدیوهایی از شلیک این موشک پرتاب شد.

مقامات جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته از رونمایی از موشک‌های کروز خبر داده‌اند و رسانه‌های جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که این موشک ها تا اسرائیل برد دارند.

مقامات نظامی ایران سال ۹۷ مقامات نظامی از رونمایی از موشک کروز «هویزه» با برد ۱۳۵۰ کیلومتر خبر دادند.

دو سال پیش از آن نیز حسین دهقان،‌ وزیر دفاع وقت، از بهره برداری از جدیدترین موشک کروز دریایی ایران با نام «نصیر» در رزمایش نیروی دریایی خبر داده بود. خبرگزاری تسنیم نیز نوشت که در این رزمایش، موشک‌های ضدشناور و هدایت لیزری «دهلاویه» مورد بهره برداری قرار گرفته اند.

در همان سال سپاه پاسداران موشک کروز موسوم به «سومار» با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را پرتاب کرد. پرتاب این موشک انتقاد آمریکا و کشورهای اروپایی را به دنبال داشت.

کشورهای غربی آزمایش‌های موشکی ایران را مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل می‌دانند که در حمایت از برجام صادر شده و جمهوری اسلامی را به نقض برجام متهم می‌کنند.

جمهوری اسلامی برنامه موشکی خود به ویژه موشک‎‌های بالستیک را به رغم مخالفت ایالات متحده و ابراز نگرانی کشورهای اروپایی گسترش داده است. تهران مدعی است این برنامه صرفا دفاعی و بازدارنده است.

ارسال پهپاد به روسیه برای جنگ اوکراین یکی دیگر از منابع تنش بین ایران و غرب است. جمهوری اسلامی می‌گوید قبل از شروع جنگ در اوکراین پهپادهای مسکو را تامین کرده است. روسیه از این پهپادها برای هدف قرار دادن نیروگاه‌ها و زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین استفاده کرده است.

در ماه نوامبر، پنتاگون اعلام کرد که ایالات متحده نسبت به گزارش‌هایی به نقل از حاجی‌زاده درباره اینکه ایران موشک بالستیک مافوق صوت تولید کرده است، تردید دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
بامداد سیاه
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.