رویترز: برزیل تحت فشار آمریکا پهلوگیری دو ناو جمهوری اسلامی را به تاخیر انداخت

جمعه ۱۴۰۱/۱۱/۲۱

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که برزیل پس از فشارهای آمریکا، درخواست جمهوری اسلامی را برای پهلوگیری دو کشتی جنگی ایرانی در بندر ریودوژانیرو، رد کرد.

رویترز نوشت رد این درخواست در شرایطی انجام شده که لولا دا سیلوا، رییس‌جمهوری جدید برزیل، در حال برنامه‌ریزی برای سفر به واشینگتن برای دیدار با جو بایدن، همتای آمریکایی خود است.

رویترز در ادامه نوشت که تصمیم برزیل نشان‌دهنده تلاش این کشور برای روابط نزدیک‌تر با دولت بایدن، پس از تیره شدن روابط آمریکا و برزیل در زمان ژاییر بولسونارو، رییس‌جمهوری پیشین برزیل است.

همچنین این تصمیم بر خلاف مخالفت طولانی‌مدت دا سیلوا با تحریم‌های آمریکا علیه تهران و حمایت از سیاست خارجی بی‌طرف برزیل در برابر ایران صورت گرفت.

بر اساس مطلبی که روز سیزدهم ژانویه در روزنامه رسمی دولت منتشر شد، برزیل به کشتی‌های جنگی دنا و مکران اجازه نداد در روزهای ۲۳ تا ۳۰ ژانویه در این بندر پهلو بگیرند.

این در حالی است که وزارت امور خارجه برزیل اعلام کرده این کشتی‌ها اکنون مجاز به پهلوگیری بین ۲۶ فوریه تا سوم مارس هستند.

یک مقام آمریکایی که از این پرونده مطلع است، گفت که دورنمای حضور کشتی‌های جنگی ایران در ریو، پیش از دیدار دا سیلوا با بایدن در روز جمعه «چیزی ناخوشایند بود که ما می‌خواستیم از آن اجتناب کنیم».

این مقام مسوول با بیان این که گفت‌وگوهای پشت‌ پرده زیادی در این مورد در سطوح مختلف انجام شد، گفت: «این خبر خوبی است که تاریخ‌ها دیگر بر هم مطابقت ندارند.»

یک منبع نظامی برزیلی هم تایید کرد دولت این کشور از طریق وزارت امور خارجه، تاریخ‌ها را تغییر داد و مانع از پهلوگیری کشتی‌های ایران شد.

این منبع که نخواست نامش فاش شود، گفت: «درست است که وتو (از طرف دولت) وجود داشت اما کشتی‌های ایرانی در این مدت نتوانستند بیایند.»

با این حال سخنگوی وزارت امور خارجه برزیل گفت که این یک «فرض اشتباه» است که بگوییم واشینگتن برزیل را تحت فشار قرار داده است.

این سخنگو گفت: «کشتی‌هایی که بین ۲۳ تا ۳۰ ژانویه نمی‌آمدند هیچ ارتباطی با ما نداشتند و سپس به ۲۶ فوریه تا سوم مارس موکول شد. [این موضوع] هیچ ربطی به ایالات متحده ندارد.»

رویترز نوشت که آمریکا هنوز به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخ نداده است.

دیپلماسی با ایران یکی از نکات برجسته تلاش‌های لولا دا سیلوا برای تقویت جایگاه بین‌المللی برزیل در دوره پیشین ریاست جمهوری او بود.

در سال ۲۰۱۰، او به دنبال میانجیگری برای توافق هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده به تهران سفر و با محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری وقت، در تهران دیدار کرد.

او همچنین از تحریم‌های آمریکا علیه ایران سر باز زد و درباره جنگ اوکراین نیز گفت برزیل بی‌طرف است و خواهان گفت‌وگو برای رسیدن به صلح.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها