

تحریم «جشنواره فجر» از سوی هنرمندان با وجود برخوردهای امنیتی جمهوری اسلامی با آنان ادامه دارد. کاوه مظاهری، کارگردان سینما، دو سیمرغ بلورینی را که قبلا از «جشنواره فیلم فجر» گرفته بود در رودخانه انداخت و گفت دیگر در این سیستم «تمامیتخواه و آدمکُش» فیلمی نمیسازد.
مظاهری در ویدیویی اینستاگرامی گفت دو سیمرغ را که برای دو فیلم «روتوش» و «بوتاکس» از «جشنواره فجر» گرفته است، ضمن احترام به داورانی که این سیمرغها را به او دادهاند، «به نشانه اعتراض و برای همیشه» دور میاندازد.
او با اشاره به این که اکنون این نهادهای وابسته به قدرت و نهادهای امنیتی هستند که عملا سینمای ایران را اداره میکنند، گفت: «سینمایی که من فکر میکردم باید به آن برسیم، چیزی نیست که الان وجود دارد .... قرار نبود ما عمله جباریت شویم.»
مظاهری همچنین با اشاره به انصراف خود از شرکت در جشنواره فیلم کوتاه تهران به منظور اعتراض به شرایط موجود و حمایت از خیزش انقلابی مردم، یادآوری کرد: «فکر میکنم اکنون هم به سیاق گذشته نه وقت جشن است نه وقت جشنواره و نه وقت شادی. اصلا دلیلی وجود ندارد که ما فیلمسازها برای شادی دور هم جمع شویم؛ آن هم در شرایط امروز کشور که سینما بیاهمیتترین چیز است.»
این فیلمساز جوان همچنین دو فیلم «بوتاکس» و «روتوش» خود را با این که سالهای پیش ساخته شدهاند، پیشبینیهایی برای اتفاقاتی دانست که اکنون با محوریت زنان و موضوع حقوق زنان در کشور در حال رقم خوردن است.
مظاهری پیش از انداختن دو سیمرغ بلورین خود در رودخانه تاکید کرد: «من قطعا دیگر در این سیستم تمامیتخواه، سیستم آدمکش و جنایتکار فیلم نمیسازم و هیچوقت در هیچ جشنوارهای که این سیستم بخواهد برگزار کند شرکت نخواهم کرد.»
کارزار تحریم گسترده جشنوارههای حکومتی فجر در ادامه خیزش انقلابی مردم ایران در هفتههای گذشته ادامه یافته و هنرمندان ایرانی و خارجی زیادی این رویداد را بایکوت کردند.
مقامها و برگزارکنندگان جشنوارههای هنری فجر اما معتقدند با وجود تحریم هنرمندان، این رویدادها پرشور و با حضور گسترده هنرمندان و مردم برپا شدهاند.
محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی، روز چهارشنبه ۱۹ بهمن در گفتوگو با خبرگزاری مهر مدعی شد هنرمندان جشنواره فیلم فجر را «تحریم نکردهاند» چرا که در همین فیلمها نقشآفرینی کردهاند: «اگر بازیگران میخواستند سینما را تحریم کنند در فیلمها هم حاضر نمیشدند. حضور در این فیلمها یعنی بازیگر میگوید من به این نظام اعتقاد دارم.»
او درباره زنان بازیگری که در همبستگی با خیزش انقلابی ایرانیان حجاب اجباری از سر برداشتهاند هم صحبت کرد و گفت: «اگر خانمی کشف حجاب کرده اما هنوز حاضر است با حجاب در یک فیلم حضور داشته باشد، یعنی در عمل میگوید من اشتباه کردهام ... هر کس در هر شرایطی احساس میکند اشتباه کرده و میخواهد بازگردد، حتما راه برایش باز است.»
در روزهای گذشته اما روحالله سهرابی، مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی، در یادداشتی تحریمکنندگان چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر را تهدید کرد و گفت این هنرمندان، «مادامی که جمهوری اسلامی برقرار است» نه باید فیلمی بسازند یا بازی کنند و نه در جشنوارهای شرکت داشته باشند.
ترانه علیدوستی، رخشان بنیاعتماد، کتایون ریاحی، سهیلا گلستانی، هنگامه قاضیانی، پانتهآ بهرام، فاطمه معتمدآریا، لیلی رشیدی، شبنم فرشادجو، شقایق دهقان، مریم بوبانی، مژگان اینانلو، شراره دولتآبادی، سحر زکریا، دنیا مدنی، آبان عسکری، خزر معصومی، سپیده ابطحی، کتایون امیرابراهیمی و کتانه افشارنژاد چندین تن از دهها زن هنرمندی هستند که از آغاز خیزش انقلابی ایرانیان حجاب اجباری را برداشته و با اعتراضات مردم همراهی کردند.