• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

قراردادی که رونالدو را بجای کانزاس، روانه ریاض کرد

۱۰ دی ۱۴۰۱، ۰۷:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)

جهان فوتبال هنوز متعجب از انتقال #رونالدو به النصر است. او که سالها پیش گفته بود «من میخواهم در بالاترین سطح بازنشسته شوم نه در آمریکا و نه در دبی یا قطر» حالا با دستمزد سالانه ۲۰۰میلیون یورویی در خاورمیانه ماندگار شد تا فقط دو سه هفته جام جهانی را در داغترین منطقه دنیا نگذراند!

اما نکته اینجاست که فابریتزیو رومانو، خبرنگار ایتالیایی نوشته رونالدو می‌توانست به آمریکا هم برود: «اسپورتینگ کانزاس سیتی واقعا در تلاش برای جذب کریستیانو رونالدو بود. مدیران باشگاه پیش از مصاحبه جنجالی مورگان با کریس (که به پایان قرارداد رونالدو با منچستریونایتد منجر شد) جلسه ای برگزار کرد. پس از آن هم یک جلسه دیگر برای آینده همکاری در فوتبال آمریکا برگزار شد. اما بسته دستمزدی النصر جذابتر بود.»

آنطور که روزنامه مارکا از قرارداد ۲۰۰ میلیون یورویی (۲۲۵ میلیون دلار) کریس رونالدو برای سه فصل خبر داده، او با سنگین‌ترین قرارداد تاریخ فوتبال راهی النصر عربستان سعودی شده. اما این همه ماجرا نیست، سی‌ان‌بی‌سی نوشته با قراردادهای تجاری، درآمد رونالدو به سالی ۲۰۰ میلیون یورو می‌رسد تا در نهایت روزانه ۵۴۸ هزار یورو درآمد داشته باشد!

جزییات قرارداد CR7 با النصر چنین است؛
- سالیانه: ۲۰۰ میلیون یورو یا ۹ هزار میلیارد تومان
- ماهیانه: ۱۶.۶ میلیون یورو یا ۷۶۵ میلیارد تومان
- هفته‌‌ای: ۳.۸ میلیون یورو یا ۱۷۶ میلیارد تومان
- روزانه: ۵۴۸ هزار یورو یا ۲۵ میلیارد تومان
- ساعتی: ۲۵۵ هزار یورو یا ۱۱.۷ میلیارد تومان
- دقیقه‌‌ای: ۳۸۰ یورو یا ۱۷.۵ میلیون تومان
- ثانیه‌ای: ۶ یورو یا ۲۷۵ هزار تومان

اما این همه ماجرا نیست، گفته شده قدرت رونالدو در النصر به حدی بالاست که این باشگاه تبدیل به "باشگاه فوتبال کریستیانو" خواهد شد و او حق دارد حتی سرمربی را برکنار کند!

این درحالی بود که در تابستان، رونالدو پیشنهاد الهلال، پر افتخارترین باشگاه در عربستان سعودی و قهرمان فصل گذشته لیگ قهرمانان آسیا را رد کرد، اما ظاهرا پیشنهاد الهلال، کلا ۳۷۰ میلیون دلار بوده است. رونالدو در آن زمان گفته بود از ماندن در منچستر خوشحال است.

النصر هم‌اکنون در رتبه دوم لیگ عربستان قرار دارد، این تیم در لیگ قهرمانان آسیا حضور ندارد.

از سوی دیگر برخی رسانه‌ها نوشته‌اند؛ «در تمام این مدت و پس از خروج از یونایتد تنها پیشنهاد CR7 فقط از باشگاه النصر عربستان بود؛ پیشنهاد از رئال ترفند برای بازارگرمی بود. حتی کریس از لیگ MLS هم پیشنهاد نداشت و تمام دغدغه بکام برای جذب مسی خواهد بود.»

پربازدیدترین‌ها

خشم پزشکیان از «جنون» سپاه؛ درخواست ملاقات با مجتبی خامنه‌‌ای برای توقف حملات به همسایگان
۱
اختصاصی

خشم پزشکیان از «جنون» سپاه؛ درخواست ملاقات با مجتبی خامنه‌‌ای برای توقف حملات به همسایگان

۲
اختصاصی

کوروش کیوانی، زندانی ایرانی-سوئدی اعدام شده را در بیابان‌های خاوران دفن کردند

۳

رویترز: ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا از آسیب محدود جدید به برنامه هسته‌ای ایران حکایت دارد

۴

جمهوری اسلامی امارات را هدف گرفت

۵

میدان کلانتری قرچک؛ جایی که ۱۸ و ۱۹ دی قتلگاه ده‌ها معترض شد

انتخاب سردبیر

  • کارخانه شهیدسازی جمهوری اسلامی؛ ابزارسازی از کودکان برای مشروعیت
    تحلیل

    کارخانه شهیدسازی جمهوری اسلامی؛ ابزارسازی از کودکان برای مشروعیت

  • بحران بیکاری در ایران؛ از اخراج تا بازار کساد مشاغل وابسته به اینترنت
    روایت شما

    بحران بیکاری در ایران؛ از اخراج تا بازار کساد مشاغل وابسته به اینترنت

  • شورای سردبیری وال‌استریت ژورنال: تهران به آتش‌بس پایان داد، ترامپ باید به زور متوسل شود
    تحلیل

    شورای سردبیری وال‌استریت ژورنال: تهران به آتش‌بس پایان داد، ترامپ باید به زور متوسل شود

  • خشم پزشکیان از «جنون» سپاه؛ درخواست ملاقات با مجتبی خامنه‌‌ای برای توقف حملات به همسایگان
    اختصاصی

    خشم پزشکیان از «جنون» سپاه؛ درخواست ملاقات با مجتبی خامنه‌‌ای برای توقف حملات به همسایگان

  •  کوروش کیوانی، زندانی ایرانی-سوئدی اعدام شده را در بیابان‌های خاوران دفن کردند
    اختصاصی

    کوروش کیوانی، زندانی ایرانی-سوئدی اعدام شده را در بیابان‌های خاوران دفن کردند

•
•
•

مطالب بیشتر

کریستیانو رونالدو با النصر بست؛ ۲۰۰ میلیون یورو، ۳۰ ماه

۹ دی ۱۴۰۱، ۲۱:۱۵ (‎+۰ گرینویچ)

پس از مدت‌ها مذاکره و خبرهای ضد و نقیض، بالاخره کریستیانو رونالدو با قراردادی ۲۰۰ میلیون یورویی و ۳۰ ماهه به النصر عربستان سعودی پیوست.

هنوز جام جهانی شروع نشده بود که خبرهای روزانه درباره حضور کریس رونالدو در النصر عربستان سعودی آنقدر پررنگ بود که گویی هیچ خبر دیگری در فوتبال دنیا وجود نداشت.

عربستان سعودی در یک برنامه از پیش تعیین شده، با مذاکره با رونالدو در جام جهانی، توانست رقیب دو دهه خود در فضای رسانه‌ای عرب و جهان را به چالش بگیرد؛ قطر.

فوتبال عربستان سعودی در حالی سراغ کریس رونالدو رفته که قهرمان فصل گذشته لیگ قهرمانان آسیا از این کشور بود و البته تیم ملی عربستان سعودی بود که نخستین شگفتی جام جهانی ۲۰۲۲ را رقم زد؛ باخت آرژانتین با مسی اسطوره‌ای که در روز آخر مسابقات، کاپ قهرمانی را بالای سر برد.

فایننشیال تایمز چند هفته ماه پیش از جام جهانی ۲۰۲۲ درباره سرمایه‌گذاری‌های جدید در فوتبال عربستان سعودی نوشت: «صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی امسال بیش از 2 میلیارد دلار را به قراردادهای اسپانسری بلندمدت جدید فوتبال اختصاص داده است که نشانه ای از جاه‌طلبی‌های رو به رشد پادشاهی در محبوب ترین ورزش جهان است.»

جالب اینکه سال گذشته صندوق سرمایه‌گذاری عربستان سعودی باشگاه نیوکاسل انگلستان را خرید.

سفیر نخستین جام جهانی با میزبانی سه قاره

گوشه‌هایی تازه از هدف سعودی‌ها برای استخدام گران‌قیمت رونالدو به گوش می‌رسد؛ رونالدو سفیر فوتبال عربستان سعودی می‌شود برای کسب میزبانی نخستین جام‌جهانی سه‌قاره‌ای؛ مصر، یونان و عربستان سعودی!

گزارشی که روزنامه اسپانیایی مارکا درباره آن نوشته: «رونالدو تا سال ۲۰۲۵ به‌عنوان بازیکن برای این تیم بازی خواهد کرد و بعد از آن سفیر پرونده نامزدی عربستان سعودی با مصر و یونان برای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۰ خواهد شد.» و البته از این انتقال حداقل ۲۰۰ میلیون یورو نصیب CR7 می‌شود.

تقریبا مشابه پروژه‌ای که قطری‌ها در سال‌های گذشته با ژاوی هرناندز و چند ستاره اسپانیایی دیگر اجرا کردند.

ماجرای حضور ستاره پرتغالی فوتبال دنیا در فوتبالی که زمانی توسط آلمان در جام جهانی تحقیر شده بود و در جام جهانی ۲۰۲۲ با شکست دادن قهرمان جام در بازی نخست، اعاده حیثیت کرد، داستان حسرت‌باری برای ایرانی‌هاست است. جالب اینکه هواداران ایرانی‌ها باید امیدوار باشند در لیگ قهرمانان آسیا با النصر هم‌گروه شوند تا شاید پای کریس رونالدو به ایران هم باز شود.

رونالدو زندگی لوکسی در عربستان خواهد داشت. سان انگلستان نوشته: «النصر در ریاض پایتخت عربستان سعودی مستقر است که دمای آن می‌تواند از ۵۰ درجه فراتر برود و طوفان‌های شن هم در آن رایج است. آنجایی که زمانی یک بیابانی گسترده بود که توسط درختان نخل احاطه شده بود، اکنون به کلان‌شهری از آسمان‌خراش‌ها، مراکز خرید پر از طراحان سطح بالا و همچنین مساجد تاریخی بدل شده است. ریاض تعدادی محله ثروتمند دارد. رونالدو و خانواده‌اش می‌توانند در آل‌محمدیه مستقر شوند که در آن زندگی شبانه باورنکردنی از جمله بهترین رستوران‌های شهر دیده می‌شود. یا النخیل محله دیگری که مملو از بهترین مدارس بین‌المللی برای آموزش فرزندان‌شان است، انتخاب خوبی خواهد بود.»

سان درباره چیزی که رونالدو از این انتقال بدست می‌آورد می‌نویسد: «مهم‌ترین چیز برای رونالدو و هرکسی که او را برای باشگاه بعدی‌اش انتخاب کند، خوشحالی فرزندان اوست. او باید جورجینا رودریگس و فرزندانش کریستیانو جونیور، اوا، متئو، آلانا مارتینا و بلا را در ادامه مراحل فوتبال حرفه‌ای‌اش در نظر بگیرد. علاوه بر این مبلغی که دستکم ۵۰۰ میلیون پوند تخمین زده می‌شود به ثروتش اضافه خواهد شد و زندگی در عربستان سعودی می‌تواند او را پادشاه و جورجینا را ملکه کند. یک عمارت در محوطه‌ای خارج از خانه به دور از چشمان کنجکاو که در آن قوانین سختگیرانه کشور اسلامی عربستان سعودی هم وجود دارد، می‌تواند راحت و کارساز باشد.»

نیم قرن پیش؛ سفر پله به ایران و دو گلی که مردود شد

۸ دی ۱۴۰۱، ۲۱:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

بعضی از ایرانی‌ها که برای گرفتن امضای یادگاری از پله در فرودگاه مهرآباد او را دوره کرده بودند به‌جای کاغذ، سفته‌های سفیدی را به پله می‌دادند! پله هم که از ماجرا بی‌خبر بوده بعد از امضای چند سفته کمی شک می‌کند و با خنده و زبان بی‌زبانی به آنها می‌گوید: کاغذ سفید برای امضا بدهید!

این روایتی است از استقبال ایرانیان از پله که کیهان ورزشی چاپ کرده؛ اردیبهشت ۱۳۵۱ که تیمسار خسروانی رئیس باشگاه تاج از تیم سانتوز، تیم همیشگی پله که آن روزها در ترکیه اردو داشت، دعوت کرد تا چند روزی سفر را طولانی کند و به ایران بیاید ۵۰ سال قبل روزی که پله به تهران آمد، وارد فرودگاه مهرآباد شد و جمعیت قابل توجهی از ایرانیان به استقبال او رفتند.

تیم برزیلی با ۲۴۰ هزار تومان که از تیمسار خسروانی گرفت، برای بازی به تهران آمد.

100%



تیم ملی در پیونگ یانگ بود برای بازی با کره شمالی. از آنجا هم قرار بود به کشور تایلند برود تا در جام ملتهای آسیا حضور یابد. حجازی، کارگرجم، قراب، جباری، حق وردیان و غلامحسین مظلومی و همه ستارگان تاج همراه تیم ملی در شرق آسیا بودند به همین دلیل پیشنهاد شد به جای تیم تاج، تیم منتخب تهران با بازیکنان برتر تیم های مختلف که ملی پوش نبودند به مصاف تیم سانتوز برود.

100%



دو گل پله مردود شد!

تیم منتخب با این ترکیب به میدان رفت؛ کیوان نیک نفس درون دروازه، حسن حبیبی و مهدی لواسانی در دفاع، عزت جان ملکی و مسعود معینی مدافعان کناری، همایون شاهرخی، نصراله عبدالهی (رودروی پله) و اصغر ادیبی (بازیکنی از پرسپولیس) در خط میانی. حسین باباخانلو، غلام وفاخواه و پرویز میرزاحسن در خط حمله... با قضاوت عبدالرضا موزون و دستیاری محمد صالحی و منوچهر نبوی این بازی آغاز شد.

در نیمه اول پله گل زد و پرویز میرزاحسن بازی را به تساوی کشاند، بازی تا دقیقه ۸۲ یک - یک بود. داور بازی ۳ گل سانتوز را مردود اعلام کرد، ۲ گل را پله زده بود! اما در ۸ دقیقه پایانی، سانتوز ۴ گل دیگر زد و ۵ - یک برنده شد، تماشاگران شروع به هو کردن تیم منتخب کردند، سوت پایان نواخته شد اما بازیکنان همگی در پی گرفتن عکس یادگاری با پله بودند!

100%



جو حضور پله در ایران آنقدر بود که نام باشگاه دیهیم، یکی از تیم های زیر مجموعه تاج در نارمک، به پله تغییر یافت. باشگاه دیهیم هم استادیوم پله نام گرفت.

مرحوم پرویز ابوطالب، بازیکن سابق تاج و دیهیم و مدرس فوتبال و مربی تیم ملی جوانان، پله را بر بالین پسر تازه به دنیا آمده اش در بیمارستان آسیا برد و نام فرزند نورسیده اش را پله گذاشت. پله ابوطالب بعدها مهندس مکانیک شد نه فوتبالیست.

100%

عربستان‌سعودی رونالدو استخدام می‌کند، ایران فوتبالیست خارجی اخراج و داخلی را اعدام!

۴ دی ۱۴۰۱، ۲۰:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)

مسی و سرخوشی بی‌پایان آرژانتینی‌ها را رها کنید، فوتبال دنیا دنبال تیم بعدی رونالدو می‌گردد؛ آن هم نه در اروپا و آمریکا، در خاورمیانه، جایی که آخرین جام جهانی فوتبال را میزبانی کرد.

حجم خبرهای روزانه درباره حضور کریس رونالدو در النصر عربستان سعودی آنقدر بالاست که گویی هیچ خبر دیگری در فوتبال دنیا وجود ندارد، مگر مرگ پله! داستان حضور کریس رونالدو در فوتبال عربستان سعودی از همان روزهای نخست جام جهانی قطر شروع شد و به نوعی رونالدو به تنهایی رقیب همه خبرهای جام ۲۲ شد و هنوز هم این داستان ادامه دارد؛ «کریس رونالدو وارد ریاض شد»، «مدیربرنامه‌های کریس رونالدو راهی عربستان سعودی شد»، «مشتری جدید رونالدو در همسایگی ایران»، «عمارت شگفت‌انگیز رونالدو در عربستان سعودی» «توافق نهایی انجام شد: رونالدو در یک قدمی النصر» و…

100%

ماجرای حضور ستاره پرتغالی فوتبال دنیا در فوتبالی که زمانی توسط آلمان در جام جهانی تحقیر شده بود و در جام جهانی ۲۰۲۲ با شکست دادن قهرمان جام در بازی نخست، اعاده حیثیت کرد، داستان حسرت‌باری برای ایرانیانی است که سالهاست چشم انتظار صعود به مرحله حذفی جام جهانی هستند و دهه‌هاست عروسی به کوچه آنها نرسیده است؛ نه باشگاهی، نه ملی، نه قاره‌ای و نه جهانی.

درجه سه‌ها هم دیگر نمی‌مانند!

در ضلع شمالی آب‌های گرم خلیج فارس داستان فوتبال به وضعیت اسفباری رسیده است؛ بدهی چند ۱۰ میلیون دلاری فدراسیون فوتبال و باشگاه‌های فوتبال به مربیان و بازیکنان خارجی نه چندان با کیفیت و عموما درجه سه و چهار، هر روز تیغ تعلیق و اخراج از مسابقات بین‌المللی را تیزتر می‌کند، رسوایی‌های عجیب و غریب مثل تقلب و جعل در مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها آبروریزی تازه‌ای برای فوتبال ایران رقم می‌زند و افشاگری‌هایی مثل تبانی و شرط‌بندی و استفاده از جادوگر در بالاترین سطح فوتبال باشگاهی و ملی، منع حضور تماشاچیان هر روز به بهانه‌ای و حمله با باتوم و گاز اشک‌آور به تماشاگران زن و … سرخوردگی‌های بیشتری برای هواداران فوتبال، تنها مفر جامعه ایران از ناملایمات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در ۴ دهه گذشته را در پی دارد.

100%

و حالا یک داستان تازه هر روز نقل می‌شود و زوایای جدیدی از آن رونمایی می‌شود؛ فرار فوتبالیست‌های خارجی از فوتبال ایران. اتفاقی که خیلی ها انتظار داشتند در همان هفته‌های نخست شروع اعتراضات دیده شود، اما تا شروع دوباره لیگ برتر به تعویق افتاد و البته با خروج ناگهانی یورگن لوکادیا، مهاجم هلندی پرسپولیس شروع شد و اکنون زمزمه فرار دیگر خارجی‌های فوتبال ایران هم شنیده می‌شود.

رونالدو، سفیر فوتبال عربستان سعودی!

این فرارها از ایران، رقیب دیرین عربستان سعودی در خاورمیانه درحالی است که عربستان سعودی در یک برنامه از پیش تعیین شده، با مذاکره با رونالدو در جام جهانی، توانست رقیب دو دهه خود در فضای رسانه‌ای عرب و جهان را به چالش بگیرد؛ قطر.

و حالا گوشه‌هایی تازه از هدف سعودی‌ها برای استخدام گران‌قیمت رونالدو به گوش می‌رسد؛ رونالدو سفیر فوتبال عربستان سعودی می‌شود برای کسب میزبانی نخستین جام‌جهانی سه‌قاره‌ای؛ مصر، یونان و عربستان سعودی!

گزارشی که روزنامه اسپانیایی مارکا درباره آن نوشته: «رونالدو تا سال ۲۰۲۵ به‌عنوان بازیکن برای این تیم بازی خواهد کرد و بعد از آن سفیر پرونده نامزدی عربستان سعودی با مصر و یونان برای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۰ خواهد شد.» و البته از این انتقال حداقل ۲۰۰ میلیون یورو نصیب CR7 می‌شود.

تقریبا مشابه پروژه‌ای که قطری‌ها در سال‌های گذشته با ژاوی هرناندز و چند ستاره اسپانیایی دیگر اجرا کردند.

اما مارکا همان روزنامه‌ای‌ست که سه - چهار روز پیش هم به فوتبال آسیا پرداخته بود، اما به فلاکت فوتبال در سرزمین ایران و تیتر یک و عکس خود را به یک فوتبالیست در آستانه اعدام اختصاص داد: «امیر تروریست نیست، ما باید او را آزاد کنیم»

امیر نصرآزادانی، فوتبالیست اصفهانی و بازیکن سابق تراکتور، راه‌آهن و سپاهانکه به دلیل شرکت در اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی بازداشت و متهم به محاربه شدهو در آستانه اعدام قرار دارد. خطری که حتی به سی‌ان‌ان هم رسید. شبکه خبری سی‌ان‌ان روز جمعه در گزارشی که در همکاری با گروه «۱۵۰۰ تصویر» تهیه کرده، نوشته است که دست‌کم ۴۳ معترض زندانی در ایران در معرض خطر اعدام هستند.

100%

در این گزارش از جمله به امیر نصر آزادانی، بازیکن سابق تیم قوتبال تراکتورسازی تبریز اشاره شد که در جریان اعتراضات اخیر بازداشت شده و مقامات جمهوری اسلامی می‌گویند او را به «بغی» متهم کرده‌اند که مجازاتش می‌تواند اعدام باشد.

همان‌هایی که هستند هم بروند!

اگر النصر عربستان سعودی مجبور است به دلیل استخدام رونالدو به خاطر قوانین فیرپلی مالی سه بازیکن خارجی را قربانی این انتقال کند، اما از ایران خبر می‌رسد سازمان لیگ قصد دارد حضور بازیکنان خارجی را در لیگ برتر ممنوع کند، همان بازیکنان درجه سه و چهاری که فقط برای پرکردن جیب دلال‌ها و رسیدن به دلارهایی که از جیب مردم می‌رود سر از فوتبال ایران در می‌آورند.

درحالی که به نظر می‌رسد با ادامه اعتراضات و سرکوب بی‌سابقه معترضان در ایران، باید منتظر خروج بازیکنان و مربی‌های خارجی از فوتبال ایران باشیم، خبرورزشی نوشته به دلیل خروج ناگهانی مهاجم هلندی پرسپولیس، سازمان لیگ تصمیم داردخرید بازیکن خارجی از سوی تیم های لیگ برتری در لیگ بیست و سوم ممنوع شود!

100%

هنوز جزییاتی از این تصمیم اعلام نشده، اما به نظر می‌رسد این تصمیم دست پیش مدیران فوتبال دربرابر تحریم و امتناع فوتبالیست‌های غیرایرانی برای حضور در فوتبال ایران باشد.

فرار فوتبالیست‌های خارجی از ایران به دلیل ناامنی و سرکوب گسترده معترضان، صدور حکم اعدام برای فوتبالیست‌ها و ورزشکاران و حتی چند تبعه خارجی درحالی است که پشت پرده انتقال رونالدو به عربستان سعودی نشان دادن جلوه‌هایی از ریاض مدرن است!

سان انگلیس دراین‌باره نوشته: «النصر در ریاض پایتخت عربستان سعودی مستقر است که دمای آن می‌تواند از ۵۰ درجه فراتر برود و طوفان‌های شن هم در آن رایج است. آنجایی که زمانی یک بیابانی گسترده بود که توسط درختان نخل احاطه شده بود، اکنون به کلان‌شهری از آسمان‌خراش‌ها، مراکز خرید پر از طراحان سطح بالا و همچنین مساجد تاریخی بدل شده است. جوان‌سازی شهر هم از افکار محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودیاست که می‌خواهد کشورش را مدرن کند. آن‌ها فرهنگ‌های دیگر را پذیرفته‌اند و فروشگاه‌ها اجازه دارند برای سومین سال متوالی تزئینات کریسمس را در ویترین‌شان به نمایش بگذارند. ریاض تعدادی محله ثروتمند دارد. رونالدو و خانواده‌اش می‌توانند در آل‌محمدیه مستقر شوند که در آن زندگی شبانه باورنکردنی از جمله بهترین رستوران‌های شهر دیده می‌شود. یا النخیل محله دیگری که مملو از بهترین مدارس بین‌المللی برای آموزش فرزندان‌شان است، انتخاب خوبی خواهد بود.»

ثروتمندانی که رونالدو می‌خرند

فوتبال ایران بدهی‌های بزرگی دارد؛ استقلال و پرسپولیس وام می‌گیرند که بدهی‌ها به بازیکنان و مربیان داخلی و خارجی را پرداخت کنند و اگر چیزی باقی‌ماند، وام‌ها قبلی را تسویه کنند، باشگاه‌های نفتی و معدنی و صنعتی از اندک درآمدهای صادراتی ایران، دستمزدهای چند ده میلیاردی به فوتبالیست‌ها می‌پردازند و البته همگی همیشه بدهکار هستند.

اقتصاد فوتبال در ایران نه تنها شفاف نیست، بسیاری معتقدند مافیایی هم هست، مانند دیگر بخش‌های اقتصاد ایران که هیچ شفافیتی ندارد. اما به تازگی علی فتح‌الله‌زاده، مدیرعامل استقلال از بدهی انباشته ۶۰۰ میلیارد تومانی استقلال تا پایان همین فصل خبر داده است. وضعیتی که برای پرسپولیس هم با چند میلیارد بالا و پایین وجود دارد.

رقم‌های سنگینی که در فوتبال ایران جابجا می شود، البته خروجی چندانی برای فوتبال ایران ندارد؛ نه تماشاگران مجوز ورود به استادیوم ها را دارندو نه موفقیت خاصی در مسابقات بین‌المللی دیده می‌شود.

اما فوتبال عربستان سعودی در حالی سراغ کریس رونالدو رفته که قهرمان فصل گذشته لیگ قهرمانان آسیا از این کشور بود و البته تیم ملی عربستان سعودی بود که نخستین شگفتی جام جهانی ۲۰۲۲ را رقم زد؛ باخت آرژانتین با مسی اسطوره‌ای که در روز آخر مسابقات، کاپ قهرمانی را بالای سر برد.

فایننشیال تایمز چند هفته ماه پیش از جام جهانی ۲۰۲۲ درباره سرمایه‌گذاری‌های جدید در فوتبال عربستان سعودی نوشت: «صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان سعودی امسال بیش از 2 میلیارد دلار را به قراردادهای اسپانسری بلندمدت جدید فوتبال اختصاص داده است که نشانه ای از جاه‌طلبی‌های رو به رشد پادشاهی در محبوب ترین ورزش جهان است.»

پس از این بود که خبر مذاکرات النصر با کریس رونالدوی دلخور از منچستر یونایتد منتشر شد و خبرهای جام جهانی را زیر سایه برد.

جالب اینکه سال گذشته صندوق سرمایه‌گذاری عربستان سعودی باشگاه نیوکاسل انگلستان را خرید.

سان درباره چیزی که رونالدو از این انتقال بدست می‌آورد می‌نویسد: «مهم‌ترین چیز برای رونالدو و هرکسی که او را برای باشگاه بعدی‌اش انتخاب کند، خوشحالی فرزندان اوست. او باید جورجینا رودریگس و فرزندانش کریستیانو جونیور، اوا، متئو، آلانا مارتینا و بلا را در ادامه مراحل فوتبال حرفه‌ای‌اش در نظر بگیرد. علاوه بر این مبلغی که دستکم ۵۰۰ میلیون پوند تخمین زده می‌شود به ثروتش اضافه خواهد شد و زندگی در عربستان سعودی می‌تواند او را پادشاه و جورجینا را ملکه کند. یک عمارت در محوطه‌ای خارج از خانه به دور از چشمان کنجکاو که در آن قوانین سختگیرانه کشور اسلامی عربستان سعودی هم وجود دارد، می‌تواند راحت و کارساز باشد.»

100%

سان نوشته: «تعداد زیادی مجتمع خصوصی وجود دارد که رونالدو می‌تواند در یکی از آن‌ها زندگی کند و برای غربی‌ها ایده‌آل است. اما اگر رونالدو بخواهد مجموعه املاکش را افزایش دهد گزینه‌های بالقوه برای شرایط او ایده‌آل هستند. یکی از املاکی که نشریه «سان» مشاهده کرده عمارتی بزرگ و ۸ خوابه دارای استخر شنا در اندازه استخر المپیک، اتاق پذیرایی با آبشار فوق‌العاده و همچنین سه ویلای مهمان است که در منطقه المقه واقع شده. در صورتی که رونالدو و جورجینا بخواهند سلطنتی زندگی کنند گزینه خدمتکار و راننده هم در دسترس است.»

این روایت را مقایسه کنید با خبرهایی که از بدهی‌های سنگینی که باشگاه‌های فوتبال ایران درباره خانه‌های اجاره‌ای مربی‌ها و بازیکنان خارجی مشغول به کار در فوتبال ایران دارند!

عزیزی خادم: فشار آوردند که برکنار شوم / جادوگر نداشتم، دعای خیر بود!

۳ دی ۱۴۰۱، ۱۱:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

هنوز یک سال از برکناری عجیب شهاب‌الدین عزیزی خادم، رییسی پیشین فدراسیون فوتبال نگذشته است، او اما در گفتگوی تازه‌ای که با خبرآنلاین داشته، مدعی است اعضای هیات رئیسه فدراسیون برای برکناری او تحت فشار بوده‌اند.

عزیزی خادم در این مصاحبه گفت: «یکی از آن‌ها که معرفتش از بقیه بیشتر بود آمد و گفت تحت فشار است. شب آمد و من را دید. از ترسش دوتا ماشین عوض کرده بود. به من گفت جلسه فردا را نیا. من گفتم اتفاقا اولین نفر می‌آیم. برای چه من نباید بیایم؟ من فوتبال ایران را از یک ویرانه به سطح اول آسیا رساندم. جرم من چیست؟ گفت ما تحت فشار هستیم و می‌لرزید. ۲-۳ تا ماشین عوض کرده بود و صورتش را هم پوشانده بود. همین هیات رئیسه فدراسیون فوتبال بود که الآن هم هست.»

اتفاقات فوتبال ایران در دو سال گذشته، به اندازه تاریخ فوتبال ایران، پرحاشیه و جنجالی بوده است. نحوه انتخاب عزیزی‌خادم و برکناری او، پرونده سنگین ویلموتس، صعود به جام جهانی، حمله به تماشاچیان زن در بازی آخر تیم ملی در مرحله مقدماتی جام جهانی در مشهد، انتخاب مهدی تاج با پرونده سنگین قضایی، برکناری دراگان اسکوچیچ و برگشت کارلوس کیروش، شکست مفتضحانه به انگلیس و ناتوانی از صعود به مرحله حذفی با طلایی‌ترین نسل فوتبال ایران، مشکل حل نشدنی VAR، رسوایی و ابطال مجوز حرفه‌ای استقلال و پرسپولیس، تعلیق کمیته مجوز صدور حرفه‌ای و موارد دیگری از این دست به اندازه تمام تاریخ فوتبال ایران فقط در دو سال اتفاق افتاده است.

حالا اما شهاب‌الدین عزیزی خادم درحالی از فشار برای برکناری خود می‌گوید: «گفت ما تحت فشار هستیم و می‌لرزید. ۲-۳ تا ماشین عوض کرده بود و صورتش را هم پوشانده بود. همین هیات رئیسه فدراسیون فوتبال بود که الآن هم هست.»

جالب اینکه شش ماه پس از برکناری شبانه عزیزی‌خادم، مهدی تاج در یک انتخابات پر از سوال که گفته شد نهادهای امنیتی در آن دخالت مستقیم داشتند، دوباره رییس فدراسیون فوتبال شد و بلافاصله کارلوس کیروش را جانشین دراگان اسکوچیچ کرد.

تاج در توجیه استخدام دوباره کیروش گفته بود برای صعود تیم ملی از مرحله گروهی، کی‌روش را برگردانده است. این درحالی بود که پس از قرعه‌کشی جام جهانی قطر و در هفته‌های منتهی به استخدام دوباره کیروش، چند رفت و آمد به دفتر محمد مخبر، معاون اول سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت این شایعه را سر زبان‌ها انداخت که ترس از شکست‌های سنگین از انگلیس و آمریکا، دولت و چند نهاد امنیتی را به پروژه بازگشت کی‌روش به ایران مجاب کرده است.

پروژه ای که با همکاری معاون اول و اطلاعات سپاه از مسیر انتخاب مهدی تاج به ریاست فدراسیون فوتبال شروع شد و با برکناری سریع اسکوچیچ ادامه پیدا کرد و در نهایت کی‌روش با انبوهی از دستیار غیر ایرانی، سرمربی تیم ملی شد و البته در ادامه هم فوتبال ایران سنگین‌ترین شکست تاریخ حضور خود در جام جهانی را ثبت کرد.

خوبان عالم جادوگر نیستند!

اما عزیزی‌خادم که خودش یک پای حاشیه‌های دو سال گذشته فوتبال ایران است، پیش از این گفته بود دعای خوبان عالم به کمک فوتبال ایران آمده و پیروزی بر سوریه به خاطر کمک آنها بوده و برخی اتفاقات را به خوبان عالم ربط داده بود. بسیار گفته شده دلیل برکناری عزیزی‌خادم ارتباط او با یک جادوگر به اسم امیر اسکندری است.

او امروز به خبرآنلاین درباره امیر اسکندری گفته: «در آن زمان مباحث جادوگری را مطرح می‌کردند خیلی شفاف بگویید. به معجزه اعتقاد دارم ولی به جادو نه. شرک است. چه رفتاری بود که این‌ها کردند. (امیر اسکندری) کنار تیم هم نبوده، شما کنار تیم چنین شخصی را دیدید؟ کنار تیم ملی فوتبال خود من و سرپرست تیم بوده ولی اگر درباره شخصی سوال می‌کنید، من می‌گویم بله می‌شناسم. از او انسانیت، معرفت، کمک به دیگران، بخشش و دگرخواهی دیدم. این‌ها ظلم به لطف خداست. من به معجزه ایمان و اعتقاد دارم. به دعای خیر اعتقاد دارم. اما این مسائل را نمی‌دانم چیست.»

عزیزی خادم در زمانی که هنوز رئیس فدراسیون فوتبال بود درباره حضور جادوگر در فدراسیون فوتبال که با تیم به مسابقات می‌رود تا تیم پیروز از میدان مسابقه خارج شود» در اظهاراتی مبهم گفته بود: «ما شکرگزار خداوند عالم هستیم، آنچه امروز به عنوان موفقیت می بینیم لطف الهی است، مسئله بعد اینکه تمام مخلوقات هستی وابسته به کمک حضرت حق هستیم، کما اینکه شما بگویید دعای خیر، دعای عزیزان و کمک بگیرید، اینکه منعی ندارد؟ هر کسی بتواند به فوتبال ایران کمک کند و تاثیرگذار باشد، نفسش، قدمش و دعایش، شما دعا کنید، همه دعا کنیم، حتما دست خود را در همین حوزه دراز می کنیم که همه کمک کنند.»

این درحالی است چندبار گفته بود: «ما دست حمایت، هدایت و رحمت الهی را در این پیروزی مشاهده کردیم و امیدواریم که این پیروزها پاینده و مستمر باشد و ما شایسته این موهبت و لطف خدا باشیم.» و یا «در کنار تدبیر و برنامه ریزی راهبردی و تلاش و تمرین ... به طور جد بر عنصر توکل به خدا و الطاف خفیه الهی تاکید داشته و خواهیم داشت.»

عزیزی‌خادم بعد از پیروزی تیم‌ملی برابر سوریه هم آن پیروزی را حاصل «دعای خوبان عالم» در حق تیم ملی دانسته بود.

فشار آوردند شرکت روسی VAR بیاورد

رییس عزل شده فدراسیون فوتبال همچنین پروژه پیچیده رسیدن VAR به فوتبال ایران و حاشیه‌هایی که درباره همکاری با یک شرکت اسرائیلی وجود داشت، گفته است: کلا ۱۵ شرکت مورد تایید فیفا وجود دارد و شما باید یک کارگروه بگذارید که ما آقای فغانی و منصوری را به آن اضافه کردیم چون تجربه کار با var را داشتند. با یک سلسله مرتب به هیات رئیسه رسیدیم. از این ۱۵ شرکت ۱۴ تا با ایران کار نمی‌کنند. شما ۵۰۰ میلیون پوند بدهید هم بعضی از آن‌ها نمی‌آیند. خود قطر برای جام جهانی اجاره کرده است چون دو سال یک بار تاییدیه جابجا می‌شود و معمولا خریداری نمی‌کنند. شرکت بلژیکی – هلندی مورد تایید فیفا بود و قانونی آمد ولی سم‌پاشی کردند و به ما انگ زدند. اتفاقا افرادی که این رفتارها را کردند اقدام علیه امنیت ملی کردند.

عزیزی خادم گفته فشارهایی بوده که یک شرکت روسی برای ایران سیستم کمک داور ویدئویی را تهیه کند: «بله فشار هم بود که بیاورم. اولا کیفیتش پایین‌تر بود، دوما دفتر نماینده‌اش در آمریکا بود. شما نمی‌توانی یک دلار با آن‌ها جابجا کنی. شرکت بلژیکی – هلندی که آوردیم هم به صورت اجاره بود. چهارماه برای چهار بازی بیاید و داوران را آموزش دهد و ایراداتش در بیاید. اگر تایید شد خود باشگاه‌ها با آن ببندند.»

استقلال و تراکتور به هم رسیدند؛ قرعه‌کشی مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام‌حذفی

۳ دی ۱۴۰۱، ۰۷:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

در قرعه‌کشی مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی، سخت‌ترین‌ قرعه به‌نام استقلال تهران و تراکتور رقم خورد که باید به مصاف هم بروند. پرسپولیس هم باید با حریفی از لیگ دسته یک یعنی ون پارس اصفهان بازی کند.

- استقلال تهران - تراکتور تبریز
- هوادار تهران - چادر ملو
- فولاد خوزستان - خوشه طلایی
- استقلال ملاثانی - آرمان گهر سیرجان
- گل‌گهر سیرجان - مس شهر بابک
- نفت مسجدسلیمان - ملوان بندر انزلی
- بعث کرمانشاه - نود ارومیه
- پارس جنوبی جم - ایمان سبز شیراز
- مس رفسنجان - ذوب‌آهن اصفهان
- پیکان - استقلال خوزستان
- مس کرمان - صنعت نفت آبادان
- نساجی مازندران - فجر سپاسی شیراز
- سپاهان اصفهان - سایپا
- پرسپولیس - ون پارس اصفهان
- شهرداری همدان - دریا کاسپین بابل
- آریو اسلامشهر - آلومینیوم اراک

طبق اعلام سازمان لیگ فوتبال ایران مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی در تاریخ ۲۰ و ۲۱ دی‌ماه برگزار خواهد شد.