تداوم حمایت‌های بین‌المللی از خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۳۰

خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی پس از گذشت بیش از سه ماه همچنان ادامه دارد. در این شرایط سیاستمداران و فعالان مدنی در کشورهای مختلف از این خیزش حمایت می‌کنند و تجمع‌های اعتراضی ایرانیان در سراسر جهان نیز همچنان برگزار می‌شود.

در یکی از تازه‌ترین واکنش‌ها به قیام مردم ایران علیه جمهوری اسلامی، رییس‌جمهوری ایتالیا در موضعی تند گفت که جمهوری اسلامی «پایش را از حدود» فراتر گذاشته است.‌

سرجیو ماتارلا در نشست سفیران خارجی در این کشور گفت: «ایران در سرکوب خونین و وحشیانه اعتراضات که پس از کشته شدن زن ۲۲ ساله ایرانی در اواسط سپتامبر به خاطر حجاب بازداشت شده بود، از همه محدودیت‌ها فراتر رفته است.»

به گفته ماتارلا، آنچه در هفته‌های اخیر در ایران اتفاق افتاده است، فراتر از همه حدود است و به هیچ وجه نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

از سوی دیگر جمعی از مقام‌های سیاسی، نهادها و سازمان‌های غیردولتی و آکادمیک، روز چهارشنبه ۳۰ آذر در نامه‌ای سرگشاده به رییس‌جمهوری آمریکا، رییس شورای اتحادیه اروپا و نخست وزیران بریتانیا و کانادا، خواستار ایجاد یک مکانیسم مشترک برای پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در مورد سرکوب و اعدام معترضان شدند.

همچنین گلریز قهرمان، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان نیوزلند در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال گفت جنبش اعتراضی در ایران را نسلی رهبری می‌کند که هرگز آزادی و دموکراسی را ندیده است.

زويى دنيل، عضو مجلس نمايندگان استراليا هم از قبول كفالت سياسى فهيمه كريمى، امير‌مهدى رضايى و عرفان رضايى خبر داد و گفت: «فهیمه کریمی مربی والیبال و مادر سه فرزند است که در شهرستان پاکدشت بازداشت و به جرایم بزرگ متهم شده است. امیرمهدی و عرفان رضایی نیز دو برادر ساکن مجتمع اکباتان تهران هستند که تحت شکنجه قرار گرفته‌اند تا در جريان اعترافات دروغین، علیه خود شهادت بدهند.»

تیم کین، سناتور دموکرات نیز به ایران‌اینترنشنال گفت: «پس از اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل، باید به فکر استراتژی‌های جدید و راه‌های دیگری باشیم تا به روشنی نشان دهیم این رفتار چقدر بد است و مقداری بر آنها فشار بیاوریم تا این اقدامات را متوقف کنند.»

همچنین جان کورنین، سناتور جمهوری‌خواه، به ایران‌اینترنشنال گفت: «متاسفانه سرکوب گسترده معترضان مسالمت‌آمیز در ایران تعجب‌آور نیست. ایران یک کشور آزاد نیست بلکه تحت حکومت دین‌سالاری است. برای حمایت از مردم ایران علیه این برخوردهای غیرقابل تحمل، هر چه در توان داریم انجام می‌دهیم.»

میت رامنی، سناتور جمهوری‌خواه نیز به ایران‌اینترنشنال گفت: «آنچه در ایران شاهد هستیم، رفتار وحشیانه رهبران یک کشور است و این گونه رفتار‌ها باعث می‌شود جهان به این حکومت به دیدی بسیار منفی بنگرد.»

مایک راوندز،‌ سناتور جمهوری‌خواه آمریکا هم در مصاحبه با خبرنگار ایران‌اینترنشنال تاکید کرد: «وسعت سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران مایه تاسف است اما وقتی شما این نوع رژیم را دارید که به وضوح به زندگی احترام نمی‌گذارد و می‌خواهد قدرت را به هر قیمتی حفظ کند، چنین نتیجه‌ای خواهید داشت.»

گروهی از نمایندگان پارلمان سوئد اما در پیامی ویدیویی از همه فعالان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دانشگاهی خواستند برای سرنگون کردن جمهوری اسلامی با هم متحد شده و تلاش‌های انقلابی خود را سازماندهی کنند.

تجمعات اعتراضی ایرانیان خارج کشور

در ادامه حمایت‌های ایرانیان خارج کشور از خیزش انقلابی شهروندان در ایران علیه جمهوری اسلامی و جنبش «زن، زندگی، آزادی»، ایرانیان ساکن بلژیک روبه‌روی وزارت امور خارجه این کشور تجمع برگزار کردند.

جمعی از ایرانیان و کنشگران ساکن استکهلم هم با تجمع مقابل وزارت امور خارجه سوئد و اجرای هنر اعتراضی، خواستار اخراج دیپلمات‌های جمهوری اسلامی از این کشور شدند.

این تجمعات در حالی ادامه دارد که تاکنون شمار زیادی از چهره‌های سیاسی، نظامی و وابسته به نظام جمهوری اسلامی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا، کانادا، استرالیا و ... تحریم شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها