تاکید مقامات جهان بر حمایت از خیزش انقلابی مردم ایران و مقابله با سرکوبگری جمهوری اسلامی

جمعه ۱۴۰۱/۰۹/۱۱

با ادامه خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی، مقامات کشورهای مختلف جهان با اشاره به لزوم اقدامات بیشتر برای مقابله با سرکوبگری حکومت ایران علیه مردم، بر افزایش حمایت خود از معترضان در ایران تاکید کردند.

روسای‌ جمهوری آمریکا و فرانسه پس از دیدار خود در واشینگتن در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند به مردم ایران، به ویژه زنان و جوانان، ادای احترام می‌کنند و افزودند ایرانیان شجاعانه اعتراض می‌کنند تا حقوق بشر و آزادی‌های اساسی را که ایران متعهد به اجرای آن بوده ولی در حال نقض آن‌ است، به دست آورند.

جو بایدن و امانوئل مکرون همچنین تاکید کردند ایالات متحده و فرانسه مصمم‌اند که اطمینان حاصل کنند ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای تولید کند یا به آن دست یابد.

از سوی دیگر، جان کورنین، سناتور جمهوری‌خواه، به آرش علایی، خبرنگار ایرا‌ن اینترنشنال گفت: «هر چه در توان داریم برای حمایت از مردمی که برای گسستن زنجیر حکومت دینی در ایران تلاش می‌کنند، انجام خواهیم داد.»

کورنین تاکید کرد: «قطعا آمریکا باید تلاش ایران را برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متوقف کند. من همه گزینه‌های روی میز را در نظر می‌گیرم.»

ریک اسکات، سناتور جمهوری‌خواه، نیز به خبرنگار ایران اینترنشنال گفت: «بی‌عملی و بی‌تفاوتی دولت بایدن در ارتباط با کشتار معترضان در ایران منزجرکننده است. معترضان ایران به دلیل اختلاف نظرشان با آیت‌الله‌ها کشته می‌شوند.»

ریک اسکات، خاطرنشان کرد: «ما نباید با ایران هیچ گفت‌وگویی داشته باشیم، مگر درباره اینکه چه زمانی می‌خواهد کشتار شهروندان خود را متوقف کند، و چه زمانی می‌خواهد از ساخت تسلیحات هسته‌ای برای نابودی اسرائیل دست بردارد.»

تیم کین، سناتور دموکرات، نیز به خبرنگار ایران اینترنشنال گفت: «کنگره باید [علاوه بر تحریم] راه‌های بیشتری را برای حمایت از معترضان ایران در نظر بگیرد و ممکن است تا پایان سال برخی اقدام‌ها از سوی کنگره انجام شود.»

از سوی دیگر، لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه، در واکنش به کشته شدن مهدی سماک در بندر انزلی به دلیل بوق زدن پس از باخت تیم فوتبال از آمریکا گفت: «کشورهای غربی باید بفهمند که رژیم ایران تنها از تروریسم بین‌المللی حمایت نمی‌کند، بلکه از تروریسم علیه مردم خود نیز حمایت می‌کند.»

همزمان با ادامه سرکوب‌های جمهوری اسلامی علیه معترضان انقلابی، ان‌بی‌سی نیوز گزارش داد مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه، در نامه‌ای به وزارت‌های خزانه‌داری و بازرگانی، با ابراز نگرانی جدی درباره احتمال استفاده از تجهیزات نظارتی شرکت فناوری چینی «تیاندی» در سرکوب معترضان در ایران، خواستار بررسی نقش این شرکت در نقض حقوق بشر و تحریم‌های آمریکا شد.

هیلاری کلینتون نیز به سی‌ان‌ان گفت: «در حال حاضر نباید با حکومت ایران در هیچ زمینه‌ای، از جمله مساله هسته‌ای، مذاکره کرد.»

هیلاری کلینتون افزود: «دولت آمریکا باید برای حمایت از معترضان ایران از همه توان خود در عرصه بین‌المللی استفاده کرده و توجهات جهانی را به آنچه در داخل ایران می‌گذرد معطوف کند.»

در همین حال، مجلس نمایندگان هلند با ۱۴۲ رای موافق و ۸ رای مخالف، طرحی را برای درخواست از دولت این کشور جهت اقدام در سازمان ملل با هدف اخراج ایران از کمیسیون مقام زن این سازمان به تصویب رساند.

از سوی دیگر، اعضای ائتلاف جهانی آزادی رسانه‌ها (ام. اف. سی) ارعاب یا تهدید مقامات ایرانی علیه خبرنگاران ایرانی رسانه‌های بین المللی در خارج از ایران و همچنین بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران را محکوم کردند.

اعضای ائتلاف جهانی آزادی رسانه‌ها همچنین سرکوب معترضان در ایران را به شدیدترین وجه محکوم کردند و از جمهوری اسلامی خواستند که با نهادهای بین‌ المللی از جمله کمیته حقیقت‌یاب که بر اساس مصوبه شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل خواهد شد، همکاری کند.

واشینگتن‌پست نیز به نقل از مقام‌های غربی و خاورمیانه‌ای گزارش داد: نهادهای امنیتی ایران برای تهدید، ربودن و کشتن مخالفان رژیم در نقاط مختلف جهان به طور گسترده‌ از باندهای جنایی، دزدهای جواهرات، قاچاقچیان مواد مخدر و افراد جانی استفاده می‌کنند و این روند در دو سال گذشته شدت گرفته است.

در همین حال، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، با ارسال پیامی به اتحادیه اروپا «گذار از نظام» را «خواست و اراده مردم ایران» دانست و گفت: «ما در گذار از جمهوری‌اسلامی به دنبال تحقق نظامی هستیم که حقوق بشر تحقق یابد... امید دارم با مبارزه با استبداد روزی در کنار یکدیگر برای صلح جهانی متحد شویم.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.