نیروهای حراست جدید، این بار در دانشگاه امیر کبیر؛ افزایش حراستی‌های دانشگاه‌ها ادامه دارد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۱۰

حسن قدسی‌پور، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اعلام کرد که بنا به درخواست این دانشگاه از وزارت علوم، «تعدادی نیروی جدید به جمع همکاران اداره انتظامات این دانشگاه» اضافه شده‌اند.

قدسی‌پور روز پنج‌شنبه دهم آذر در نشست استادان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با هیات رییسه این دانشگاه، در این زمینه گفت: «اکنون دانشگاه در شرایط خاصی است و برخی عوامل و اقدامات، امنیت دانشگاه را تهدید می‌کنند. امیدواریم بتوانیم با مدیریت درست، نظم را در کنار آموزش و پژوهش داشته باشیم.»

رسول جلیلی، رییس دانشگاه صنعتی شریف تهران هم پیش از این اعلام کرد کارکنان حراست این دانشگاه با جذب نیرو از یک شرکت امنیتی خصوصی افزایش پیدا کرده‌اند.

جلیلی در یک جلسه با موضوع «حال این روزهای دانشگاه صنعتی شریف»، از افزایش ماموریت‌های حراست این دانشگاه خبر داد و گفت: «ورود هر گونه اطلاعات به کمیته انضباطی باید از کانال حراست دانشگاه باشد.»

منابع خبری دانشجویی در دانشگاه شریف گزارش دادند که رییس دانشگاه در این جلسه گفته دانشگاه کاری به این ندارد که نیروهای جدیدا جذب شده‌، بیرون دانشگاه عضو چه نهاد و مشغول چه کاری هستند.

بر اساس گزارش این منابع خبری، جلیلی این را هم اضافه کرده که فرایند جذب این نیروها با توجه به شرایط دانشگاه، خیلی سریع پیش رفته و به همین خاطر، برخی فیلترها در جذب آنها اعمال نشده است.

رییس دانشگاه با قبول برخی «رفتارهای نامناسب» نیروهای حراست جدید، گفته دانشگاه در حال برگزاری کلاس‌های آموزشی برای این نیروهاست و از سوی دیگر آنها قرار است به صورت موقت با دانشگاه همکاری کنند.

شرکت‌های خصوصی امنیتی در جمهوری اسلامی بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه و با هدف ارتقای ظرفیت و توان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی تاسیس شدند.

اکنون بیش از ۷۰۰ شرکت امنیتی و حفاظتی خصوصی در ایران فعالیت دارند.

محسن بیژنی، مدیر‌عامل شرکت خدمات امنیتی مرصاد، بهمن‌ ماه سال گذشته به روزنامه دنیای اقتصاد گفته بود: «این موسسات با بیش از ۱۰۰ هزار نفر از بین نیروهایی که عمدتا بسیجی و بازنشسته نیروهای مسلح هستند، در تولید امنیت به نیروی انتظامی کمک می‌کنند.»

افزایش نیروهای حراست در دانشگاه‌های ایران در حالی است که پیشتر اعلام خبر راه‌اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه‌ها از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری دولت ابراهیم رئیسی، با موجی از واکنش‌ها به ویژه در شبکه‌های اجتماعی مواجه شده و نگرانی‌ها از افزایش نظامی‌گری در فضاهای دانشگاهی و علمی ایران بیشتر شده بود.

محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم دولت رئیسی، در پنجاه و هفتمین اجلاس معاونان پژوهش و فن‌آوری دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فن‌آوری که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، اعلام کرد که به زودی قرار است نیروهای مسلح در دانشگاه‌ها دفتر دایر کنند.

زلفی‌گل گفت: «قرار شد یک دفتر در هر دانشگاهی به نماینده نیروهای مسلح اختصاص داده شود تا قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی که با نیروهای مسلح قرار است انجام شود، از این طریق پیگیری شود.»

این در حالی است که پیش از این دفاتر بسیج دانشجویی که در ارتباط با سازمان بسیج سپاه پاسداران هستند، در دانشگاه‌ها دایر شده و در جهت خلاف خواسته‌های صنفی دانشجویان عمل می‌کنند.

همچنین بسیج دانشجویی در سال‌های گذشته ابزار سرکوب حکومت در دانشگاه‌های کشور بوده است.

تصمیم برای راه‌اندازی دفتر نیروهای مسلح در دانشگاه‌ها در حالی است که طبق قانون، ورود نیروهای مسلح و امنیتی به داخل دانشگاه‌ها ممنوع است.

جمهوری اسلامی اما همواره این قانون را زیر پا گذاشته و برای سرکوب اعتراضات دانشجویی، ماموران امنیتی و نظامی خود را روانه دانشگاه‌ها کرده است.

از سوی دیگر افزایش نیروهای حراست در دانشگاه شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حالی است که این دو دانشگاه در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، از کانون‌های اصلی اعتراضات دانشجویی در ایران بوده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
چشم‌انداز
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.