جمهوری اسلامی سفیر آلمان را احضار کرد: با سازوکار شورای حقوق بشر همکاری نمی‌کنیم

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۷

مقام‌های وزارت خارجه جمهوری اسلامی با احضار سفیر آلمان در تهران، به او اعلام کردند که حکومت ایران با سازوکار تعریف شده در قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای تحقیق مستقل درباره سرکوب خیزش مردمی در ایران همکاری نمی‌کند.

خبرگزاری دولتی ایرنا روز دوشنبه هفتم آذر نوشت که هانس اودو موتسل سفیر آلمان در تهران، در اعتراض به «پیشگامی آلمان برای برگزاری نشست ویژه شورای حقوق بشر» سازمان ملل متحد در مورد سرکوب خیزش مردمی در ایران احضار شد.

بر اساس این گزارش، در جریان احضار سفیر آلمان، «اعتراض شدید» جمهوری اسلامی نسبت به آنچه «اظهارات مداخله‌جویانه و بی‌پایه و اساس مقامات آلمانی» خوانده شده، به سفیر این کشور ابلاغ شد.

همچنین مقام‌های وزارت خارجه جمهوری اسلامی به سفیر آلمان این ادعا را مطرح کردند که قطعنامه اخیر تصویب شده در نشست ویژه شورای حقوق بشر «گامی اشتباه بر اساس رویکردی کاملا سیاسی و ابزاری نسبت به حقوق بشر» است و «از اساس مردود است و جمهوری اسلامی با هر سازوکاری که بر مبنای آن تعریف شده، همکاری نخواهد کرد.»

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در نشست خبری روز دوشنبه ۸ آذر خود گفت: «هیچ گونه همکاری با کمیته سیاسی که تحت عنوان کمیته حقیقت یاب از آن یاد می‌شود، نخواهد داشت.»

همزمان ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه «قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان مداخله در امور داخلی کشور است»، گفت: «یک کمیته حقیقت یاب در وزارت کشور تشکیل شده و اگر کسی در تحولات اخیر آسیب دیده می‌تواند شکایت کند.»

پنجشنبه هفته گذشته، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشستی ویژه درباره سرکوب خیزش انقلابی ایرانیان از سوی جمهوری اسلامی، قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس بندی از آن، یک کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی درباره اعتراضات ایران تشکیل می‌شود.

در حالی که درخواست برگزاری این نشست ویژه از سوی آلمان و ایسلند مطرح شده بود، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان در واکنش به تصویب این قطعنامه در توییتر خود نوشت: «ما بدون این که مطمئن باشیم آیا قطعنامه ما اکثریت لازم را کسب خواهد کرد رو به جلو حرکت کردیم و حامیان را جمع کردیم. اینک نتیجه مشخص است.اتحاد برای عدالت - برای مردم ایران.»

در جریان سرکوب خیزش مردمی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی تاکنون صدها نفر از جمله ده‌ها کودک معترض به دست نیروهای امنیتی کشته شده‌ و هزاران معترض نیز بازداشت شده‌اند.

تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر خشم مقام‌های جمهوری اسلامی را به ویژه علیه آلمان برانگیخت.

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی در واکنش به برگزاری این نشست، بیانیه وزیر امور خارجه آلمان در این جلسه را «فریبکارانه» توصیف کرد.

همزمان با خیزش مردمی در ایران علیه جمهوری اسلامی، روابط تهران با کشورهای غربی به دلیل محکومیت سرکوب این خیزش از سوی کشورهای غربی تیره شده است.

جمهوری اسلامی و آلمان تاکنون چندین بار سفرای خود را احضار کرده‌اند.

اوایل آبان‌ماه، وزیر خارجه آلمان اعلام کرد کشورش محدودیت‌های فعلی در زمینه صدور ویزا را برای دارندگان گذرنامه‌های دیپلماتیک و خدمت جمهوری اسلامی، تشدید می‌کند.

او همچنین گفت این کشور از تصویب یک قطعنامه قوی در شورای حقوق بشر سازمان ملل حمایت کرده و تا زمانی که مکانیسمی در سازمان ملل ایجاد نشود، از سازمان‌های غیردولتی در مستندسازی و جمع‌آوری شواهد جنایات، حمایت می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
امروز
۲۴
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.