مصوبه جدید دولت: وعده اینترنت پرسرعت به فریلنسرهای مورد تایید حکومت

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۶

دولت ابراهیم رئیسی با تصویب یک آیین‌نامه، به فریلنسرهای مورد تایید این نهاد وعده داد تا به آن‌ها اینترنت پایدار، پرسرعت و با سطح دسترسی مناسب ارائه دهد. برخی کارشناسان این مسئله را در ادامه طرح جمهوری اسلامی برای طبقاتی کردن اینترنت می‌دانند.

«آیین‌نامه حمایت از آزادکاران فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور» که به تصویب کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال دولت رسیده است، دارای ۱۰ ماده است. این مواد به تعریف فعالیت فریلنسری، نحوه ایجاد پایگاه داده، اعتبارسنجی افراد، شیوه تعامل نهادهای حکومتی با آن‌ها و نیز برخی موارد بیمه‌ای و مالی می‌پردازد.

بر اساس این آیین‌نامه، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای موظف شده است تا ظرف سه ماه، نسبت به ایجاد پایگاه ثبت اطلاعات فریلنسرها و اعتبارسنجی فعالیت آن‌ها اقدام کند.

در ماده ۸ این آیین‌نامه که احتمالا مهم‌ترین ماده آن به شمار می‌رود، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف شده تا «زیرساخت‌های دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار با سطح دسترسی مناسب افراد اعتبارسنجی شده» را فراهم کند. به بیان دیگر، فریلنسرهای مورد تایید حکومت می‌توانند به اینترنتی غیر از آنچه مردم عادی در اختیار دارند، دسترسی داشته باشند.

کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال زمستان سال گذشته به دستور دولت تشکیل شد. از جمله وظایف این کارگروه که در آن چهار وزیر ارتباطات، کار، صمت و اقتصاد شرکت دارند، توسعه زیرساخت‌های دیجیتالی و حمایت از پلتفرم‌های داخلی عنوان شده است. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ریاست این کارگروه را به عهده دارد.

چندی پیش سید جواد حسنی کیا، نماینده فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی از ارائه دسترسی مخصوص به اینترنت، ویژه اساتید دانشگاه و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه‌های کشور خبر داده بود. به گفته او، پس از اجرای فاز آزمایشی این طرح قرار است اینترنت «بدون فیلتر» در دسترس همه اساتید دانشگاه‌های کشور قرار بگیرد.

از دوره ریاست جمهوری حسن روحانی نیز برخی خبرنگاران مورد تایید نظام به اینترنت بدون فیلتر روی خطوط تلفن همراه خود دسترسی پیدا کرده‌اند.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات یکی از حامیان اصلی ایده طبقاتی کردن دسترسی به اینترنت بود. او در یکی از جلسات مجلس شورای اسلامی، در دفاع از ایده خود به نمایندگان گفته بود نمی‌توان در کشور یک نوع اینترنت را در اختیار همه مشاغل و سنین قرار داد.

با توجه به محدودیت‌های شدید اینترنتی، افزایش فیلترینگ و اختلال در دسترسی شهروندان عادی به اینترنت، به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی تصمیم گرفته است تا در خلال طرح‌های مختلف، طبقه‌بندی کردن دسترسی به اینترنت را به شکل گام‌به‌گام اجرایی کند؛ طرحی که از نظر برخی کارشناسان به اندازه سیستم فیلترینگ، ضد مردمی به حساب می‌آید.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خلاصه خبرها
جهان‌نما
کاوش
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.