تداوم خیزش انقلابی در روز پنج‌شنبه؛ اعتصاب کسبه در مهاباد، اعتراض مردمی در مریوان

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۱۹

بسیاری از کاسبان و بازاریان در شهر مهاباد، روز پنج‌شنبه ۱۹ آبان با بستن مغازه‌های خود اعتصاب کردند. همچنین مردم مریوان مراسم چهلم مختار احمدی را به صحنه اعتراض تبدیل کردند و اعتصاب کارکنان نفت و گاز به روز چهارم رسید. فراخوانی نیز برای تظاهرات جهانی در روز ۲۸ آبان ماه منتشر شد.

همزمان با تداوم خیزش انقلابی در ایران، تظاهرات جهانی با تکرار شعار «وقتش رسیده است» برگزار خواهد شد.

حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی، از برگزاری تظاهرات جهانی دیگری «به یاد جان‌باختگان آبان و در همراهی با انقلاب ایران» در روز ۱۹ نوامبر برابر با ۲۸ آبان خبر داد.

در شهرهای مختلف ایران اما اعتراضات هم در خیابان و هم در مراسم کشته‌شدگان خیزش انقلابی مردم ادامه داشت.

یکی از تصاویر رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد مادر علی سیدی،‌ از کشته‌شدگان چهلم مهسا امینی در پرند، برای حمایت و همراهی، بر مزار سیاوش محمودی، نوجوان کشته‌شده در علی‌آباد تهران رفته است.

مادر سیاوش محمودی گفته بود: «پسرم را با نامردی با گلوله به سرش کشتند. پسرم سیاوش ایران است.»

مراسم چهلم مختار احمدی، یکی از کشته‌شدگان اعتراضات هم در مریوان و با حضور جمعی از شهروندان برگزار شد.

معترضان بر مزار او شعارهایی از جمله در حمایت از شهروندان بلوچ‌، علیه علی خامنه‌ای و همچنین «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

مختار احمدی، جوان ۱۹ ساله‌ای بود که روز شنبه ۹ مهر با شلیک نیروهای امنیتی در مریوان کشته شد.

اعضای خانواده احمدی در مراسم چهلم او به فشارهای امنیتی بر خانواده برای خاکسپاری اشاره کردند و گفتند که او «صرفا برای اعتراض» که حق افراد است، به قتل رسیده است.

در مشهد اما دانشجویان به حضور علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، در دانشگاه فردوسی اعتراض کردند و شعار «هیز تویی هرزه تویی، زن آزاده منم» سر دادند.

گروهی از دانشجویان که اجازه ورود به سالن سخنرانی سخنگوی دولت را پیدا نکردند، پشت در سالن شعار «زن زندگی آزادی، مرد میهن آبادی» سر دادند.

از سوی دیگر، گروهی از دانش‌آموزان در تهران با تعطیلی مدارس خود در خیابان سهروردی راهپیمایی کرده و شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

در کنار تجمعات و اعتراضات خیابانی، اشکال دیگر اعتراض به جمهوری اسلامی نیز در شهرهای مختلف ادامه یافت.

از جمله در ویدیویی دیده شد که گروهی از دختران و پسران، شامگاه پنج‌شنبه در خیابان هاشمیه مشهد ترانه «برای ...» شروین حاجی‌پور را همخوانی کردند.

ویدیوی دیگری که به دست ایران‌اینترنشنال رسیده نیز نشان می‌دهد چندین دختر جوان در خیابان ولیعصر بدون روسری رژه می‌روند.

در ویدیویی دیگر، معترضان در تهران و روی پل بنری با نوشته «سیدعلی دیکتاتور، ننگ به نیرنگ تو، خون جوانان ما، می‌چکد از چنگ تو» نصب کردند.

اعتصابات در مهاباد و پالایشگاه‌ها
بر اساس گزارش‌ها، اصناف و بازاریان شهر مهاباد در اعتراض به کشته شدن فایق مام‌ قادری و سرکوب معترضان به وسیله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، اعتصاب کرده و محل کسب و کار خود را تعطیل کردند.

شب گذشته (چهارشنبه ۱۸ آبان) نیز مردم معترض در مهاباد برای تشییع پیکر مام‌ قادری به خیابان‌ها آمدند و علیه علی خامنه‌ای شعار دادند.

فایق مام قادری، شهروند مهابادی که روز ۲۳ مهر ماه به ضرب هشت گلوله جنگی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شدت زخمی شده بود، روز چهارشنبه ۱۸ آبان، پس از گذراندن ۲۵ روز در کما، در بیمارستانی در ارومیه جان باخت.

پیکر او شامگاه چهارشنبه از ارومیه به مهاباد رسید و جمعیت زیادی از مردم مهاباد در خیابان‌ها به پیشواز پیکر او رفتند و تظاهرات اعتراضی برگزار کردند.

علاوه بر تعطیلی مغازه‌ها در مهاباد اما در ۳۷ سکوی گازی پارس جنوبی نیز اعتصاب کارکنان و کارمندان رسمی نفت در اعتراض به اجرایی نشدن ماده ۱۰ و برای بهبود وضعیت معیشتی، برای چهارمین روز ادامه یافت.

بر اساس ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مصوب سال ۱۳۹۱، روند پرداخت‌ حقوق و مزایا به کارکنان مناطق عملیاتی باید اصلاح شود.

در نفت و گاز آغاجری، زاگرس، پالایشگاه پنج پارس جنوبی، اروندان و دالان هم کارکنان اعتصاب کرده‌اند.

از سوی دیگر، مراسم هفتم مهدی حضرتی، روز پنج‌شنبه در فضایی امنیتی در میاندوآب آذربایجان‌ غربی برگزار شد.

مهدی حضرتی، نوجوان ۱۷ ساله‌ای بود که در چهلم حدیث نجفی در کرج با گلوله نیروهای امنیتی کشته و پیکر بی‌جانش در محاصره نیروهای موتورسوار به پشت یک وانت منتقل شد.

همچنین، چهارشنبه شب و همزمان با چهلمین روز کشته شدن مردم زاهدان در جمعه خونین این شهر در روز هشتم مهر، مردم شهرهای مختلف به خیابان آمدند.

ویدیوهایی از منطقه سعادت‌آباد تهران به ایران‌اینترنشنال رسیده‌اند که نشان می‌دهند مردم شعارهایی از جمله «مرگ بر دیکتاتور» را در یادبود خدانور لجه‌ای (لجعی) روی دیوارها نوشته‌اند.

ویدیویی دیگر نشان می‌دهد شماری از زنان یزد، شامگاه چهارشنبه شب‌نامه‌های اعتراضی را در خانه‌های این شهر پخش می‌کنند.

شامگاه چهارشنبه در تهران، اصفهان، قهدریجان، سقز، مهاباد، بوکان، شیراز، رشت، شهرکرد، اراک، کرمانشاه، کرج و شهرهای دیگر هم تجمعاتی اعتراضی شکل گرفت و مردم معترض علیه جمهوری اسلامی و علی خامنه‌ای شعار دادند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.