بر اساس گزارشها نرخ هر دلار آمریکا که در روز شنبه برای اولین بار به بالای ۳۶ هزار تومان رسیده بود، همچنان در کانال ۳۶ هزار تومانی باقی مانده است.
رسانههای ایران به نقل از کارشناسان اقتصادی، دلایل این اوجگیری بیسابقه نرخ دلار در ایران را از بین رفتن امیدها درباره احیای برجام و همچنین تحریمهای جدیدی که به دلیل سرکوب اعتراضات و همچنین مشارکت ایران در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی اعمال شده، دانستهاند.
روزنامه شرق روز یکشنبه به نقل از کامبیز افسری، یک کارشناس اقتصادی نوشت «احتمالا روند صعودی قیمت [دلار] ادامه دارد.»
در این شرایط، دولت ابراهیم رئیسی با اتخاذ تدابیری در تلاش برای کنترل بازار ارز است، اما کارشناسان چنین اقداماتی را بینتیجه میدانند.
روز شنبه، وزارت اطلاعات از «شناسایی و مسدودسازی ۲۳۰۰ حساب بانکی» فعالان ارزی خبر داد و آنان را به «اقدامات سودجویانه» متهم کرد.
در بیانیهای که از سوی وزارت اطلاعات در این زمینه منتشر شده، این ادعا مطرح شده که این افراد «اقدام به خرید و فروش غیرمجاز ارز در بازار غیررسمی و یا معاملات فردایی نموده و از این طریق موجب اخلال در نظام ارزی کشور شدهاند.»
همزمان، دولت یک سامانه اینترنتی را برای خرید و فروش ارز به راه انداخته که در همان روز اول فعالیت خود با مشکل مواجه شد.
مسعود توکلی، سخنگوی بازار متشکل ارز ایران، روز یکشنبه از «کندی» در این سامانه خبر داد و به ایسنا گفت که «بخش قابل توجهی» از مراجعهکنندگان به این سایت، فقط «برای تست» به آن مراجعه کردند.
همچنین افسری در گفتوگوی خود با روزنامه شرق، چنین وبسایتی را صرفا برای خریدن «چند روزی زمان» برای دولت دانست.
او گفت این سامانه نمیتواند پاسخگوی مردم در زمینه تامین ارز مورد نیاز خود باشد و «حتی تاثیر منفی» بر بازار ارز خواهد داشت.
بانک مرکزی روز یکشنبه شرایطی را برای خرید ارز از صرافیهای بانکی اعلام کرده، اما این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: «حتی کسانی که قصد خرید هم نداشتند، چون سهمیهشان را نگرفتند، آنلاین و به راحتی ثبتنام میکنند، دلارشان را میگیرند و در بازار آزاد میفروشند.»
او تاکید کرد: «بنابراین این عمل حتی با فرض عملکردی که خودشان میگویند هم تقاضا را در بلندمدت بالا میبرد.»