فراخوان جوانان محلات تهران برای تجمع روز شنبه؛ سه روز عزای عمومی برای کشتار دانش‌آموزان

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۷/۲۸

گروه «جوانان محلات تهران» از شهروندان محلات تهران و تمام شهرهای ایران خواست در روز شنبه ۳۰ مهر ماه از ساعت ۱۱ صبح در محلات اطراف بازار و دانشگاه‌ها و از ساعت ۱۵ در محلات مختلف کشور تجمع کنند. همزمان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرد: «به دادخواهی از خون‌های به ناحق ریخته عدالت‌خواهان خصوصا قتل فجیع دانش‌آموزان ایران‌زمین روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه ۲۸، ۲۹ و ۳۰ مهر را عزای عمومی اعلام می‌کند.»

گروه «جوانان محلات تهران» هم با اشاره به چهلمین روز قتل مهسا امینی از مردم خواست روزهای شنبه و چهارشنبه پیش‌رو به نام «ژینا و تمام شهیدان راه آزادی» به خیاباهای تهران و تمام شهرها آمده و فریاد بزنند «جمهوری اسلامی، نمی‌خواهیم نمی‌خواهیم.»

‏این گروه نوشت: «ژینا اسم رمز ماست.»

از سوی دیگر، معترضان در بخشی از جاده ساوه آتش روشن کردند.

در شهرهای سنندج و کامیاران هم معترضان به خیابان‌ها آمدند و با روشن کردن آتش خیابان را مسدود کردند.

در همین حال، جوانان محلات تبریز در اطلاعیه‌ای برای روز ۲۸ مهر زادروز ستارخان فراخوان داد و نوشت: «ما عزادار تمام شهدای انقلاب زن زندگی آزادی هستیم از ژینای کرد تا آیتک و حدیث ترک و ماهوی بلوچ و به انتقام همه شهدای راه آزادی کوچه به کوچه و محله به محله خواهیم جنگید و میهنمان را پس خواهیم گرفت»

با ادامه موج بازداشت‌ها و سرکوب‌های حکومتی، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی نوشت: «اتباع ۱۴ کشور از جمله آمریکا، روسیه، اتریش، فرانسه، انگلستان و افغانستان در آشوب‌های اخیر در کشور بازداشت شده‌اند که از این میان اتباع افغانستانی بیشترین فراوانی را در میان دستگیرشده‌ها دارند.»

از سوی دیگر، با گسترش موج اعتصابات در کنار اعتراضات مردمی، سعید خیامی، فرزند احمد و وارث ایران ناسیونال (ایران خودرو)، مبلیران، جامکو و فروشگاه کوروش در فراخوانی ویدیویی که به طور اختصاصی در اختیار ایران اینترنشنال قرار گرفت، از کارکنان این زنجیره شرکت‌ها خواست که به اعتصابات سراسری در حمایت از خیزش مردمی ایران بپیوندند.

این در حالی است که امروز (چهارشنبه ۲۷ مهر)، دانشجویان بار دیگر در دانشگاه‌های اصفهان، تهران، مازندران و کرمانشاه، تجمع کردند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اما از تعطیلی کلاس‌های درس در دانشگاه‌ها و حتی شرکت نکردن استادان در این کلاس‌ها انتقاد کرد.

بر اساس ویدیوها و تصاویر رسیده به ایران‌اینترنشنال، دانشجویان دانشگاه سپهر اصفهان روز چهارشنبه تجمع و ترانه «برای ...» را هم‌خوانی کردند.

همچنین در تهران، دانشجویان دانشکده زبان و ادبیات خارجی دانشگاه علامه طباطبایی در پی فراخوانی، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

همزمان تصاویری به ایران‌اینترنشنال رسیده که نشان می‌دهد شعارنویسی دانشجویان علیه حکومت در دانشگاه‌ها همچنان ادامه دارد.

دانشجویان دانشگاه الزهرای تهران با نوشتن شعارها و عباراتی روی در و دیوار کلاس‌ها و دانشگاه، از جمله با عبارات «انقلاب ۱۴۰۱» و همچنین شعار علیه خامنه‌ای، اعتراض خود را نشان دادند.

عکسی هم به ایران اینترنشنال رسیده که نشان می‌دهد روی یک تابلو کلاس درس دانشگاه هنر اصفهان نوشته شده است: «دانشجو و استاد گرامی، جوهر قلم شما خون است.»

در این شرایط دانشجویان به حضور مقام‌های دولتی در دانشگاه‌ها نیز اعتراض می‌کنند.

شورای صنفی دانشجویان ایران گزارش داد: «در جریان تجمع دانشجویان دانشگاه مازندران در روز سه‌شنبه ۲۶ مهر و حضور فرماندار بابلسر در دانشگاه جهت پاسخگویی راجع به دانشجویان بازداشتی، فرماندار دانشجویان را مجرم خواند و تعبیر دزد را برایشان به کار برد.»

بر اساس این گزارش، «دانشجویان در واکنش به این موضع، شعارهای "بی‌شرف" و "دانشجو می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد" سر داده و سخنرانی وی را ترک کردند.»

همچنین علی بهادری‌ جهرمی، سخنگوی دولت، روز چهارشنبه در واکنش به اعتراضات دانشجویان هم‌زمان با حضورش در دانشگاه علامه طباطبایی تهران مدعی شد جلسه با دانشجویان علامه «خیلی پربار و پرنشاط» بود. این در حالی است که ویدیوهای منتشر شده از حضور او در دانشگاه علامه نشان می‌دهند دانشجویان با شعار «بی‌شرف بی‌شرف» او را از دانشگاه بیرون کردند.

همزمان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، صبح روز چهارشنبه ۲۷ مهر در دیدار با جمعی که «نخبگان و استعدادهای برتر علمی» معرفی شدند، سخنرانی کرد و در صحبت‌های خود از شرکت نکردن استادان در کلاس‌های درس انتقاد کرد.

خامنه‌ای گفت: «حالا آن کسی که استاد را تلفنی تهدید می‌کند که اگر [سر کلاس] بروید چنین و چنان، او حالا خودش معلوم نیست عامل اصلی باشد؛ عامل پشت صحنه مهم است. این به‌ خاطر آن است که هر چه دانشگاه را بتوانند لنگ، تعطیل، خراب و ناقص کنند برای دشمنان کشور و برای دشمنان پیشرفت کشور مغتنم است».

او گفت: «بعضی از نخبه‌های ما، نخبه‌های برجسته بیرون درس خواندند، آمدند اینجا به امیدی که بتوانند کار کنند، بر اثر همین رفتار [مانع‌تراشی‌ها] برگشتند رفتند. دیدند اینجا نمی‌شود زندگی کرد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
تیتر اول
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.