کاخ سفید: شاهد توافق احیای برجام در آینده نزدیک نخواهیم بود

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۷/۲۵

کارین ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید درباره مذاکرات احیای برجام اعلام کرد که برای آمریکا درهای دیپلماسی همیشه باز باقی می‌ماند، اما با توجه به شرایط کنونی، «ما شاهد توافقی به این زودی نیستیم».

این اظهارات سخنگوی کاخ سفید که روز دوشنبه در نشست هفتگی او بیان شد. پیشتر، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، به ایران اینترنشنال گفته بود در حال حاضر ایالات‌متحده به جای تمرکز بر مذاکرات احیای برجام، توجه اصلی خود را بر حمایت از معترضان ایران معطوف کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری پنج‌شنبه خود به ایران اینترنشنال گفت دنبال کردن مذاکرات اتمی در حال حاضر تمرکز آمریکا نیست و تمرکز این کشور الان «بر شجاعت قابل توجهی است که مردم ایران از خود نشان می‌دهند و حمایت و جلب توجه به اعتراضات مسالمت‌آمیز آنهاست.»

در مقابل، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران صبح روز دوشنبه در نشست خبری هفتگی خود در این باره گفت: «مقامات دولت آمریکا به رغم مواضعی که دارند تاکنون چیزی مبنی بر اینکه از احیای توافق برجام منصرف شده‌اند، چیزی اعلام نکرده‌اند.»

او درباره احتمال توافق احیای برجام افزود: «این موضوع الان وابسته به تصمیم سیاسی دولت آمریکا است هر زمان که اراده کننده می‌توانند به توافق بگردیم و این امکانپذیر است.»

مذاکرات احیای برجام که چند ماه پیش با تدوین یک پیش‌نویس توافق از سوی اتحادیه اروپا به نظر می‌رسید به مرحله نهایی خود نزدیک شده، پس از آخرین پاسخ تهران به این پیش‌نویس متوقف باقی مانده است.

دروغ‌گویی جمهوری اسلامی درباره ارسال پهپاد به روسیه

همچنین کارین ژان پی‌یر، اعلام کرد جمهوری اسلامی با تکذیب ارسال پهپادهای خود به روسیه، دروغ می‌گوید.

سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز دوشنبه گفت که «شواهد گسترده‌ای دال بر استفاده روسیه از آنها [پهپادهای ساخت ایران] علیه اهداف نظامی و غیرنظامی در آنجا [اوکراین]» وجود دارد و به نظر می‌رسد تهران در حال بررسی فروش بیشتر این سلاح‌ها به مسکو است.»

او افزود: «همه شما همچنین گزارش‌های صبح امروز از حمله پهپاد ساخت ایران در مرکز شهر کی‌یف را دیده‌اید. با این حال ایران همچنان در این مورد دروغ می‌گوید. آنان در این مورد صادق نبوده‌اند.»

کمی قبل از این سخنان سخنگوی کاخ سفید، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز شرکت‌ها یا کشورهایی را که در برنامه پهپادی ایران همکاری دارند، تهدید کرد.

او گفت: «هرکسی که با ایران در ارتباط با توسعه پهپادها یا موشک‌های بالستیک تجارت می‌کند، یا در صادرات تسلیحات از ایران به روسیه مشارکت دارد، باید هوشیار باشد. ایالات متحده در استفاده از تحریم‌ها یا اقدامی علیه مسئولان اصلی تردید نخواهد کرد.»

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود تقویت اتحاد روسیه و ایران باید برای همه جهان به عنوان یک خطر جدی تلقی شود.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اطلاعاتی که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا به دست آورده‌اند، افزود که برخی از پهپادهای ایرانی فروخته شده به روسیه دچار اختلال شده‌اند.

به گفته او، این واقعیت که مسکو از ایران تسلیحات خود را تامین می‌کند، گواهی بر «فشار عظیم» بر روسیه پس از خساراتش در اوکراین است و اکنون «مجبور است برای تامین تجهیزات و تجهیزات خود به کشورهای غیرقابل اعتمادی مانند ایران متوسل شود.»

در حملات بامداد دوشنبه روسیه علیه اوکراین، که از جمله از پهپادهای انتحاری استفاده شد، حداقل هشت نفر از جمله چهار نفر در کی‌یف کشته شدند و تأسیسات انرژی در چندین منطقه هدف قرار گرفت.

پس از این حمله که یک هفته پس از حملات گسترده مشابه صورت گرفت، وزیر خارجه اوکراین از اتحادیه اروپا خواست تحریم‌های بیشتری را علیه جمهوری اسلامی اعمال کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.