فراخوانهای کارگری برای شرکت در خیزش مردمی علیه جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه

همزمان با هشدار سندیکاهای کارگری درباره برخورد نیروهای امنیتی با اعتصاب کارگران صنایع و بخش نفت، کارگران زن هفتتپه هم در بیانیهای از نگاه جنسیتی حکومت به زنان اعلام بیزاری کردند.
فراخوانها برای برگزاری تجمعات و اعتصابات در سراسر ایران در روز چهارشنبه از سوی چندین گروه و نهاد صنفی منتشر شده است.
علاوه بر فراخوان «جوانان محلات تهران» برای دور تازه ی از اعتراضات در روز چهارشنبه، فراخوانی نیز از سوی مردم آذربایجان منتشر شده است.
همچنین فراخوانی از سوی دانشجویان دانشگاه تهران برای تجمع در دانشکده هنرهای زیبای این دانشگاه منتشر شده است.
مرکز همکاری احزاب کردستان ایران نیز ضمن پشتیبانی از این فراخوانها، از تمامی اقشار و آحاد مردم کردستان و ایران خواسته است بعدازظهر روز ٢٠ مهر ماه در تمامی میدانها و خیابانهای اصلی شهرها حضور به هم رسانند و بار دیگر «علیه ظلم و استبداد رژیم اسلامی» شعار سر دهند.
از سوی دیگر کارگران زن هفتتپه در استان خوزستان در بیانیهای از نگاه جنسیتی حکومت به زنان اعلام بیزاری کردند.
اعتصابهای گسترده کارگران بخش صنعت و نفت ایران از روز دوشنبه ۱۸ مهر آغاز شد و روز سهشنبه نیز کارگران پالایشگاه آبادان در حمایت از اعتراضات خیابانی به اعتصابها پیوستند.
پیشتر سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه در بیانیهای نوشت اعتصاب کارگران در بخشهای مختلف نفت و پتروشیمی در حمایت از اعتراضات در خیابان را تبریک میگوید.
این سندیکا تاکید کرد: «زندهباد اتحاد و همبستگی طبقاتی کارگران برای رهایی. پیش به سوی اعتصاب سراسری در بخشهای مختلف کار و تولید.»
از سوی دیگر شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اعلام کرد که دستکم ۱۱ نفر از کارگران پتروشیمی در جریان اعتصاب روز دوشنبه بازداشت شده و از محل نگهداری آنها اطلاعی در دست نیست.
در بیانیه این شورا آمده است: «علیرغم این دستگیریها همکاران ما در پالایشگاه آبادان دست به اعتصاب و تجمع زدند و بر ادامه اعتراض و اعتصاب تا آزادی همکاران بازداشتی و جمع شدن نیروی سرکوب از محیطهای کار ادامه میدهند.»
در همین رابطه، علی جوادی، استاد دانشگاه یوسیالاِی به ایراناینترنشنال گفت: «کارگران مانند بخشهای مختلف جامعه چیزی برای از دست دادن در این مبارزه ندارند. آنها به میدان آمدند تا برای آینده و زندگی بهتری مبارزه کنند. بدون اعتصابات کارگری ما نمیتوانیم رژیم جمهوری اسلامی را سرنگون کنیم.»
همچنین ستار رحمانی، فعال حقوق کارگری به ایراناینترنشنال گفت: «نتیجه ۴۳ سال مبارزه کارگران این است که این نظام سرکوبگر و تمامیتخواه که هیچ تشکل مستقلی را برنمیتابد و مسایل اجتماعی، مردمی و کارگری برایش اهمیتی ندارد، باید سرنگون شود.»