خشم عمومی گسترده از ضرب و جرح و به کما رفتن مهسا امینی درپی بازداشت از سوی گشت ارشاد

جمعه ۱۴۰۱/۰۶/۲۵

ضرب و جرح مهسا امینی، دختر ۲۲ ساله، از سوی گشت ارشاد و به کما رفتن او خشم عمومی را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است.

هشتگ #مهساـامینی در توییتر فارسی ترند شده و در کلاب هاوس اتاق‌های فراوانی با موضوع به کما رفتن مهسا امینی تشکیل شده است.

علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران، در صفحه‌های رسانه‌های اجتماعی خود با انتشار عکسی از این زن جوان در بستر بیمارستان نوشت: «کاوه آینده ایران زمین، زن است.»

پانته‌آ بهرام، بازیگر ایرانی، با انتشار تصویری از مهسا امینی نوشت: «شما هیولایید، وگرنه این حجم از توحش برای حضرت شیطان هم قفل است»

لیه رمینی، بازیگر آمریکایی، با انتشار تصاویر مهسا امینی در حساب توییتری‌ خود نوشت: «مهسا پس از شکنجه توسط مقام‌های ایرانی در کما به سر می‌برد و این واقعیت که او به دلیل داشتن حجاب نامناسب دستگیر شد، ماجرا را وحشتناک‌تر می‌کند.»

رمینی از کاربران توییتر خواست تا همراه با او نام و داستان مهسا امینی را به اشتراک بگذارند.

در همین حال، دایی مهسا امینی به نشریه اینترنتی فراز گفت: «امروز نوبت دختر ما بود، فردا نوبت دختری دیگر است.»

او افزود: «ترسی از کسی نداریم. اینجا ما طلبکاریم.»

دایی مهسا گفت: «فرمانده پلیس نزد ما و آمد و وقتی از آنها پرسیدیم چه می‌خواهید گفت نگران نباشید، سپرده‌ایم ناهار و شام به شما بدهند. به آنها گفتم این مشکل حل شدنی نیست. امروز نوبت دختر ما بود، فردا نوبت دختری دیگر است.»

دو روز پس از سکته مغزی و قلبی مهسا امینی در مرکز پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرای تهران، پلیس در اطلاعیه‌ای بدرفتاری با او و ضرب‌وجرحش را «اخبار و ادعاهای رسانه‌های معاند درباره این حادثه» خواند و آن را رد کرد.

در اطلاعیه پلیس پایتخت درباره مهسا امینی، بدون این که نام او ذکر شود، آمده است: «خانمی برای "توجیه و آموزش" به یکی از بخش‌های پلیس تهران بزرگ هدایت شده بود که "ناگهان" در جمع سایر افراد هدایت شده، "به طور ناگهانی" دچار عارضه قلبی شد.»

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به اطلاعیه پلیس درباره به کما رفتن مهسا امینی، آن را دروغی آشکار خواندند و از گشت ارشاد با عنوان «گشت کشتار» یاد کردند.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی این حادثه را با اتفاق‌های مشابهی همچون «مرگ ناگهانی» زهرا کاظمی «بر اثر برخورد سرش با جسمی سخت هنگام بازجویی»، درگذشت زهرا بنی‌یعقوب در شب نخست بازداشتش با توجیه «خودکشی» و مرگ ستار بهشتی بر اثر خونریزی داخلی شدید در هنگام بازجویی مقایسه کرده‌اند.

روز ۲۲ شهریور، مهسا امینی که همراه خانواده‌اش از سقز به تهران آمده بود، در نزدیکی ایستگاه مترو «شهید حقانی» به وسیله ماموران گشت ارشاد با بهانه حضور در «کلاس توجیهی» بازداشت شد اما دو ساعت بعد، پیکر نیمه‌جان او را در حالی که به کما رفته بود، با آمبولانس به بیمارستان منتقل کردند.

سجاد خداکرمی، روزنامه‌نگار، روز پنج‌شنبه ۲۳ شهریور به ذکر جزییاتی از این حادثه پرداخت و به ایران‌اینترنشنال گفت: «یکی از بازداشتی‌ها که در خودروی گشت ارشاد حضور داشته، تایید می‌کند ضرب و جرح در خودرو انجام شده و وقتی به بازداشتگاه می‌رسند، حال عمومی او ناخوشایند بوده اما سطح هوشیاری خوبی داشته است.»

پس از بی‌اعتنایی ماموران در بازداشتگاه به وضعیت مهسا و در پی آن اعتراض دیگر بازداشت‌شدگان، ضرب و جرح رخ می‌دهد و در نهایت آمبولانس با تاخیر زیادی برای انتقال این دختر جوان به بیمارستان، به بازداشتگاه می‌رسد.

به گفته کیارش امینی، برادر مهسا، خانواده‌ امینی و شخص او زیر فشار نیروهای امنیتی قرار دارند.

برادر مهسا گفت در فاصله دو ساعته دستگیری خواهرش تا انتقال او به بیمارستان معلوم نیست چه بر سر او آوردند که چندین نقطه از بدنش کبود و خون‌آلود شده بود.

از سوی دیگر، ماموران به خانواده‌هایی نیز که در اعتراض به بازداشت دخترانشان در مقابل بازداشتگاه وزاری تهران تجمع کرده بودند، با باتوم و گاز اشک‌آور حمله کردند.

این خانواده‌ها با دیدن خروج یک آمبولانس از بازداشتگاه وزرا و نقل قول برخی دختران آزاد شده درباره وضعیت وخیم یکی از بازداشتی‌ها دست به اعتراض زده بودند.

در حالی که خبرگزاری فارس مهسا را زنی «هنجارشکن» خوانده، جلیل رحیمی جهان‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس روز پنج‌شنبه تاکید کرد که مجلس باید حادثه رخ داده برای مهسا امینی در مقر انتظامی را با قاطعیت پیگیری کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.