ایمان افشاری، رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، اعلام کرد که جلسه تفهیم اتهام سپیده رشنو برگزار و کیفرخواست به او ابلاغ شد.
افشاری اتهامهای این زن مخالف حجاب اجباری را «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق ارتباط با افراد خارجنشین، فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی و تشویق مردم به فساد و فحشا» اعلام کرد.
در روزهای گذشته کاربران شبکههای اجتماعی توئیتهای زیادی با هشتگ «سپیده رشنو کجاست؟» منتشر کردند.
روز ۲۴ مرداد نیز گروهی از فعالان زنان در تهران با برگزاری تجمعهایی با پلاکارد «سپیده رشنو کجاست؟» خواهان روشن شدن وضعیت این زن بازداشت شده مخالف حجاب اجباری شدند.
رشنو اواسط تیر ماه و پس از آن که در یک اتوبوس برابر تذکر حجاب اجباری یک زن محجبه مقاومت کرد و ویدئوی این لحظات در شبکههای اجتماعی منتشر شد، بازداشت شد.
گزارشهایی از ضرب و شتم او پیش از اعترافگیری اجباری منتشر شده است.
در تصاویر منتشر شده از اعتراف اجباری او نیز آثار آسیبدیدگی روی چهرهاش دیده میشود.
در روزهای اخیر ویدئوهایی هم از برخورد خشن مأموران گشت ارشاد با زنان منتشر شده است.
از جمله ویدئوی منتشر شده از تصاویر گرفته شده به وسیله یک دوربین مداربسته نشان میدهد مأموران گشت ارشاد در مشهد برای بازداشت زنی که قصد دارد از دست آنان فرار کند، به سرعت از خودرو پیاده شده و به سمت او یورش میبرند.
ویدئویی هم از پرت شدن یک زن از ون نیروی انتظامی در رشت منتشر و خبرساز شده است.
برخی کاربران این ویدئو را هم مربوط به برخورد گشت ارشاد دانستهاند.
با این حال نیروی انتظامی اعلام کرد این ویدئو مربوط به خودروی کلانتری ۲۲ رشت است و مدعی شد که یک زن برای جلوگیری از انتقال همسرش به کلانتری، دستگیره ون نیروی انتظامی را گرفته بوده و با حرکت ماشین روی زمین افتاده است.
در تیر ماه نیز ویدئویی از تقلای یک مادر برای خارج کردن دختر بیمارش از خودروی گشت ارشاد خبرساز شد.
مرکز اطلاعرسانی پلیس تهران در واکنش به انتشار این ویدئو اعلام کرد: «با سرتیم این واحد انتظامی به دلیل سوء مدیریت برخورد انضباطی شد.»
۲۱ خرداد ماه هم ماریا عارفی و رضا مرادخانی، زن و شوهری که یک مأمور ۲۲ ساله گشت ارشاد در هشتم اردیبهشت در پارک پردیسان پس از درگیری لفظی به آنان شلیک مستقیم کرده بود، در مصاحبه با روزنامه شرق گفتند به دادسرای نظامی شکایت کردهاند اما نیروی انتظامی به آنان «اتهام کشف حجاب و تمرد» وارد کرده است.
سال ۹۷ نیز ویدئویی از کتک زدن و فشار دادن گلوی یک دختر جوان به وسیله مأمور زن گشت ارشاد منتشر شد.
در واکنش به مجموعه این فشارها و برخوردها، فعالان و گروههای مخالف حجاب اجباری از روز سهشنبه ۲۱ تیر ماه کارزار گستردهای با عنوان «حجاب بیحجاب» را در چارچوب نافرمانی مدنی و به منظور مخالفت عملی با حجاب اجباری و برخوردهای خشونتآمیز حکومتی آغاز کردند.
پس از آن علاوه بر پویش «من محجبه و مخالف گشت ارشادم» که از سوی زنان محجبه به راه افتاد، کارزار دیگری نیز با عنوان «مخالف حجاب اجباری هستیم» با شعار «در این اتحاد همراه شوید» در شبکههای اجتماعی به راه افتاد.