وزیر خارجه ایران: تمام توان را برای آزادی ایرانی دستگیر شده در عربستان سعودی به کار گرفتیم

جمعه ۱۴۰۱/۰۵/۲۸

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، اعلام کرد این وزارت‌خانه تمام توانش را برای آزادی هر چه سریع‌تر خلیل دردمند، تبعه ایرانی بازداشت‌شده در عربستان سعودی به کار گرفته است. به نظر می‌رسد او پس از انتشار عکس قاسم سلیمانی در مسجد الحرام در توئیتر بازداشت شده است.

امیرعبداللهیان روز جمعه ۲۸ مرداد در جریان دیدار با خانواده این تبعه ایرانی، گفت که دردمند اکنون تنها زائر ایرانی بازداشت‌شده در عربستان سعودی است.

او درباره علت دستگیری این تبعه ایرانی در عربستان سعودی جزییاتی ارائه نکرد اما رسانه‌های ایران اعلام کردند دردمند پس از انتشار عکس قاسم سلیمانی در مسجد الحرام در توئیتر، از سوی پلیس عربستان سعودی بازداشت شده است.

بیش از دو سال پیش، قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران در حمله هوایی نیروهای آمریکایی در بغداد کشته شد و مقام‌های آمریکا پس از این حمله، او را «تروریست» خطاب کردند.

بر اساس طبقه‌بندی وزارت امور خارجه آمریکا، سپاه پاسداران جزو گروه‌های تروریستی به شمار می‌رود.

خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد که امیرعبداللهیان در روزهای اخیر در گفت‌وگوهایی جداگانه با وزیران امور خارجه عراق و عمان، خواستار مساعدت آنان برای آزادی سریع‌تر این تبعه ایران شده است.

ایرنا اضافه کرد که اداره کل کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز «به صورت فعال» پرونده بازداشت این تبعه ایران را پیگیری می‌کند.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، خلیل دردمند از اهالی دُرچه اصفهان است که همراه با مادرش برای مراسم حج به عربستان سعودی رفته بود.

به استناد این گزارش‌ها، او پس از بازداشت در مسجد الحرام، به زندانی که چند ایرانی در آنجا بوده‌اند منتقل شده اما پس از دو روز، نیروهای سعودی او را فرا خوانده‌ و به زندان دیگری منتقل کرده‌اند.

درباره فعالیت شغلی خلیل دردمند یا اینکه او در ایران به چه گروه، سازمان یا نیرویی وابسته است، اطلاعاتی منتشر نشده است.

امسال چند زائر ایرانی به دلایل مختلف از سوی نیروهای امنیتی عربستان سعودی بازداشت و زندانی شدند که پس از مدتی آزاد شدند.

اوایل اردیبهشت رسانه‌ها از برگزاری پنجمین دور گفت‌وگوهای ایران و عربستان سعودی در بغداد خبر دادند و وب‌سایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی هم از چشم‌انداز روشن‌تر درباره از سرگیری روابط میان دو کشور سخن گفت.

این مذاکرات اما هنوز منجر به از سر گیری روابط سیاسی و اقتصادی میان دو کشور نشده است.

روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان سعودی پنج سال پیش و در پی حمله افراد لباس شخصی به اماکن دیپلماتیک سعودی در تهران و مشهد قطع شد و تنش‌ها میان دو کشور در سال ۲۰۱۹ با حمله هوایی به تأسیسات نفتی عربستان سعودی افزایش یافت.

آمریکا، عربستان سعودی و شماری از کشورهای منطقه جمهوری اسلامی را به دست داشتن در آن حمله متهم کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
همیشه سوزان
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.