تأکید رهبران گروه‌های سیاسی عراق بر برگزاری انتخابات زودهنگام برای برون‌رفت از بحران سیاسی

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۲۶

در حالی که جریان صدر نشست روز چهارشنبه ۲۶ مرداد رهبران گروه‌های سیاسی عراق را تحریم کرده بود، در بیانیه پایانی این نشست اعلام شد شرکت‌کنندگان خواستار پیوستن جریان صدر به گفت‌وگوهای ملی هستند و بر برگزار کردن انتخابات زودهنگام به عنوان راه‌حل خروج از بن‌بست سیاسی تأکید دارند.

در بیانیه پایانی این نشست که به میزبانی مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق و با حضور نماینده سازمان ملل متحد در این کشور برگزار شد، همچنین آمده است که شرکت‌کنندگان خواستار پایان هر گونه تنش میدانی، رسانه‌ای و سیاسی شدند و بر لزوم حفاظت از نهادهای دولتی و بازگشت به مذاکرات آرام و به دور از اقدامات تحریک‌آمیز که موجب اختلاف شود، تأکید کردند.

آنان همچنین برای ادامه گفت‌وگوهای ملی توافق کردند.

پیشتر یک منبع مطلع به ایران اینترنشنال گفت که هادی عامری (العامری)، رهبر ائتلاف فتح، پس از دیدار با دیگر رهبران جریان‌های سیاسی در عراق، «برای ارائه پیشنهادهایی» به منظور حل بحران سیاسی در چند روز آینده به حنانه نجف خواهد رفت تا با مقتدی صدر دیدار کند.

بنا بر اخبار رسیده به خبرنگار ایران اینترنشنال، پیشنهاد هادی عامری این است که پس از تشکیل دولت، «موعد برگزاری انتخابات مجدد» بلافاصله تعیین و اعلام شود.

به گفته منابع مطلع، هنوز مشخص نیست مقتدی صدر این پیشنهاد را بپذیرد یا نه.

از سوی دیگر این فرض مطرح است که استعفای علی علاوی، وزیر دارایی عراق، برای جایگزینی او به عنوان نخست‌وزیر بوده است.

فازل نبی قائم، مقام پیشین وزارت دارایی عراق، اعلام کرد مسأله استعفای علاوی با هدف انتخابش برای پست نخست‌وزیری صورت گرفته است. این در حالی‌ست که علاوی همسو با شعارهای جریان صدر گفته است درخواست‌ها برای اصلاحات با اتکا به چهارچوب‌های سیاسی کشور مختل شده و خواستار اصلاح نظام، با تغییر یافتن قانون اساسی شده است.

وزیر دارایی عراق روز گذشته از سمت خود استعفا داد و مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر، ضمن پذیرفتن استعفای او، وزیر نفت عراق را مسئول پیشبرد امور این وزارت‌خانه کرد.

طرفداران مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه در عراق و رهبر جریان صدر، از بیش از دو هفته پیش به اعتراض و برگزار کردن تظاهرات مشغولند.

بن‌بست سیاسی کنونی عراق از زمانی آغاز شد که «چارچوب هماهنگی»، ائتلافی که گروه‌های شیعه طرفدار جمهوری اسلامی را گرد هم آورده،شامل گروه‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی، بدون رعایت قانون اساسی و انتخاب رئیس‌جمهوری، نامزد خود برای مقام نخست‌وزیری عراق را معرفی کرد.

در حالی که جریان صدر خواستار انحلال پارلمان و برگزار شدن انتخابات زودهنگام است، در مقابل چارچوب هماهنگی با این ایده موافقت چندانی ندارد.

قرار بود امروز جلسه دادگاه عالی فدرال برای بررسی انحلال پارلمان برگزار شود اما این جلسه به دو هفته دیگر موکول شد.

در همین حال فالح الفیاض، رئیس سازمان حشدالشعبی از رهبر حزب دموکرات کردستان عراق درخواست کرد برای یافتن راه حلی کارا به منظور رفع بن‌بست سیاسی عراق اقدام کند.

این در حالی است که امین نجار، از اعضای رهبری این حزب، روز سه‌شنبه اعلام کرد حزب دموکرات طرف هیچ یک از جریان‌های مخالف شیعی را نخواهد گرفت و مسأله تنش بین جریان‌های شیعی باید از سوی این طیف حل شود.

پیشتر منابع مطلع اعلام کردند هادی عامری در جریان سفر به اربیل از مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان عراق خواسته است برای گفت‌وگوی صدر با چارچوب هماهنگی میانجی‌گری کند.

درخواست گروه‌های مورد حمایت ایران برای میانجی‌گری این جریان سیاسی در حالی است که طی چند ماه گذشته، دفتر این حزب در بغداد به دست شبه‌نظامیان حشدالشعبی سوزانده شد.

همزمان با این تحولات، الکاظمی به عنوان نخست‌وزیر، در بیانیه‌ای همه سران سیاسی عراق را به حضور در کاخ دولت برای گفت‌وگوی ملی که امروز برگزار خواهد شد، فراخواند.

به گفته الکاظمی، گفت‌وگوی ملی جدی و همفکری به منظور یافتن راه‌حل برای برون‌رفت از بحران سیاسی موجود که به آرامش اوضاع و ایجاد محیط مناسب برای راه‌حل‌های سیاسی و قانونی کمک می‌کند، به نفع تحقق آرمان‌های مردم است.

الکاظمی گفت که در همین راستا همه طرف‌های ملی را به توقف تنش مردمی و رسانه‌ای و فرصت دادن به میانجی‌گری‌ها برای نقش‌آفرینی در مناقشه ملی دعوت کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر
دنیای چین

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.