پزشکی قانونی آمار جان‌باختگان سیل را ۹۵ نفر اعلام کرد؛ روزنامه شرق: آمار واقعی بیشتر است

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۲

پزشکی قانونی آخرین آمار جان‌باختگان سیل در ایران را ۹۵ تن اعلام کرد. بر پایه اعلام این سازمان، ۸ نفر همچنان مفقودند. روزنامه شرق اما در گزارشی به نقل از ساکنان امامزاده داوود، تعداد جان‌باختگان را بیش از آمار واقعی دانست و از قول یکی از ساکنان نوشت ۲۰۰ نفر زیر گل‌ولای مانده‌اند.

رضا حاج منوچهری، جانشین مدیریت بحران سازمان پزشکی قانونی، گفت که جسد ۵۱ مرد و ۴۴ زن به مراکز پزشکی قانونی استان‌ها ارجاع شده که بیشترین تعداد با ۴۰ نفر مربوط به استان تهران است.

محمدحسین نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران ایران نیز گفت که ۱۳۶ شهر و یک هزار و ۳۴۴ روستا در قالب ۹۵۸ بخش و ۱۳۳ شهرستان کشور از سیلاب ناشی از توده بارشی مونسون متأثر شدند.

بیشترین تعداد جان‌باختگان سیل اخیر مربوط به امامزاده داوود بوده و سازمان آتش‌نشانی از کشف ۲۲ جسد در این منطقه خبر داده است.

با این حال روزنامه شرق در گزارشی بر اساس اظهارات افراد محلی تعداد جان‌باختگان واقعی را بیش از این رقم ذکر کرد.

این روزنامه به نقل از یکی از ساکنان نوشت: «اصرار دارند بگویند اجساد را پیدا کرده‌اند. کلی کارگر در مغازه‌ها بوده‌اند که اصلا خانواده‌هایشان در جریان نیستند محل کارگری آن‌ها امامزاده داوود بوده. حالا چند وقت که بگذرد همه‌ چیز معلوم می‌شود. شما فکر می‌کنید این بوی تعفن برای چیست؟ مگر می‌شود این بوی زننده از جسد دو-سه نفر باشد. تکه‌تکه‌های عزیزان ما اینجاست اما همه خانه‌ها و مغازه‌های تخریب‌ شده را ول کرده‌اند و صحن را جمع می‌کنند.»

روزنامه شرق به نقل از فرد دیگری که چند نفر از نزدیکان خود را از دست داده نیز نوشت: «حداقل الان ۲۰۰ نفر آدم زیر آوار هستند. آدم‌های تکه‌تکه‌ شده که آب ۱۰۰ بار آن‌ها را به در و دیوار کوبیده. خودم حداقل چهار تا دست و پا پیدا کردم ....»

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اما اعلام کرده که روز دوشنبه مأموریت این سازمان در امامزاده داوود پایان یافته و دیگر نهادها از جمله هلال احمر در حال جست‌وجو هستند.

دولت هنوز گزارش کاملی از خسارات سیل ارائه نکرده و تنها وزیر جهاد کشاورزی از خسارات ۱۰ هزار میلیارد تومانی به این بخش خبر داده بود.

این در حالی‌ست که خسارات بخش کشاورزی در شش استان، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده اما دولت تنها از تصویب دو هزار میلیارد تومان برای جبران خسارت‌ها خبر داده است.

علی حیدری، معاون عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری، خسارات سیل در این استان را دو هزار میلیارد تومان اعلام کرد. مدیریت بحران مازندران هم خسارات سیل را چهار هزار میلیارد تومان و مدیریت بحران سیستان و بلوچستان خسارات سیل را بیش از دو هزار و ۶۰ میلیارد تومان برآورد کرده است.

همچنین خبرگزاری ایرنا بر اساس اظهارات مقامات دولتی خسارت سیل در یزد را شش هزار میلیارد تومان، خسارت در اصفهان را ۹۰۰ میلیارد تومان و خسارت‌های کرمان را بیش از سه هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.

پیش از این مهدی پازوکی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری لرستان هم میزان خسارات سیل الیگودرز را هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده بود.

هیأت دولت در جلسه روز چهارشنبه خود تصویب کرد دو و نیم هزار میلیارد تومان به صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان اختصاص یابد.

از سوی دیگر مقام‌های سازمان مدیریت بحران و بنیاد مسکن از آسیب دیدن ۲۰ هزار خانه در سیل خبر داده‌اند. نحوه پرداخت خسارت در بخش کشاورزی اعلام نشده اما برخی مقامات وعده داده‌اند به کشاورزان وام پرداخت خواهد شد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خلاصه خبرها
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.