کاخ سفید: مذاکرات احیای برجام تقریبا کامل شده، ایران باید تصمیم بگیرد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۶

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، گفت: مذاکرات احیای برجام تقریبا کامل شده و اکنون مسئولیت بر عهده ایران است که تصمیم بگیرد که آیا این توافق را خواهد پذیرفت یا خیر.

در همین حال، وب‌سایت اکسیوس به نقل از سه منبع آمریکایی گزارش داد که برت مک‌گورک، مسئول هماهنگی امور خاورمیانه در کاخ سفید، هفته گذشته به گروهی از کارشناسان گفته «بسیار بعید» است که برجام در آینده‌ای نزدیک احیا شود.

طبق گزارش آکسیوس، مسئول هماهنگی امور خاورمیانه در کاخ سفید گفته دلیل به توافق نرسیدن برای احیای برجام این است که ایرانی‌ها قادر به تصمیم‌گیری نیستند.

از سوی دیگر، وزارت خارجه عمان روز چهار‌شنبه از گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه این کشور با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، درباره تلاش برای از سرگیری مذاکرات احیای برجام خبر داد.

با این حال، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، در گفت‌وگو با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفت: ایران از تداوم مسیر دیپلماسی و‌ مذاکره استقبال می‌کند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت: اگر آمریکا با واقع‌بینی در مسیر دستیابی به راه‌حل و حصول توافق گام بردارد، توافق خوب و قابل دسترس همه طرف‌ها خواهد بود.

نامشخص بودن سرنوشت مذاکرات احیای برجام در حالی رخ می‌دهد که جمهوری اسلامی همچنان به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد.

روز چهارشنبه، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: برای تکمیل زنجیره تولید هسته‌ای، به زودی احداث یک راکتور تحقیقاتی در سایت اصفهان آغاز می‌شود.

روز گذشته نیز ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد ایالات متحده در حال بررسی تغییرهای مطرح شده در پیش‌نویس ارائه شده از سوی اتحادیه اروپا در ارتباط با احیای برجام است و به زودی نتایج را به صورت مستقیم به اطلاع اروپا خواهد رساند.

در حالی که جمهوری اسلامی همچنان می‌گوید برخی خواسته‌هایش در مذاکرات احیای برجام در نظر گرفته نشده، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در مطلبی در فایننشال تایمز اعلام کرد که فرصت برای مصالحه‌های مهم بیشتر تمام شده است.

بورل گفت اکنون زمان تصمیم‌‌های سیاسی سریع برای به پایان رساندن مذاکرات و بازگشت فوری و کامل به برجام است. او افزود: «من اکنون متنی را روی میز گذاشته‌ام که با جزئیات دقیق به لغو تحریم‌ها و همچنین گام‌های هسته‌ای مورد نیاز برای احیای برجام می‌پردازد.»

اصرار جمهوری اسلامی برای حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی، یکی از موانع اصلی نهایی شدن این مذاکرات عنوان شده است. مقام‌های جمهوری اسلامی همچنین می‌گویند واشینگتن برای حفظ برجام در دولت‌های بعدی آمریکا تضمینی نداده که این امر هرگونه توافق احتمالی را با مشکل مواجه می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه
پوشش ویژه
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.