ملک عبدالله در گفتوگویی با روزنامه الرای چاپ امان که روز یکشنبه دوم مرداد منتشر شد، همچنین جمهوری اسلامی را به «مداخله در کشورهای عربی» متهم کرد و گفت: «تغییر در رفتار ایران برای همه خوب است.»
او با تاکید بر «گفتوگو برای حل اختلافات»، افزود: «اردن مانند بقیه کشورهای عربی به دنبال برقراری روابط خوب با ایران همراه با احترام متقابل، حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور آنهاست.»
ملک عبدالله دوم با اشاره به «قاچاق مواد مخدر و اسلحه که اردن را مانند برادرانش [اشاره به کشورهای عربی] هدف قرار میدهد و وارد اروپا میشود»، ادامه داد که اردن با این کشورها «برای مقابله با آن و حفاظت از مرزهایش» هماهنگی خواهد کرد.
پادشاه اردن گفت: «اما چالشها همچنان پابرجا هستند و ما برای مقابله با آنها و حفظ امنیت و منافع خود به انجام هر کاری که لازم است ادامه خواهیم داد.»
ارتش اردن به طور مرتب، عملیات علیه قاچاقچیان مواد مخدر در مرز خود با سوریه انجام میدهد و این مبارزه در ماههای تشدید شده است.
در ۲۷ ژانویه، ارتش اردن اعلام کرد ۲۷ قاچاقچی مواد مخدر را که با حمایت «گروههای مسلح» قصد داشتند مقادیر زیادی مواد مخدر را از سوریه وارد کنند کنند، کشته است.
به گفته ارتش اردن، ده روز پیش از آن، در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در مرز سوریه، یک افسر اردنی کشته و سه مرزبان اردنی نیز زخمی شدند که پس از چند روز، یکی از آنان بر اثر شدت جراحات جان باخت.
به گفته سازمانهایی که بر قاچاق مواد مخدر نظارت میکنند، بخش عمدهای از تولید کاپتاگون، یک محرک از نوع آمفتامین که تقریبا به طور انحصاری در خاورمیانه تولید و مصرف میشود، از مناطق تحت کنترل دولت در سوریه میآید.
به گفته امان، ۸۵ درصد از مواد مخدر کشف شده در اردن، برای قاچاق به خارج از اردن در نظر گرفته شده است.
اردن که از زمان آغاز درگیری در سوریه در سال ۲۰۱۱ میزبان حدود ۱.۶ میلیون آواره سوری بوده، در سالهای اخیر مقررات را در مرز خود با سوریه تشدید کرده است.