سازمان بهداشت جهانی شیوع آبله میمون را «وضعیت اضطراری جهانی» اعلام کرد

تدروس آدانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، شیوع آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام کرد. او گفت که خطر ابتلا به آبله میمون در مقیاس جهانی متوسط ولی در اروپا بالاست.
تدروس آدانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، شیوع آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی اعلام کرد. او گفت که خطر ابتلا به آبله میمون در مقیاس جهانی متوسط ولی در اروپا بالاست.
دبیرکل سازمان بهداشت جهانی روز شنبه اول مرداد گفت اگرچه آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام میکند، اما در حال حاضر شیوع آن بین مردان همجنسگرا و به ویژه آنهایی است که شرکای جنسی متعدد دارند.
آدانوم علیرغم عدم اجماع کارشناسانی که در کمیته اضطراری این سازمان کار می کنند، تصمیم به صدور این بیانیه گرفت. این اولین بار بود که مدیرکل سازمان بهداشت جهانی چنین اقدامی را انجام میدهد.
رییس بخش اورژانس سازمان بهداشت جهانی گفت واکسینه شدن در برابر آبله میمون، مصونیت فوری ایجاد نمیکند.
به دولت ها توصیه شده آگاهی را در میان پزشکان و بیمارستانها افزایش دهند، اقدامات حفاظتی را در موارد مشکوک انجام دهند و به افراد در مورد چگونگی محافظت از خود در برابر عفونت آموزش دهند.
آدانوم روز شنبه تاکید کرد با شیوعی از آبله میمون مواجهایم که به سرعت در سراسر جهان از طریق روشهای جدید انتقالی که درک کمی از آن وجود دارد، در حال گسترش است.
به گفته دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر بیش از ۱۶هزار مورد ابتلا به آبله میمون در ۷۵ کشور و منطقه و پنج مورد مرگ گزارش شده است.
وضعیت اضطراری جهانی بالاترین سطح هشدار سازمان بهداشت جهانی است، اما این نامگذاری لزوا به معنای قابل انتقال یا کشنده بودن یک بیماری نیست.
یک مقام سازمان جهانی بهداشت گفت که مدیرکل این سازمان تصمیم گرفت آبله میمون را در این دسته قرار دهد تا اطمینان حاصل شود که جامعه جهانی شیوع فعلی را جدی میگیرد.
چگونه باید از خود در برابر ابتلا به آبله میمون محافظت کرد؟
متخصصان حوزه بهداشت و درمان بر این باورند که احتمال سرایت آبله میمون در بین عموم جمعیت پایین است اما اقداماتی میتواند ریسک ابتلا به ویروس را کاهش دهد.
موارد زیر توصیههای جمعآوری شده از مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در آمریکا، خدمات سلامت همگانی بریتانیا و سازمان بهداشت جهانی است:
- از تماس با افرادی که اخیرا به آبله میمون مبتلا شدهاند یا کسانی که ممکن است به این بیماری مبتلا باشند، دوری کنید.
- در تماس نزدیک با فرد مبتلا و نشانهدار، ماسک بزنید.
- در رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید. در صورتی که اخیرا شریک یا شریکان جنسیتان را عوض کردهاید، حواستان به نشانههای ظهور بیماری باشد.
- از تماس با حیواناتی که میتوانند ناقل آبله میمون باشند دوری کنید؛ از جمله حیوانات مریض یا لاشه جانوران و به ویژه حیواناتی همچون میمون و جوندگان که سابقه ابتلا به این بیماری را دارند.
- دستهایتان را به خوبی تمیز کنید، مخصوصا پس از تماس با افراد یا حیواناتی که مبتلا به بیماری یا مشکوک به ابتلا هستند. میتوانید دستانتان را با آب و صابون بشویید یا از ژل ضدعفونیکننده دست استفاده کنید.
- اگر از فرد مبتلا یا مشکوک به ابتلا به آبله میمون نگهداری میکنید، لباس محافظتی بپوشید.
- فقط گوشت کاملا پختهشده بخورید.