• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

همزمان با بررسی لایحه در بلژیک؛ ایران: معاهده تبادل محکومان به پرونده خاصی ارتباط ندارد

۲۹ تیر ۱۴۰۱، ۰۹:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی،‌ در ارتباط با لایحه در حال بررسی در پارلمان بلژیک برای همکاری در تبادل مجرمان با ایران گفت این‌گونه موافقت‌نامه‌ها عادی به شمار می‌رود و مربوط به مورد و پرونده خاصی نیست.

کنعانی روز چهارشنبه ۲۹ تیرماه در نشست خبری خود گفت: «درباره اسدالله اسدی، دیپلمات جمهوری اسلامی، بارها مواضع خود را مطرح کرده‌ایم و موافقتنامه‌های قضایی مثل استرداد مجرمان و انتقال محکومان با کشور بلژیک مربوط به همکاری‌های عادی است.»

او افزود: «انعقاد و امضای این موافقت‌نامه‌ها یک روال شناخته‌شده است.»

این مقام وزارت خارجه بار دیگر بازداشت اسدی را «غیرقانونی و نقض کنوانسیون‌های بین‌المللی» خواند و خواستار آزادی فوری او شد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود در زمینه موافقت‌نامه مورد نظر با بلژیک، مورد و پرونده خاصی مد نظر نیست و این موافقت‌نامه‌ها به صورت عام بین کشورها امضا می‌شود.

حمایت سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی از لایحه در حال بررسی در پارلمان بلژیک در حالی صورت می‌گیرد که روند تصویب آن در پی مخالفت‌ اعضای پارلمان در بروکسل، چند‌بار به تعویق افتاده است.

گروه‌ها و فعالان حقوق بشر نگرانند که تصویب این لایحه مرتبط با بازگرداندن احتمالی اسدالله اسدی باشد که به دلیل جرایم مرتبط با تروریسم به ۲۰ سال زندان محکوم شده است.

روز سه‌شنبه قرار بود جلسه بحث و بررسی این لایحه میان تهران و بروکسل در نوبت صبح در صحن علنی مجلس نمایندگان بلژیک برگزار شود که به دلیل حضور نیافتن نخست‌وزیر در جلسه و اعتراض نمایندگان مخالف لایحه به عصر موکول شد.

در نوبت عصر نشست پارلمان وزیر دادگستری بلژیک گفت که با خانواده الیویه وندکاستیل، امدادگر بلژیکی زندانی در ایران، دیدار و گفتگو کرده و آن‌ها بسیار نگران وضعیت و شرایط نگهداری او در زندان اوین هستند.

این مقام بلژیک افزود: «بررسی‌های سرویس‌ امنیتی ما نشان می‌دهد تهدید منافع بلژیک از تابستان سال ۲۰۱۸ [زمان دستگیری اسدی] به شدت افزایش یافته و سوال همواره این بوده که چطور این تهدیدهای در حال افزایش را کاهش دهیم.»

وزیر دادگستری بلژیک افزود: «پاسخ سرویس امنیتی، دستگاه قضایی و دیپلماسی یکی است؛ عدم تصویب این معاهده تهدیدها را افزایش خواهد داد.»

قرار است چهارشنبه رای‌گیری در این زمینه میان نمایندگان صورت گیرد.

پیش از این فعالان حقوق بشر در نزدیکی پارلمان بلژیک برای اعتراض به لایحه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

واکنش به سخنان سفیر روسیه: مداخله نکنید

کنعانی در بخش دیگری از سخنانش به اظهارات لوان جاگاریان، سفیر روسیه در تهران،‌ واکنش نشان داد و خواستار اظهار نظر نکردن او درباره مسائل داخلی ایران شد.

کنعانی گفت: «ما قطعا انتظار داریم که سفرای خارجی مقیم در تهران در مورد موضوعات و مسائل داخلی ایران اظهارنظر و مداخله نکنند. وزارت خارجه حتما در این زمینه حساسیت دارد.»

سفیر روسیه در مصاحبه‌ای با روزنامه شرق با اشاره به همجنس‌گرایی گفته بود دولت‌های غربی هدفشان این است که «ارزش‌های پوچ خود» را به ایران بیاورند.

او همچنین افزود: «ولی ما مخالفت می‌کنیم. در ساختارهای بین‌المللی، ما و ایران چه در خصوص حقوق بشر و چه در خصوص مسائل دیگر از یکدیگر حمایت می‌کنیم، چون ما هر دو در حال حاضر در یک سنگریم.»

استقبال از موضع امارات و مذاکرات با عربستان سعودی

سخنگوی وزارت خارجه همچنین روند مذاکرات تهران و ریاض را رو به جلو و مثبت خواند.

او گفت: «در حال حاضر می‌توانیم دور بعدی نشست دو جانبه را در بغداد و در سطح مناسبی داشته باشیم و بتوانیم با استفاده از دستاوردهای گذشته بتوانیم گام جدی و ملموس به سمت جلو داشته باشیم.»

کنعانی در بخش دیگر از سخنانش از «ابراز تمایل مقام‌های امارات متحده عربی» برای اعزام سفیر به ایران استقبال کرد و آن را نشان‌‌دهنده «شکل‌گیری فضای مثبت در منطقه» خواند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

دانیال کریمی، پدر دادخواه و آیدا حیدری، نامزد یک معترض جان‌باخته، به زندگی خود پایان دادند
۱

دانیال کریمی، پدر دادخواه و آیدا حیدری، نامزد یک معترض جان‌باخته، به زندگی خود پایان دادند

۲

ایران؛ جایی که تخم‌مرغ سرمایه مطمئن‌تری از پول نقد است

۳
روایت شما

استقرار گسترده نیروهای سرکوبگر در شهرها هم‌زمان با افزایش قیمت بنزین

۴

تغییر نوع سرقت در ایران؛ از گوشت‌قاپی تا سرقت مسلحانه برنج

۵

احتمال تداوم بحران برق در زمستان؛ وزارت نیرو زمان پایان خاموشی‌ها را اعلام نکرد

Banner

انتخاب سردبیر

  • ۲ سند محرمانه از فساد در فروش نفت؛ محمدجواد باوند و شبکه تازه تراستی‌ها در فروش نفت تحریمی
    اختصاصی

    ۲ سند محرمانه از فساد در فروش نفت؛ محمدجواد باوند و شبکه تازه تراستی‌ها در فروش نفت تحریمی

  • شهیار قنبری؛ بهای سنگین نیم‌قرن ترانه‌سرایی دور از وطن
    تحلیل

    شهیار قنبری؛ بهای سنگین نیم‌قرن ترانه‌سرایی دور از وطن

  • وقتی آینده دیگر قابل تصور نیست؛ رنج، ناامیدی و عوامل مرتبط با خودکشی
    تحلیل

    وقتی آینده دیگر قابل تصور نیست؛ رنج، ناامیدی و عوامل مرتبط با خودکشی

  • آمریکا ۳۵ شرکت و یک فرد را در ارتباط با صنعت هوانوردی ایران تحریم کرد

    آمریکا ۳۵ شرکت و یک فرد را در ارتباط با صنعت هوانوردی ایران تحریم کرد

  • ابهام در نحوه قتل حکومتی عرفان میرزایی، شهروند معترض، در زندان دستگرد اصفهان

    ابهام در نحوه قتل حکومتی عرفان میرزایی، شهروند معترض، در زندان دستگرد اصفهان