جو بایدن در سخنرانی خود در فرودگاه بنگوریون گفت: «در این سفر درباره سیستم دفاعی متحد اسرائیل و کشورهای منطقه، حمایت آمریکا از گنبد آهنین و سیستم لیزری جدید برای دفاع در برابر موشکها گفتوگو خواهیم کرد.»
او با اشاره به سفرهای سابق خود به تلآویو گفت که با همه نخستوزیران اسرائیل دیدار کرده و این سفر دهمین دیدارش از اسرائیل است.
بایدن تنها رئیس جمهوری آمریکا و احتمالاً تنها رهبر جهان است که در ۵۰ سال گذشته با همه نخستوزیران اسرائیل دیدار کرده است؛ از گلدا مئیر گرفته تا بنیامین نتانیاهو، نفتالی بنت و اکنون یائیر لاپید.
یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل نیز در مراسم استقبال از جو بایدن گفت که در این سفر یک معماری جدید امنیتی برای منطقه طراحی خواهد شد.
اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل نیز در مراسم استقبال از بایدن گفت که در این دیدار درباره ایران و نیروهای نیابتی آن گفتوگو خواهیم کرد.
پیش از سفر بایدن، رسانهها خبر دادند که با حضور رئیسجمهوری آمریکا از سیستم لیزرهای ضد پهپاد اسرائیل برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی رونمایی خواهد شد.
پیش از ورود بایدن به تلآویو، خبرگزاری فرانسه نیز خبر داده بود که اسرائیل در این سفر از تجهیزات جدید لیزرهای ضد پهپاد رونمایی میکند.
منابع اسرائیلی اعلام کردهاند قدرت دفاعی این سیستم بیشتر از موشک و راکت است و استفاده از آن برای مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی ضروری است.
نفتالی بنت، نخستوزیر سابق اسرائیل هم پیش از این گفته بود این تجهیزات معادلات را تغییر خواهند داد.
پیش از این کاخ سفید اعلام کرده بود همزمان با سفر بایدن به اسرائیل و عربستان سعودی، مقامهای آمریکایی و کشورهای خاورمیانه در حال بررسی طرح یکپارچهسازی پدافند هوایی کشورهای منطقه برای مقابله با تهدیدهای ایران هستند.
در همین حال یک مقام اسرائیلی که نامش ذکر نشده، به رویترز گفت بر اساس این طرح، کشورها به جای استفاده از امکانات فیزیکی مشابه، سیستمهای دفاع هوایی خود را از طریق ارتباطات الکترونیکی از راه دور هماهنگ میکنند.
روز ۱۹ شهریور ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، این طرح را «تحریکآمیز» خوانده بود و حساب توئیتری سایت نور نیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، تهدید کرده بود که: «اگر اجرای چنین طرحهایی امنیت جمهوری اسلامی ایران را به هر شکل به خطر بیندازد، قطعا با پاسخ قاطع اولیه به نزدیکترین و در دسترسترین اهداف روبهرو خواهد شد.»
بایدن که بعدازظهر چهارشنبه ۲۲ تیر به اسرائیل رسید، در ادامه سفر خود در کرانه باختری رود اردن با محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین هم ملاقات خواهد کرد.
همزمان با این سفر، آمریکا خواستار پاسخگویی در مورد مرگ شیرین ابوعاقله، روزنامهنگار فلسطینی-آمریکایی شد که در جریان درگیری در کرانه باختری کشته شد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سوم تیر اعلام کرده بود بر اساس تحقیقات این دفتر، شلیک گلوله از طرف نیروهای اسرائیلی موجب کشته شدن ابوعاقله، خبرنگار با سابقه شبکه الجزیره شده است.
با این حال بنی گنتس، وزیر دفاع اسرائیل ادعاها مبنی بر اینکه ارتش این کشور عمداً روزنامهنگاران را هدف قرار میدهد، «دروغی آشکار» خواند.
رئیسجمهوری اسرائیل اما سفر بایدن به این کشور و عربستان سعودی را «سفر صلح» خواند.
در مقابل تایمز اسرائیل نوشت مقامهای این کشور از عادیسازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی سخن گفتهاند اما مقامهای دولت بایدن اعلام کردهاند عادیسازی یک فرآیند طولانی خواهد بود.
۱۳ خرداد ۱۴۰۱ نیز روزنامه جروزلمپست از توافق عربستان سعودی و اسرائیل بر سر موضوع دو جزیره استراتژیک تیران و صنافیر و همچنین عبور پروازهای اسرائیل از فراز آسمان عربستان خبر داده بود.
قرار است حاکمیت جزیره استراتژیک تیران و صنافیر در دریای سرخ از مصر به عربستان سعودی منتقل شود و در مقابل عربستان سعودی به خطوط هوایی اسرائیل اجازه بدهد از فراز حریم هوایی این کشور پرواز کنند.