اسد ضمن سفر به حلب از تأسیسات صنعتی و مکانهای تاریخی این شهر از جمله بازار بازدید و روز شنبه (۱۸ تیر)، در مراسم نماز عید قربان در مسجد «عبدالله بن عباس» در این شهر شرکت کرد.
او در سخنرانی خود درگیریها در سوریه به ویژه در حلب را «انحراف در مسیر تاریخ» خواند و گفت که بازسازی این شهر آغاز شده است.
بافت قدیمی شهر حلب در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده اما بر اساس برآورد این سازمان، ۶۰ درصد آن در جریان جنگ داخلی سوریه آسیب دیده است.
اسد همچنین در سفر خود از نیروگاه حلب که با حمایت جمهوری اسلامی بازسازی شده، دیدن کرد.
سفر او به حلب و قدم زدنش همراه با اعضای خانواده در این شهر تخریب شده، واکنشهایی را به دنبال داشته است. از جمله، چارلز لیستر، مدیر برنامههای سوریه در مؤسسه خاورمیانه، در توئیتی نوشت: «ابتدا شهر را ویران و از وجود مخالفان خود پاکسازی میکنید و سپس خانواده خود را به قدم زدن در میان آوارهای آن میبرید.»
حلب، دومین شهر بزرگ و پایتخت اقتصادی سوریه است. برخی از مواضع جمهوری اسلامی و گروههای وابسته به آن در استان حلب بارها مورد حمله اسرائیل قرار گرفته است.
دولت سوریه بر تمام استان حلب تسلط ندارد و مناطقی در مرز ترکیه هنوز تحت کنترل گروههای تحت حمایت آنکارا و گروه کرد یگانهای مدافع خلق است.
سفر بشار اسد به حلب همزمان با برنامه ترکیه برای حمله به یگانهای مدافع خلق در سوریه انجام شده است.
سال ۹۶ گروه کرد یگانهای مدافع خلق به نیروهای دولتی سوریه اجازه دادند تا وارد عفرین، از شهرهای کردنشین استان حلب شده و از مرزهای این منطقه در برابر عملیات نظامی ترکیه، دفاع کنند.