وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد «مرمی گلوله» به میزانی آسیب دیده که نمیتوان با قطعیت گفت از اسلحه سربازان اسرائیلی شلیک شده یا نه.
با وجود این، در گزارش وزارت امور خارجه تأکید شد که بر اساس دیگر شواهد، این خبرنگار فلسطینی-آمریکایی احتمالاً به ضرب گلوله سربازان اسرائیلی و «بهصورت غیرعمد» کشته شده است.
در واکنش به گزارش وزارت امور خارجه آمریکا درباره کشته شدن ابوعاقله در اردوگاه جنین، مقامهای فلسطینی به شدت از واشینگتن انتقاد کردند. آنان مقامهای آمریکایی و این گزارش را متهم کردند که از بیان واقعیت طفره میروند.
طرف فلسطینی همچنین بار دیگر اعلام کرد پرونده کشته شدن ابوعاقله را به دادگاههای بینالمللی خواهد برد.
در اسرائیل اما وزیر دفاع و نخست وزیر، به این گزارش واکنش نشان دادند.
بنی گنتس، وزیر دفاع، بار دیگر از کشته شدن خبرنگار الجزیره ابراز تأسف کرد.
او گفت: «نتیجه تحقیق مشترک هم نشان داد که نمیتوان با قاطعیت گفت چه کسی مسئول کشته شدن شیرین بوده است.»
گنتس اما مقصر نهایی در مورد مرگ این خبرنگار را «تروریستهایی» دانست که در آن روز، از مناطق مسکونی صدها گلوله به سوی سربازان اسرائیلی شلیک کردند.
یائیر لاپید، نخست وزیر موقت اسرائیل هم ضمن ابراز تأسف دوباره از کشته شدن شیرین ابوعاقله، گفت: «این تحقیق نشان داد نمیتوان با قاطعیت گفت گلوله از سوی کدام طرف شلیک شده اما مشخص است که هیچ عمدی در کشتن او [شیرین ابوعاقله] وجود نداشته است.
این در حالی است که روز جمعه سوم تیر، راوینا شمداسانی، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد تمامی اطلاعاتی که از سوی این دفتر جمعآوری شده، نشان میدهند تیراندازیهای منجر به کشته شدن ابوعاقله و مجروح شدن همکارش، علی الصمودی، از سوی نیروهای امنیتی اسرائیل بوده است.
بر اساس گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل، گلولهای که روز ۱۱ ماه می(۲۱ اردیبهشت)، خبرنگار باسابقه الجزیره را هدف قرار داد و باعث مرگش شد، از سوی نیروهای اسرائیلی شلیک شده است: «تمامی اطلاعاتی که ما جمعآوری کردهایم با این یافتهها مطابقت دارند که تیراندازیهای منجر به کشته شدن ابوعاقله و مجروح شدن همکارش، علی الصمودی، از سوی نیروهای امنیتی اسرائیل بوده است.»
شمداسانی در جمع خبرنگاران در ژنو گفت که تیراندازی فلسطینیان مسلح در مرگ ابوعاقله تأثیری نداشته است: «بر اساس اطلاعاتی که ما به دست آوردهیم، فلسطینیان مسلح هیچ فعالیتی در مجاورت خبرنگاران حاضر در محل [ابوعاقله و همکارانش] نداشتهاند.»
به گفته شمداسانی، تحقیقات دفتر حقوق بشر سازمان ملل نشان میدهد ابوعاقله و همکارانش تمام تلاششان را کردهاند تا هویتشان را به عنوان خبرنگار برای سربازان اسرائیلی که در پایینتر از خیابان محل حضور آنان مستقر بودهاند، روشن کنند و برای آنها قابل مشاهده باشند.
بر اساس گزارشهای رسانههای مختلف از جمله سیانان، نیویورک تایمز و …، ابوعاقله هنگامی که در حال پوشش دادن خبر حمله ارتش اسرائیل به اردوگاه جنین در شمال کرانه باختری رود اردن بود، از سوی نیروهای اسرائیلی هدف قرار گرفت و کشته شد.
تیراندازی به ابوعاقله با توجه به اینکه بر اساس شواهد موجود از جمله گزارش سیانان، درگیریای در محل حضور او در جریان نبوده است، «عمدی» به نظر میرسد.
به گزارش الجزیره، قتل این روزنامهنگار ۵۱ ساله مسیحی-فلسطینی، خشم فلسطینیها و افکار عمومی در سراسر جهان را به همراه داشت و هزاران نفر در مراسم تشییع جنازه او در قدس شرقی شرکت کردند.
پلیس اسرائیل اما در مراسم تشییع جنازه او به تشییعکنندگان حمله کرد و باعث شد تابوت ابوعاقله تقریبا روی زمین بیفتد.
پیش از این اظهارات سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل، موضوع کشته شدن این خبرنگار کهنهکار به وسیله نیروهای اسرائیلی از ناحیه نهادها، سازمانها و افراد دیگری نیز مطرح شده و تحقیقات انجام شده از سوی چندین سازمان رسانهای دیگر نیز به همین نتیجه رسیده است.