ترکیه بلافاصله پس از توافق با سوئد و فنلاند، درخواست استرداد ۳۳ مخالف خود را تکرار کرد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۴/۰۹

پس از موافقت ترکیه با درخواست سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو، بکیر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد آنکارا درخواست خود را از این دو کشور شمال اروپا برای استرداد ۳۳ نفر از کسانی که آنان را «تروریست» می‌داند، تجدید خواهد کرد.

وزیر دادگستری ترکیه که یکی از چهره‌های حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان است، گفت: «پرونده‌های شش عضو "پ‌ک‌ک" و شش عضو "فتو" در فنلاند و ۱۰ عضو فتو و ۱۱ عضو پ‌ک‌ک در سوئد در انتظار رسیدگی است.»

حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) از سوی آنکارا و متحدان غربی‌اش همچون آمریکا به عنوان یک «سازمان تروریستی» طبقه‌بندی شده است.

همچنین فتو، جنبش فتح‌الله گولن، رهبر مخالفان ترکیه که در آمریکا مستقر است از سوی آنکارا به اقدام برای کودتا در سال ۲۰۱۶ در ترکیه متهم است.

به گفته بوزداغ، آنکارا پس از توافق با سوئد و فنلاند، دوباره درخواست استرداد مخالفانش را خواهد نوشت و به این دو کشور یادآوری خواهد کرد.

ترکیه اسامی این ۳۳ نفر مورد نظر خود را برای رسانه‌ها فاش نکرده اما تأکید کرده است فنلاند و سوئد این افراد را می‌شناسند.

رئیس‌جمهوری فنلاند در واکنش به این اظهارات گفت: «اگر تصمیم دادگاه باشد، نمی‌توانیم و نمی‌خواهیم کاری کنیم و این توافق تفاوتی را [در شرایط] ایجاد نخواهد کرد.»

او افزود: «همه این موارد قبلا در فنلاند حل شده است.»

ترکیه در ابتدا با نامزدی فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو مخالفت و این دو کشور را به حمایت از گروه‌ها و افرادی که آنان را «تروریست» توصیف می‌کند، متهم کرده بود.

ترکیه همچنین از فنلاند وسوئد برای رعایت تحریم‌های تسلیحاتی علیه ترکیه و نیز عدم اقدام این دو کشور برای استرداد افراد مورد نظر آنکارا انتقاد کرده بود.

با وجود این، ترکیه، فنلاند و سوئد شامگاه سه‌شنبه (هفتم تیر) در مادرید توافقی را امضا کردند و آنکارا در ازای موافقت خود با پیوستن این دو کشور به ناتو، خواستار تعهد و اقدام‌های ملموس آنان در زمینه درخواست‌های خود شد.

بر اساس این توافق، فنلاند و سوئد نباید از شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان ترکیه و شبه‌نظامیان کرد یگان‌های مدافع خلق سوریه و همچنین فتو حمایت کنند.

این توافق که به امضای وزرای خارجه سه کشور رسید، تصریح می‌کند سه کشور سازوکاری مشترک برای تقویت همکاری‌ها علیه تروریسم تشکیل خواهند داد.

همچنین در این توافق آمده است که فنلاند و سوئد «به درخواست‌های معلق ترکیه برای اخراج یا استرداد به سرعت و به طور کامل رسیدگی و روندهای قضایی دوجانبه لازم را در این زمینه ایجاد خواهند کرد.»

پس از این توافق، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه گفت که این کشور «همکاری کامل» در زمینه مبارزه با حزب کارگران کردستان ترکیه را به دست آورده است.

این همه در حالی است که سوئد میزبان ۱۰۰ هزار نفر کُرد است که برخی از آنان در خاک سوئد متولد شده‌اند.

جامعه کردهای فنلاند هم متشکل از ۱۶ هزار نفر است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
دنیای چین
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.