معلمان ایران خواستار اخراج نمایندگان جمهوری اسلامی از هیأت مدیره سازمان جهانی کار شدند

جبار دوستی، فعال صنفی معلمان، در مریوان بازداشت شده است. شورای هماهنگی معلمان در نامهای به سازمان جهانی کار، از هیأتهای شرکتکننده در اجلاس سالانه این سازمان خواست نمایندگان جمهوری اسلامی را به دلیل سرکوب دائم تشکلها و فعالان صنفی، از هیأت مدیره سازمان جهانی کار اخراج کنند.
در بیانیه شورای هماهنگی معلمان ایران همچنین مطرح شده است که هیأتهای نمایندگی کارگری-صنفی حاضر در یکصد و دهمین اجلاس سازمان جهانی کار، به سرکوبهای اخیر علیه معلمان و نمایندگان آنها در کانونهای صنفی و فعالان کارگری-صنفی در ایران توجه کنند.
«رفع فوری و بیقید و شرط تمامی اتهامات منتسب شده به تمامی فعالین صنفی محبوس در ایران»، «آزادی تمام دستگیرشدگان» و «ملزم کردنِ دولت ایران به احترام به حقوق بنیادین کارگران، معلمان و مزدبگیران در زمینه آزادی ایجاد یا پیوستن به تشکل مستقل صنفی و کارگری، احترام و رعایت حق آزادی بیان و حق تجمع مسالمتآمیز بدون بیم و هراس از دخالت نیروهای امنیتی»، از مواردی هستند که در این بیانیه از هیأتهای حاضر در اجلاس خواسته شده است.
همچنین «بررسی و اقدام در مورد اعزام هیأتی بینالمللی تحت هماهنگی گروه کارگری سازمان جهانی کار و فدراسیونهای بینالمللی اتحادیهای، برای بررسی شرایط نیروی کار در ایران، نشست با تشکلهای مستقل صنفی و دیدار با فعالان صنفی زندانی در ایران و خانوادههای آنها»، از دیگر خواستههای معلمان ایران است.
امضاکنندگان این بیانیه تأکید کردند: «ما از هیأتهای نمایندگی شرکتکننده در این اجلاس درخواست داریم اقدام دولت ایران در نقض فزاینده حقوق کارگران و معلمان و به خصوص نقض حق تشکلیابی مستقل و نیز نقض حق تظاهرات مسالمتآمیز را محکوم کنند.»
بر اساس این بیانیه، از یازدهم اردیبهشت ماه و روز جهانی کارگر به این سو، تعدادی از فعالان صنفی و مردم متعرض، بازداشت شده، تحت بازجویی قرار گرفته و به موارد جدی اما کاملا بیپایهای همچون «اقدام علیه امنیتی ملی» متهم شدهاند، فقط به این دلیل واضح که: «دولت ایران میخواهد جنبش مستقل کارگری و صنفی در ایران و اعتراضات برحق مردم زحمتکش و تحت ستم را خاموش کند.»
به تازگی موج اعتصاب غذای سراسری معلمان هم در همبستگی با معلمان زندانی، شکل گرفته و گسترش یافته است.
اسکندر لطفی و اصغر میرزادگان از جمله معلمان زندانی اعتصابکننده هستند که ۶۱ معلم در اعتراض به وضعیت آنان، به اعتصاب غذایشان پیوستهاند و دست به اعتصاب غذا زدهاند.
در حالی که اعتراضات معلمان به تأخیر در تدوین آییننامه رتبهبندی معلمان همچنان ادامه دارد، محمود امانی طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفته است: «آییننامه رتبهبندی معلمان به عنوان یک اقدام اصیل، علمی، قابل دفاع و دراز مدت، "نیازمند کار عمیق" است.»